USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Рада призначила Монастирського очільником МВС

16 Липня 2021 12:27
Верховна Рада призначила новим міністром внутрішніх справ Дениса Монастирського – депутата «Слуги народу» і голову правоохоронного комітету Ради.

«За» проголосував 271 депутат, пише Бабель.

Монастирський замінив на посаді Арсена Авакова, якого Рада відправила у відставку 15 липня.

Перед своїм призначенням Монастирський виступаючи з трибуни Ради заявив, що зосередить свою увагу на боротьбі з «крадіями в законі» і розвитку патрульної поліції. Також він запевнив, що буде стежити за дотриманням прав людини, а на порушення жорстко реагувати. Окремо Монастирський відзначив напрямок з безпеки на дорогах.

«Безпека дорожнього руху буде моїм особистим пріоритетом», – сказав Монастирський.

Крім цього, він пообіцяв прискорити цифровізацію всіх структур МВС.

Читати ще: Замість Авакова: хто такий Денис Монастирський, який може очолити МВС

У своїй промові він не згадував про резонансні напади на активістів і вбивство журналіста Павла Шеремета.

Теми Шеремета торкнулася депутат від «Євосолідарності» Ірина Геращенко. На її запитання Монастирський відповів, що оцінка правомірності утримання під вартою підозрюваних буде зроблена після завершення судового процесу.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади голови МВС. Він очолював Міністерство з початку 2014 року.

15 липня Верховна Рада схвалила відставку Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Президент Володимир Зеленський запропонував на посаду міністра внутрішніх справ кандидатуру народного депутата від «Слуги народу», голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus