USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Рада перейменувала Кіровоградський район на Кропивницький

20 Листопада 2018 17:40
Верховна Рада 20 листопада на вечірньому засіданні перейменувала Кіровоградський район Кіровоградської області в Кропивницький район.

«За» постанову №4906 про перейменування Кіровоградського району проголосував 231 депутат, проти — 4, 7 — не голосували.

Місто Кіровоград у Кропивницький Рада перейменувала ще в 2017 році в рамках закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборону пропаганди їх символіки».

Для перейменування Кіровоградської області в Кропивницьку необхідно вносити зміни в Конституцію України. Для цього потрібно зібрати конституційну більшість — 300 голосів.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій раніше заявляв про необхідність перейменувати дві області - Кіровоградську в Кропивницьку, а Дніпропетровську — в Січеславську.

Марко Кропивницький - український письменник, драматург і актор театру, народився в 1840 році в селі Бежбарайки [в той час Херсонська губернія, Російська імперія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus