USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна позбавили громадянства України, – ЗМІ

10 Січня 2023 22:28
Колаборантів та держзрадників Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача і Рената Кузьміна позбавили громадянства України.

Про це пише УП з посиланням на поінформоване джерело.

Також у них планують забрати мандати народних депутатів.

Козак – нардеп ОПЗЖ, який втік у Росію ще до початку війни, тому що стосовно нього в Україні порушили кримінальну справу через держзраду.

Медведчук – також представник ОПЗЖ, який після початку повномасштабного вторгнення і поразки росіян на Київщині намагався покинути Україну, але його затримали українські правоохоронці.

Держзрадника та кума російського диктатора Володимира Путіна вдалося обміняти на 200 українських полонених. Примітно, що за каденції Петра Порошенка Медведчук і сам опікувався питанням обміну з окупантами.

Після обміну зрадника помічали в окупованому Криму разом із дружиною, яка напередодні вторгнення втекла в Росію.

Екснардеп Деркач, за даними СБУ, керував в Україні агентурною мережею Генштабу РФ, яка мала допомагати ворогу захопити країну.

У США вважають, що Деркач більш як 10 років був активним російським агентом, і ще в 2020 році ввели проти нього персональні санкції.

Кузьмін – нардеп ОПЗЖ, якому також повідомили підозру в держзраді через публікації у ЗМІ пропагандистських матеріалів. Раніше його підозрювали у відмиванні незаконно здобутого майна. У Раду 2019 року «депутат» пробився після судового процесу. Наразі Кузьміна розшукує ДБР.

У своєму вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський підтвердив, що позбавив цих держзрадників громадянства України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Джек Показати IP 10 Січня 2023 22:41
Хто це такі? Краще івахіва і мартиняка позбавте
Фемід Показати IP 10 Січня 2023 23:21
Тепер їх не покарати. Це найщасливіший день в їхньому житті.
ЗСУ Показати IP 11 Січня 2023 06:56
Іх розстріляти треба а не громадянства позбавити .
Анонім Показати IP 11 Січня 2023 08:39
конституція України має дещо інші погляди на цю процедуру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus