USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Більшість окупантів стоїть за 25 км від Києва, – британська розвідка

21 Березня 2022 10:19
Київ залишається головною військовою ціллю російських військ, попри невдачі в наступальній операції. Ворог може спробувати оточити українську столицю в найближчі тижні.

Про це пише британська розвідка, передає УНІАН.

Повідомляється про важкі бої на північ від Києва.

2/3 сил РФ, що наступали на місто з північного сходу, застопорилися. Війська, що наступали з боку Гостомеля на північний захід, були відбиті запеклим опором українців.

Основна частина росіян залишається у більш ніж в 25 кілометрах від центру Києва, повідомляє іноземна розвідка.

За оцінками опитаних The Wall Street Journal американських військових аналітиків, через провал по бліцкригу української столиці Путін, схоже, змінив тактику.

Тепер він зосередився на захопленні південних і східних регіонів України, щоб забезпечити сухопутний коридор в окупований Крим. Але стратегічно Кремль не передумав захопити всю країну.

Як відомо, вранці 24 лютого Росія кинула основні сили в бік Києва, проте четвертий тиждень ЗСУ ефективно відбивають ворога.

Противник тимчасово захопив деякі довколишні села і займається терором місцевого населення, облаштовуючи позиції для наступної атаки.

Тим часом, як пише ТСН, в неділю ввечері, 20 березня, російська армія завдала ракетного удару у Подільському районі Києва. Станом на ранок 21 березня відомо про вісьмох загиблих.

Як зазначили в Офісі Генпрокурора, збройні сили Російської Федерації, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, здійснили ракетний обстріл Подільського району столиці. Внаслідок удару виникла пожежа, зруйновано торгівельний центр. Пошкоджено вікна у навколишніх житлових будинках та припарковані поруч автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus