USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Путін завів свою країну в глухий кут. Думка

28 Січня 2018 13:30
Президент Росії хоче залишитися при владі ще на шість років, ведучи країну до багаторічної стагнації. Вихід з глухого кута, в який він завів РФ, Путін запропонувати не може. Те, що він буде переобраний, ясно вже сьогодні. Але "годинник Путіна" цокає гучніше, ніж будь-коли. Що буде після четвертого терміну, не знає ніхто. Про це пише видання Neue Zuercher Zeitung, передає "Сегодня".

"Те, що його годинник цокає, безперечно, відомо і Путіну. Він домінує в російській політиці протягом 18 років, включаючи і його "чергування" з Дмитром Медведєвим, коли він в період з 2008 по 2012 рік продовжував смикати за ниточки як прем'єр-міністр. Цієї суботи Путін побив рекорд, який викликає неоднозначну оцінку. Він знаходиться біля керма держави довше радянського лідера Брежнєва, який понині залишається символом золотої ери стабільності, проте його ім'я пов'язують також зі стагнацією і фатальною нездібністю до проведення реформ", - пише видання.

Але баланс третього терміну Путіна виглядає сумно: "гладкі роки" залишилися в минулому, економіка паралізована. Політичної гостроти ця проблема набуває ще й тому, що в країні зростає число тих, хто опинився за межею бідності.

"Це змусило Путіна поміняти основи, на яких вибудовується його влада. Негласний суспільний договір, укладений владою з росіянами в 2000 році і заснований на відмові населення від політичних свобод в обмін на зростання добробуту, більше не працює. Режим компенсує його гучний крайній націоналізм, який підживлює російську тугу про повернення статусу наддержави. Якщо вірити кремлівській пропаганді, яку раз у раз лихоманить, Росія з усіх боків оточена ворогами, одночасно з цим є бастіоном в боротьбі з декадансом Заходу, українським "фашизмом" і раковою пухлиною в вигляді ісламізму.

Цей грубий заміс приносить Путіну успіх. Анексія "священного" Криму наділила його мало не статусом національного спасителя; військові успіхи в Сирії, створення антизахідного союзу з Туреччиною та сенсаційні хакерські атаки в США, схоже, переконують домашню публіку в тому, що Росія знову набуває статусу наддержави", - розповідає видання.

Путінській Росії загрожують проблеми, з якими країна вже стикалася в епоху Брежнєва: тоді СРСР переоцінив свої можливості, роздуваючи військовий бюджет.

"У Росії через військову сферу фінансування недоотримують охорона здоров'я та освіта", - констатує автор статті.

Попри те, що Путін став недоторканним правителем, він завів свою країну в глухий кут, як в політичному, так і в економічному плані.

Таким чином, заглядаючи в 2024 рік, російська еліта скоро стане шукати відповіді на запитання про те, навіщо взагалі щось міняти? Навіщо починати дебати навколо кандидатури наступника, які лише дестабілізують систему? Цілком реалістичним сценарієм залишається намір політичної еліти знову зробити ставку на Путіна. Змінити конституцію і скасувати чинне обмеження щодо кількості президентських термінів - невелика проблема.

"Якщо хто і може поставити хрест на політичній кар'єрі Путіна, так це скоріше власна еліта, та й лише в тому випадку, якщо путінський курс на самоізоляцію і стагнацію буде відчутно шкодити економічним інтересам верхівки. З цієї метою б'ють американські санкції, спрямовані проти "олігархів", - проте їх зовсім недостатньо для того, щоб Кремль відчув загрозу. В найближчому майбутньому буде діяти гасло, проголошене головою Держдуми В'ячеславом Володіним:" Путін - це Росія. Немає Путіна - немає Росії", - резюмує автор статті.

Нагадаємо, на думку західної преси, навіть при наявності видимого плюралізму і свободи в сучасній Росії нинішній її глава Путін випередив радянського диктатора Йосипа Сталіна.

На думку ж російського оглядача, російська влада ділиться на два угруповання. На даний момент немає підстав, щоб стався розкол, але в майбутньому такий сценарій дуже реальний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 28 Січня 2018 14:26
Мінімальна пенсія 300$ ось вам глухий кут
123 до Лучанин Показати IP 28 Січня 2018 16:31
Що ти несеш, убогий? приблизно 120 дол. мінімальна пенсія в раші, а з їх цінами це менше чим у нас!
Лучанин до 123 до 123 Показати IP 28 Січня 2018 20:09
Убогі твої тато і мати що зробили такого д*біла і таких 90%.
123 до Лучанин до 123 Показати IP 29 Січня 2018 10:54
Тобі б до психіатра, ти явно хворий і тебе очевидно сильно ображали в дитинстві. То ще й до психолога сходи. А з мінімальною пенсією в рашці ти обісрав*ся клоуне, так що обтікай.
Йошта до Лучанин до 123 Показати IP 29 Січня 2018 16:30
Подольше б пуйло рашку с кален падымал, подольше б... Они думали что путин от слова путь, а оказалось от слова путы. Дал олигархам разграбить все недры, продал сибирь, встрял в войны, и что дальше ? Все, пи*дец и скрепам и вяличию!!! ПОДОЛЬШЕ Б ПУТЫ ...
Анатоль_ Показати IP 28 Січня 2018 14:37
Вони в глухому кутi, а ми в шоколадi!
! Показати IP 28 Січня 2018 14:46
Тільки пуйло, пуйло і більш ніхто так хитро не розорював расєю-мать. СЛАВАБАТЮШКЄПУЙЛУ!!!
увага Показати IP 28 Січня 2018 17:30
на сайті кремлеботи
! до увага Показати IP 29 Січня 2018 08:15
У них тут робоче місце, їх в районі 25-40.
132 до увага Показати IP 29 Січня 2018 17:30
обережно! на сайті нацики ди?іли.
а в нес хіба не так Показати IP 28 Січня 2018 18:41
"У Росії через військову сферу фінансування недоотримують охорона здоров'я та освіта", - констатує автор статті." А в нас вони отримують!!!!!!!!!!!!??????? Нащо вам та Росія - дивіться на себе - скоро виздихає третина населення, третина чкурне звідси, третина зіпється. Залишаться товстопузі олігархи!!!!!!!!! За себе переживати потрібно, а не за путлєра!!!!!
Анонім Показати IP 28 Січня 2018 23:14
а куди завів свою країну наш президент? у сусіда все видно а в нас повилазило?!
хехъ Показати IP 29 Січня 2018 08:40
воюющие стороны - не переживайте! Мы ВСЕ умрем.
ви Показати IP 29 Січня 2018 11:24
ви на свою дивіться. бо ми теж від африки не далеко відскочили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus