USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Припиніть психувати»: Комаровський розповів, як лікувати вірусні інфекції

20 Листопада 2020 22:13
Відомий український лікар Євген Комаровський розповів, як слід лікувати вірусні інфекції.

Про це йдеться в його відеоблозі на Youtube, передає УНІАН.

Комаровський зазначив, що існує вкрай обмежена кількість противірусних препаратів. Як приклад він навів ті, що діють на вірус грипу, герпесу, ВІЛ і гепатиту С.

Препарату проти коронавірусної інфекції, нагадує лікар, як і раніше немає.

«Таким чином, якщо ми маємо вірусну інфекцію, яку неможливо лікувати етіотропно (придушити, знищити збудника), в такій ситуації наше головне завдання – допомогти організму самостійно впоратися з цією інфекцією», – пояснив він.
Людський організм, за словами Комаровського, в більшості випадків здатний самостійно впоратися з багатьма вірусними і бактеріальними інфекціями. Експерт також підкреслив, що діти не потребують великої кількості ліків.

«Лікувати – це не синонім «давати ліки». Лікувати – це створити нормальні умови. Тому перестаньте психувати, нервувати, придумувати нікому не потрібні ліки, ставити на собі експерименти. Забудьте про всі ці методи лікування у вигляді банок, гірчичників, парити ноги, дихати окропом. Заспокойтеся, одягніться тепліше, температура 18-20, вологість 40-60%, провітрювання, постійне пиття, зволоження носових входів сольовими краплями. Відчуваєте задишку, важко дихати – звертаємося до лікаря», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 20 Листопада 2020 23:13
чорний лікарський гумор: хворий, не нервуйте так, а то вас важко буде в труну покласти
Рішала Іван Показати IP 20 Листопада 2020 23:39
Так розумію-Комаровський наступний міністер МОЗ.Дуже багато його в ЗМІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus