USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Путін готується до затяжної війни проти України, – ISW

8 Грудня 2022 08:38
Президент Росії Володимир Путін може готуватися до тривалої війни проти України, публічно декларуючи відверто імперіалістичні цілі.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Як зазначають аналітики, під час зустрічі з Радою при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Путін зазначив, що «спецоперація» в Україні може бути «тривалим процесом», а придбання нової території є «суттєвим результатом» для Росії.

Читати ще: Для Путіна готують секретний план евакуації «Ноїв ковчег». Що відомо

«Путін порівняв себе з російським царем Петром Великим, зазначивши, що Росія тепер контролює Азовське море, за яке воював і Петро Великий. Це звернення до російської імперської історії явно зображує нинішні путінські цілі в Україні як відверто імперіалістичні», – йдеться у повідомленні.

Відтак Путін змушує російську аудиторію чекати на затяжну, виснажливу війну в Україні, яка, як і раніше, спрямована на завоювання додаткових українських територій, вважають автори звіту.

Аналітики також звернули увагу на те, що Путін використовує російську Раду з прав людини як засіб консолідації політичної влади, що є несумісним з основними принципами міжнародного права в галузі прав людини. Зокрема, 17 листопада Путін змінив склад ради, прибравши російських правозахисників, які критикували кремлівську цензуру, та призначив політичних та довірених осіб, а також відомого російського воєнного кореспондента.

Вчора Володимир Путін вперше назвав війну в Україні «війною» і звинуватив у цьому Україну. Ба більше, він звинуватив Україну в «ігноруванні інтересів Росії щодо захисту російськомовного населення Донбасу». А також заявив, що так звана «СВО» може затягнутися на тривалий термін.

Радник голови ОП Михайло Подоляк сказав, що після цих заяв очільника Кремля «маски скинуто».

«Маски скинуто. Забудьте про «провокації НАТО», «денацифікацію» та інші забуті casus belli. Путін підтвердив те, що було очевидно всьому світу: Росія веде загарбницьку війну геноцидного типу задля завоювання нових територій, бо так заповів Петро I. Хтось іще хоче «врегулювання?» – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Грудня 2022 09:05
'велике дякуємо' нашій 'иліті',якій завжди було начхати на нашу державу і нашу безпеку - завжди перейматися виплодки тільки власними карманами, які тепер претензії можуть бути до західних лідерів,які злякалися ядерних причандалів кремлівського ідіота. Їм усім до одного місця,що буде з нами і нашою країною за кілька років війни,оскільки вони чудово почуваються за кордоном, а те що ми станемо європейськими бомжами і циганами нікого не хвилює, дадуть нам смердячої гуманітарних лахів і вперед арбайтен на низькооплачуваних роботах.
О! Показати IP 8 Грудня 2022 09:26
росія - країна можливостей. Якась псина безпородна, іменує себе імператором.Завротна кар'єра- з ,,окурка,, що носив валізку до імператора...просто!
О так до О! Показати IP 8 Грудня 2022 12:24
Хто був ,,ніким,, в рашці стане ,,імператором,,. Нічого, це лікується. ЗСУ мають лік на манію великості!
Клава Показати IP 8 Грудня 2022 09:34
а світ збирається споглядати агресію і надалі ? - а де арешти по світу російських кораблів, посольств, іншої нерухомості ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus