USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Припиніть катувати холодом»: Кривошу, який захопив заручників у Луцьку, продовжили термін тримання в СІЗО

9 Лютого 2022 17:09
Максиму Кривошу, який у липні 2020 року захопив автобус із заручниками в Луцьку, Луцький міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою ще на 60 діб. Попри всеукраїнський резонанс і неабияку доказову базу, до вироку у справі ще далеко, адже нині тільки досліджують докази. Сам обвинувачений нарікає на холод у СІЗО і просить проводити судові засідання з піснями.

Як розповів Максим Кривош, через постійне знімання і надягання кайданок у нього на руках утворюються рани, тому їх йому нині забинтовують, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Під час знімання, одягання кайданок пошкоджуються постійно руки. Розумієте, до крові. І враховуючи, що ці кайданки нестерильні, рани потім довго заживали. Тому я висунув таку умову, щоб перед тим, як одягали і знімали кайданки, мені перемотували зап’ястки… Я вже півтора року не був на вулиці, тобто півтора року я не гуляв. Я вважаю це неправомірним», – сказав він.

Читати ще: «Зеленський на «ти» перший перейшов, я вже потім»: луцький терорист дав перше інтерв'ю після року в СІЗО

Справа уже на стадії дослідження відеодоказів, яке відклали, оскільки адвокат обвинуваченого захворів. Наразі судді вирішують питання про продовження строку тримання Максима Кривоша під вартою.

«Кривош обвинувачується у вчиненні восьми кримінальних правопорушень, переважна більшість яких віднесена до категорії тяжких та особливо тяжких… За це передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі», – наголосив прокурор Вадим Старчук.

Сам обвинувачений заявив, що покладається на розсуд Всесвіту, а також поскаржився на нестерпні умови ув’язнення. «Я сплю в шапці, в зимовому одязі, тому що не гріють батареї. Припиніть катувати холодом… До прокурора я звертатися не бачу сенсу», – сказав він.

Урешті судді продовжили термін тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави.
«Враховуючи те, що Кривош обвинувачується, зокрема, у вчиненні злочинів із погрозою застосування насильства та застосуванням насильства, суд не визначає йому розмір застави у кримінальному провадженні… Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжити на строк 60 днів до 3 березня 2022 року включно без визначення розміру застави», – зачитала суддя Луцького міськрайонного суду Катерина Камінська.

Нагадаємо, півтора року тому озброєний Максим Кривош захопив у Луцьку рейсовий автобус. Сталося це в липні 2020 року. Чоловік взяв у заручники 13 людей і пів доби протримав їх у полоні, зокрема вагітну жінку і неповнолітнього. Ввечері він здався правоохоронцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Інквізитор Показати IP 9 Лютого 2022 17:45
так, так, катувати треба вогнем а не холодом, вчи вчи їх і все одно нічого не доходить...
Іван Показати IP 9 Лютого 2022 18:11
Просить пощади - собака червива!!!
Зелена скумбрія по 8 Показати IP 9 Лютого 2022 20:41
Може його ще м'ясом кормити по 20 гривень?
Просто Показати IP 10 Лютого 2022 21:59
Кілка тобі в с@&ку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus