USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рабана посадять на два роки?

8 Грудня 2012 14:28
Колишньому директору історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарасу Рабану загрожує ув'язнення на два роки.

Про це пише «ВолиньPost», посилаючись на телеканал «Аверс».

Прокуратура інкримінує Рабану два епізоди. Його звинувачують у службовому недбальстві та перевищенні посадових повноважень.

Ще влітку 2009 року під час мистецького дійства в Луцькому замку відвідувачка сперлася на перила однієї з галерей на мурах, конструкція не витримала, дівчина впала і отримала серйозні травми.

Окрім того, керівник заповідника використовував монастир бригіток, пам'ятку національного значення, у корисливо-комерційних цілях, - стверджують у прокуратурі.

Посадовець буцімто нелегально та безкоштовно надавав в оренду приміщення монастиря під столярний цех своїй сестрі. За останніми перевірками, своїми діями підсудний завдав збитків на суму майже у 67 тисяч гривень. На останні перед вироком слухання Тарас Рабан приніс квитанцію про сплату цієї суми.

У заключному слові Рабан наполягав на тому, що в першому епізоді він не винен, оскільки неодноразово сигналізував владі, що замок потребує ремонту, але на це не виділялися кошти. А за другим фактом, наголосив Рабан, він вже повністю розрахувався з державою.

Сторона обвинувачення просить визнати чиновника винним та засудити його до двох років позбавлення волі й призначити штраф. Посадити за грати чи дозволити перебувати на волі суд вирішить уже найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Старий Показати IP 8 Грудня 2012 14:37
А хіба хто цікавився, як виживав заповідник без копійки фінансування. Щось схоже за кару "за три колоски". Скільки заходів проводив Тарас Рабан на свята, скільки фестевалів відбувалося в замку. Тепер цього чогось немає. Шкода людину.
235 Показати IP 8 Грудня 2012 15:48
Владо, не шукай козда відпущення, адже Рабан стільки зробав для замку!!! Пощкодуй. та будеш пошкодована у майбутньому!!!!!!!!
Сергій Показати IP 8 Грудня 2012 20:43
Це йому за щастя. Дуже багато гріхів, купляти кожний рік нову машину.
ящик Показати IP 8 Грудня 2012 21:43
Хнык
iсса ндойе Показати IP 8 Грудня 2012 21:56
Не чапайте того Рабана , я його знаю, хватае пидарасов у Луцьку и так ...
Я Показати IP 9 Грудня 2012 10:18
АЙ-ДА Рабан ай-да святой мученик.
geor Показати IP 9 Грудня 2012 10:43
Тарас хороша людина.А те що туристи хочуть залісти в замку повище чи по оригінальніше сфоткатись і приводить до проблем.До чого тут начальство.
Саня Показати IP 9 Грудня 2012 11:38
Що? Рабан заважав дерибанити старе місто а ви вирішили на його прикладі показати іншим що буде з незгідними? Може вже досить?
станіслав Показати IP 9 Грудня 2012 17:54
і рабана,і сестру його і багато кого ше треба в одну камеру.два роки -це мало для такого хабарника як рабан та дівчина впала при мені ,це був джаз-фест якраз.вона просто сперлась на перила і вони зламались.
Маргарита Тарасівна Показати IP 10 Грудня 2012 09:11
Якшо садити за службове недбальство - то в нас треба всю мерію посадити і взагалі півлуцька... знайшли козла відпущення... А новий директор заповідника не хабарник?
рабанидзе Показати IP 10 Грудня 2012 09:12
ату его!
F Показати IP 10 Грудня 2012 10:29
Спочатку писали, що збитків майже на півмільйона, тепер уже лише на 67 тисяч грн, а решта вже куди поділись? "списали"? Ніфіга йому не буде, не переживайте, максимум штраф символічний заплатить, чи в крайньому випадку - "умовно". Святого з нього не робіть, а логіка: його не чіпайте, бо в Луцьку є ще й гірші набагато - досить дурна.
Фтор Показати IP 10 Грудня 2012 10:55
А якщо б оренда була не сестрі, а наприклад, рідні прокурора, тоді як?
Наталка до Фтор Показати IP 10 Грудня 2012 15:37
Тоді все було б "законно"! Навіть ніхто б і не знав про це.
недруг Рабана Показати IP 10 Грудня 2012 13:21
Якщо давати такий термін увязнення Рабану, то треба (з-за обєктивності і справедливості), пересадити третину голів сільських рад області у усіх голів райадміністрацій за махінації з землею, посадовців за тендери в дорожній справі і будівництві, хабарників в освіті, медицині і в решті "хлібних" галузей (вибачте, якщо когось не зазвав). Рабан проти цих злочинців по скоєних "злочинах" - закаканий хлопчик в коротеньких штанцях.
Анжела Показати IP 10 Грудня 2012 13:47
А чому не посадили Танюшу Гнатів,фаворитку нашого мера?Вона під час "Ночі в Луцькому замку" нагріла державу аж на 80 000 гривень:)І за руку її зловили.І в пресі про це усі писали.І що???Мораль,кради більше,і тоді тобі нічого не буде:)))
Аркадій Показати IP 10 Грудня 2012 15:32
Логіка, що в Луцьку є набагато гірші випадки хабарництва - зовсім не дурна! Так і є і всі це прекрасно знають! Якшо садити в тюрму Рабана, то разом з ним і тих, чиновників, з якими він не поділився! І які тепер його хочуть засадити за грати! А новий директор заповідника не хабарник???? Побачимо який внесок він зробить у розвиток старого міста. Рабан, принаймні професіонал у своїй справі!
Во Показати IP 11 Грудня 2012 10:37
НЄ ну прикол. Давайте тоді того хто сумку на вулиці вирвав чи гаманця поцупив не карати ніяк, бо ж є ще й ті, що вбвивають і гвалтують. Той що, що в Луцьку є багато тих хто гребе набагато більше, це дає тим хто менше право на амністію? Всіх не посадять, а по одному, двох, трьох смикають періодично з кожної ланки, а вже кому "пощастить", то як карта ляже, чи карма така. Що він білий і пухнастий - ні, то все справедливо. Кожен за своє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus