USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Путін посилив тиск на Лукашенка, – британська розвідка

31 Липня 2022 12:41
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко став майже повністю залежним від Росії, а його заяви про обов'язок Києва погодитися на вимоги Кремля – чергове свідчення посилення тиску Путіна на білоруського диктатора.

Про це йдеться у звіті британської розвідки, пише УНІАН.

«28 липня 2022 року Росія випустила щонайменше 20 ракет по півночі України з території Білорусі», – нагадують у розвідці.

Це стало продовженням того, як Росія використала білоруську територію для виконання основних ударів після своєї невдалої спроби захопити Київ у лютому.

Розвідники зазначають, що Лукашенко продовжує дотримуватися лінії Москви щодо війни проти України, заявивши 21 липня, що Київ має прийняти вимоги Росії щодо припинення війни.

«Його режим став дедалі авторитарнішим із запровадженням смертної кари за «підготовку терористичних актів». Його дедалі частіші й безпідставні звинувачення в задумах Заходу щодо Білорусі та України, ймовірно, свідчать про те, що він став майже повністю залежним від Росії», – вважають британські аналітики розвідки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus