USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Прикрашання» статистики: чому лікарі змушені завищувати справжню кількість ліжкомісць

4 Грудня 2020 11:23
Завищення справжньої кількості ліжкомісць з киснем – відповідальність голів обласної адміністрації, які подають статистичний звіт до МОЗ.

Про це сказав лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця 3 грудня в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу», повідомляє ТСН.

«Ви кажете, що винні керівники лікарень, які завищують кількість ліжкомісць з киснем. Це не відповідає дійсності. Тому що в областях відповідає за звітність перед Офісом президента, перед МОЗ голова обласної адміністрації. І коли головні лікарі лікарень приходять і кажуть, що «в мене стільки-то місць із киснем, а стільки-то просто ліжкомісць, які зайняті під ургентні випадки, під зовсім інші», то губернатор просто на коліні...

Каже: «Я дописую. В тебе скільки всього? 400? Я пишу, що в тебе 400». І головний лікар не може нічого з цим зробити. І коли ви сьогодні починаєте полювати на відьом і казати, що винні головні лікарі, ви робите помилку. Винні ті, хто збирає цю статистику», – сказав він.

Завищення статистики також підтвердила лікарка-епідеміологиня Національної інфекційної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк: «Ми зустрічаємося з випадками, коли в лікарнях перебільшують статистику по анестезіологічним бригадах, з ще якихось моментів, щоб просто отримувати гроші від Національної служби здоров’я, тому що вони виплачуються за певний пакет. Воно присутнє, ми зустрічали це в лікарнях», – зазначила лікарка.

Водночас лікар, президент Асоціації анестезіологів Сергій Дубров заявив, що за завищення статистики відповідають керівники закладів, а не губернатори.

«Це не означає, що вина конкретного керівника. Але створюються, мабуть, такі умови, що лікарня змушена трохи прикрашати свою ситуацію», – додала Катерина Сояк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 4 Грудня 2020 13:12
Прикрашають статистику точно. У Залухові Ратнівського району школа на пандемію була закрита на два тижні, а ЗМІ про це нічого не повідомили. А начальниця з обласного відділу освіти сказала, що в області немає жодної школи, закритої на карантин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus