USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Про зброю із Заходу, дії Путіна та повернення окупованих територій: Зеленський зустрівся з журналістами в метрополітені

23 Квітня 2022 20:34
Президент України Володимир Зеленський влаштував 23 квітня пресконференцію у Київському метрополітені, на яку зібралися українські та іноземні журналісти.

Про це інформує ТСН.

Під час пресконференції Зеленський відповів на запитання про те, чому президент Росії Володимир Путін розпочав повномасштабне вторгнення до України. Він сказав, що дії очільника Кремля оцінити складно.

«Мені складно оцінити, чому він тримається за стіл або за крісло усі ці роки. Я не думаю, що це пов’язано з тим, чому він і його військо прийшло на нашу землю та повзучою коброю окупації іде щоденно і щорічно», – сказав Зеленський.

Зауважимо, під час зустрічі Президента України з журналістами у підземці продовжують курсувати потяги, що було видно під час трансляції.

Коментуючи цей факт, голова держави сказав, що ось і відповідь на запитання про те, чи не боїться він замахів. З його слів, що за нього боїться його родина та охорона.

Водночас глава держави також прокоментував, чи не боїться він зустрічатися з російським диктатором Володимиром Путіним.

«Я не дуже боюся (замахів – ред.), боїться моя сім’я та охорона. Я не боюсь зустрічі з президентом РФ, якщо ви про замахи. Боятися я не маю права, тому що наш народ показав, що він нічого не боїться. Люди голіруч зупиняли танки та іншу російську техніку, як і наші Збройні сили України, Нацгвардія», – сказав Зеленський.

Також Президент наголосив, що з самого початку наполягав на перемовинах з лідером РФ, тому що вважає, що будь-які формати щодо зустрічей через посередників з Росією, або передавати ту чи іншу інформацію лідеру РФ через дружні країни – не дасть бажаного результату.

«Я вважаю, цю війну може зупинити той, хто її розпочав», – додав Президент.
Володимир Зеленський заявив, що Україна поверне усі окуповані Росією території, але швидкість цього залежатиме від темпів і обсягів постачання зброї з боку західних партнерів.

«Все, що вони прорвуть, і все, що вони, не дай Боже, окупують, – ми все повернемо. І це буде питання не 10-20 років або не війни від 14-го року восьмирічної, – це буде питання того, чи буде у нас зброя. Як тільки вона буде, як тільки її буде достатньо, ми будемо повертати одразу ту чи іншу територію, яка тимчасово окупована. Сама така війна зараз у нас в Україні. Саме така ситуація на сході, на Харківщині. Щоденно ми можемо віддати, на жаль, через потужність тих чи інших угрупувань Росії якусь територію, але вночі або наступного дня ми повертаємо ці міста, маленькі містечка, села – і йдемо вперед. Ми не йдемо вперед там, де ми не можемо, де у нас немає тієї підтримки, про яку ми говоримо достатньо довго. Мало того, про яку ми говоримо достатньо довго публічно і набагато довше непублічно», – заявив Президент України.

Також він наголосив, що щодо поставок зброї – то Україну точно не цікавить думка РФ.

«Щодо постачання зброї до України, нас точно не цікавить думка РФ. Хоча вони спочатку війни нам також це постачання робили. Ви пам’ятаєте початок повномасштабного вторгнення, як вони бігли, залишаючи танки. Ми їм вдячні за таке постачання», – сказав Зеленський.

Також він наголосив, що якщо будуть знищені наші люди в Маріуполі, якщо буде проголошено псевдореферендум в нових псевдореспубліках – Україна вийде з будь-яких перемовних процесів.

Також Президент розповів, що країна зараз не готова до військового розблокування Маріуполя і оборонці міста це розуміють.

«Ми маємо повне моральне право на військове розблокування наших міст і маємо велику надію на те, що зможемо це зробити. Чи готові ми зараз – ні. Нікому не вірте. Щодо військового розблокування ми не готові. І, до речі, хлопці які зараз боронять «Азовсталь», прекрасно це розуміють. Це реальність», – заявив Зеленський.

Як додав, зараз постійно контактують з людьми, які перебувають у підвалах «Азовсталі». Варто зазначити, що місто, яке наразі зруйноване на 95%, перебуває у блокаді російських окупантів від 1 березня, але взяти його під контроль ворогу не вдається.

Президент України, коментуючи майбутній візит до Києва генсека ООН Антоніу Гуттереша, заявив, що держава очікує від нього на стовідсоткову підтримку. Голова держави також анонсував ймовірні відвідини генсеком місць катування українців, щоб мати точну точку зору, яку можна буде донести до президента Росії Володимира Путіна.

Зеленський висловив сподівання, що візит Гуттереша – «реально про допомогу, а не про політичний туризм».

«Ми будемо зустрічати генерального секретаря, який приїде до нас. Будемо спілкуватися із ним. Мені здається, що ми зробили багато кроків, щоб і його позиція змінилася, і його позиція зміцнилася щодо підтримки України. У мене було декілька особистих зустрічей із ним. Я достатньо твердо говорив йому, що не можна мати баланс у відносинах між Україною і Росією», – розповів глава держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus