USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Путін намагається непомітно провести нову мобілізацію та готується до затяжної війни, – ISW

26 Січня 2023 11:58
Кремль намагається применшити нові обмеження на перетин російського кордону, щоб стримати паніку через можливу другу хвилю мобілізації.

Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Нещодавно ISW повідомляв, що російські чиновники створили кілька мобільних пунктів вербування на російських кордонах під час першої хвилі мобілізації та, ймовірно, використовуватимуть передумову реєстрації транспортних засобів для отримання інформації про чоловіків призовного віку, які намагаються втекти з країни.

Так президень РФ Володимир Путін намагається непомітно провести чергову хвилю мобілізації, щоб зберегти свою внутрішню базу підтримки.

«Американські та західні чиновники повідомили, що Путін планує непомітно мобілізувати до 200 000 осіб, оскільки він усвідомлює, що попереднє оголошення про «часткову мобілізацію» було дуже непопулярним у Росії», – кажуть в ISW.

Також західні чиновники зазначили, що Кремль навіть проводив опитування всередині країни, щоб оцінити сприйняття росіянами мобілізації.

Однак Кремль, ймовірно, змарнував кошти, витрачені на таке опитування: понад 700 000 чоловіків, які втекли з Росії під час першої хвилі мобілізації, мали бути достатнім показником готовності росіян бути мобілізованими для участі у цій війні. Чиновники також додали, що Путін, ймовірно, ще не визначився, коли почати «непомітну мобілізацію».

Окрім цього, Путін намагається впорядкувати російський інформаційний простір, готуючись до затяжної війни.

Диктатор підписав указ про внесення змін до основ державної культурної політики Росії щодо захисту суспільства від «зовнішніх ідеологічних цінностей і поширення деструктивних і психологічних впливів». У поправці йдеться про те, що Кремль вводить нові заходи для захисту російської мови проти багатьох «недружніх держав» і організацій, які прагнуть підірвати «культурний суверенітет» Росії.

«Путін, імовірно, використає цей указ, щоб ще більше запровадити цензуру на західних ЗМІ та підвищити внутрішню підтримку російських військових зусиль», – зауважили експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus