USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

На Рабана завели другу кримінальну справу

30 Травня 2012 09:58
Прокуратура обласного центру Волині порушила кримінальну справу щодо директора Державного історико-культурного заповідника у Луцьку Тараса Рабана. Тепер - за фактом зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
Про це повідомила прес-служба відомства.

Як повідомив заступник прокурора міста Луцька Валентин Агайбіров, Рабан нібито неправомірно надав дозвіл на використання частини приміщення пам’ятки архітектури національного значення – Монастиря Бригідок. Без укладення договору оренди та сплати орендної плати з червня 2007 по травень 2012 року у цій частині приміщення діяв столярний цех.
Внаслідок таких дій директора заповідник недоотримав грошових коштів обсягом майже 365 тисяч гривень. А понад 180 тисяч не надійшло до державного бюджету.

У справі триває досудове слідство.

Нагадаємо, це вже друга кримінальна справа, де фігурує директор історико-культурного заповідника Тарас Рабан. Він уже встиг «засвітитися» у справі щодо резонансного випадку, коли з мурів Луцького замку впала дівчина. Його звинувачували за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
вася Показати IP 30 Травня 2012 10:39
продасть два участка в старом городе и все справу закриють. спорми.
Роджер Показати IP 30 Травня 2012 12:47
Мда, уж, кому-то отказал Тарас , вот и прессуют))) вот мудаки, щемануть правильного человека, так они всегда тут как тут... Руки прочь от моей семьи
Ольга Показати IP 30 Травня 2012 12:48
Бабки заробляє чувак, який заповідник, головне грошики. От і косить, не він же один, так роблять усі, які стоять біля коритця,де можна хльобанути.Відкупиться без питань.
Я Показати IP 30 Травня 2012 12:58
У нас в Луцьку, що один Рабан "неправедне" творив чи як? Вже скоро розстріл цаської родини йому інкримінуватимуть. А інші всі в нас такі білі-білі, пухнасті-пухнасті, що аж плюнути нема куди.
Лучанка Показати IP 30 Травня 2012 13:55
Точно, наприклад в прокуратурі міста - Біляк , одна чесність та порядність,а кривицький - живе виключно на зарплату і пенсію. А ще один чесний в ДПА - Леуш, в поадтковій і поховають... Та кожного начальника ЖКП без дізнання та досудового слідства можна відразу обвинувачення вручати і до суду.... Була б воля і голова у прокурора області та губернатора...
Лучанка до Лучанка Показати IP 30 Травня 2012 16:03
Воля мабуть не раз була, але як той губернатор області та мер міста, також на пару з прокурорм області бачили сумочку-чемоданчик з євриками чи долларами відразу забували та забувають досі про свою волю, гроші роблять все, а тим більше у м. Луцьк!!! Комусь дана особа перейшла дорогу, не дозволила щось робити-от і маємо,а в нас що можна по іншому? мстити-це сутність українця, якщо не відомщу-не проживу, а ще якщо не вкраду!!! Отак і тут..., в нас всі чессні-якби ж те,що він робить було в місці найжахливішим,то так, а так тут є в 1000 000 000 000 000 000 раз гірше та гірші люди, краще там бізнеси позакривайте, а не бійтеся, а тут на останок залиште!!!
кошик Показати IP 2 Червня 2012 12:33
На Рабана наїхали. А ФОРМУЛА та ЮВАНТ взагалі нічого не платять.Договорів про оренду взагалі немає. А в тих підприємців що договора є,оформленно тільки на суму 1000грн.Остання сума від чотирьох до 15тисяч передається в конвертах.
Уелсі Показати IP 10 Червня 2012 20:14
Прикро те, що замок посів перше місце в Україні, а директора почали пресувати. Дивує те, що сьогодні нищать українську мову, культуру. Можливо це один з коків, щоб відвернути увагу, а можливо він чи хтосьз ЧЛЕНІВ ЙОГО СІМ"Ї перейшов комусь дорогу :((( . Як би там не було, але ніхто не згадує позитивні намагання директора, які призвелиЗамокдо перемоги. Звісно, є певне недотримання закону, з тим цехом... Алеподивіться на вулиці старого міста : дашки, вказівники, вежі. А приміщення Польськогоконсульства витримане в старому стилі - це теж завдяки йому, який поставив полякам вимогу, щоб будова польського банку впиуваласьвархітектуру старогоміста, і був змінений фасад. Цього чомусь ніхто не бачить, не згадує. Мені здається ,що його замовили. А в такому випадку, ядумаю він потребуєпідтримки.Щоб не казали, а він дбав за старе місто, а те що показують фото з смітниками, на території заповідника - він не комунгосп. Є міська влада з службами, яка має нести за це відповідальність.Остання подія (на жаль)тому підтвердження :(((
селюх Показати IP 27 Грудня 2012 13:18
ВІРНО !!! ЗАЖРАВСЯ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus