USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Рада позбавила мандатів Медведчука, Кузьміна, Козака та Деркача

13 Січня 2023 13:50
Верховна Рада проголосувала за позбавлення мандатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача, яким Президент Володимир Зеленський припинив громадянства кілька днів тому.

Про це інформує LIGA.net.

Також Рада позбавила мандату Андрія Аксьонова, який сам написав заяву про дострокове складання мандата.

Проєкт постанови про дострокове припинення повноважень нардепа Аксьонова підтримали 294 депутата, Деркача – 314, Козака – 317, Кузьміна – 319, Медведчука – 320. Проєкти постанов були підтримані більшістю всіх груп та фракцій, у тому числі й групами Платформа за життя та мир на чолі з Юрієм Бойком та Відновлення України на чолі з Ігорем Абрамовичем, створеними в Раді замість забороненої ОПЗЖ.

Аксьонов 9 січня сам написав заяву про здачу мандату. Він причетний до псевдореферендуму на Донбасі в 2014-му і, за даними ЗМІ, має громадянство РФ. До Ради він обирався по округу № 50 на Донеччині.

10 січня Зеленський підписав указ про припинення громадянства Козака, Медведчука, Кузьміна та Деркача. У відеозверненні він заявив: «Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то і наші дії будуть відповідними». Президент заявив, що це не останні подібні рішення.

Козак – нардеп ОПЗЖ, який втік у Росію ще до початку війни, тому що стосовно нього в Україні порушили кримінальну справу через держзраду.

Медведчук – також представник ОПЗЖ, який після початку повномасштабного вторгнення і поразки росіян на Київщині намагався покинути Україну, але його затримали українські правоохоронці.

Держзрадника та кума російського диктатора Володимира Путіна вдалося обміняти на 200 українських полонених. Примітно, що за каденції Петра Порошенка Медведчук і сам опікувався питанням обміну з окупантами.

Після обміну зрадника помічали в окупованому Криму разом із дружиною, яка напередодні вторгнення втекла в Росію.

Екснардеп Деркач, за даними СБУ, керував в Україні агентурною мережею Генштабу РФ, яка мала допомагати ворогу захопити країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Січня 2023 14:04
красиво вивели хлопців з-під статті про державну зраду. повага(ні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus