USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Путін замість переговорів планує захопити якомога більше територій України, – FT

24 Квітня 2022 20:47
Джерела в Кремлі розповіли журналістам, що російський президент Володимир Путін має викривлене розуміння ситуації в Україні й прагне чимшвидше захопити якомога більше територій.

Як пише Українська правда, про це повідомляє Financial Times з посиланням на три джерела в Кремлі, які спілкуються з близьким оточенням Путіна.

За словами джерел, у березні Путін усерйоз міркував над тим, аби підписати якесь перемир’я з Україною після невдач російської армії. Проте зараз він хоче захопити якомога більше територій, оскільки він не бачить, як можна припинити цю війну інакше.

Після знищення українськими ракетами крейсера «Москва», російський президент, за словами джерел, нібито був настільки розлючений, що відкинув ідею про досягнення письмової угоди.

«Була надія на якусь угоду, домовленості. Путін вагався туди-сюди. Йому треба було знайти шлях, як вийти з цієї ситуації переможцем.

Після кораблетрощі «Москви», Путін дав зрозуміти, що він не підпише ніяких угод. Тепер він не має вигляд переможця, бо знищення «Москви» було приниженням для нього», - розповіло одне з джерел.

Один із посадовців, з якими поспілкувалися журналісти видання, запевнив, що Путін усерйоз вірить в усі ті нісенітниці, про які розповідають на російському телебаченні, і ладен іти до «великої перемоги». Вони твердять, що генерали доповідають Путіну те, що він хоче чути, а також його близьке оточення повторює пропагандистські дурниці з російського телебачення.

Нібито під час розмов зі своїми близькими соратниками, Путін усерйоз казав, що російська армія не обстрілювала цивільне населення в Маріуполі, в тому числі на території заводу «Азовсталь».

Президент Росії уникає зустрічі із Зеленським будь-якою ціною й каже, що «поки ще не час для такої зустрічі». У Кремлі припускають, що він натякає на те, що спершу російській армії потрібно захопити більше територій, аби мати перевагу на переговорах.

Читати ще: Про зброю із Заходу, дії Путіна та повернення окупованих територій: Зеленський зустрівся з журналістами в метрополітені

Деякі російські посадовці побоюються, що Путін готовий застосувати тактичну ядерну зброю по території України, якщо його війська зазнають невдачі при подальшому наступі.

Під час телефонної розмови з президентом Євроради Шарлем Мішелем, який намагався переконати Путіна зустрітися із Зеленським, Путін буцімто сказав йому, що переговори зайшли в глухий кут, бо Україна «звела стіну», а тому поки що не час для такої зустрічі. Подібне він розповідає і турецькому президенту Реджепу Таїпу Ердоґану.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Квітня 2022 22:54
Те,що робить наша влада зараз ганебно,для чого була введена ця нульова розтаможка,щоб хитрожопі харківські і київські щурі заробляли бабло,в той час як хлопці з західної України віддавали життя за їх міста і хати, за їх бізнеси. Ви зганьбилися перед поляками,які в шоці від того, що українці скупили всі їх авто,в той час коли вся Європа допомагає нам вижити. Наша влада - наша ганьба,війна все не спише, будете втікати з України як яник зі своєю шоблою з таким керівництвом,свої казки про гібридну війну розкажіть кацапам,війна гібридна, бо такою її робить влада і всі її прихвостні, які здають Україну, пхають нас путіну в руки розповідаючи солодкі казки про патріотизм.ну-ну, чи надовго вас гнилюків хватить обалванювати народ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus