USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада ввела кримінальну відповідальність за домашнє насильство

6 Грудня 2017 13:34
Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за примушування до вступу в шлюб і домашнє насильство. За прийняття в цілому законопроекту №4952 проголосував 241 депутат за мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

Як наголошується, документ покликаний імплементувати в українське законодавство положення Конвенції про запобігання насильства проти жінок і домашнього насильства та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція).

Рада встановила, що примус до вступу в шлюб або заманювання з цією метою особи на територію іншої держави передбачає арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі до 3 років чи позбавлення волі на той самий строк.

Домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства відносно теперішнього або колишнього подружжя карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин чи арештом до 6 місяців, або обмеженням волі до 5 років чи позбавленням волі до 2 років.

Щодо осіб, які вчинили домашнє насильство, суд зможе заборонити їм перебувати в місці спільного проживання з потерпілою особою або заборонити наближатися на певну відстань до місця проживання потерпілої особи, а також заборонити телефонні розмови і контактувати через третіх осіб.

У Кримінальному кодексі прописується, що примус особи без її згоди до вчинення актів сексуального характеру з особою, від якої потерпіла особа матеріально залежно або незалежно по службі, передбачає штраф до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис. гривень) або обмеження волі до 2 років.

У разі підписання президентом Петром Порошенком закон набуде чинності через 1 рік після опублікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фаін Ранєвскій Показати IP 6 Грудня 2017 13:54
Ганьба! Счітаю шо Стамбульська конвенція, а саме її назва, - це приклад архаїчного пережитку гендерної узурпації мужиками домінуючої ролі в суспільстві. Не можна її підтримувати і впроваджувати, бо сама назва "запобігання насильства проти жінок" - вияв шовінізму і заперечення статевого рівноправ'я. А що, шановні сестри, - хіба жінки слабші чи недостойніші, щоб самим здійснювати "домашнє насилля"? Що за недовіра до прекрасної статі? Фу-фу-фу...
Онотоль до Фаін Ранєвскій Показати IP 6 Грудня 2017 14:20
Всьо вірно, сестре. Тоість брате.
Вася Показати IP 6 Грудня 2017 13:56
"Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за примушування до вступу в шлюб" - УРАААА! Чули, дівки??? Ні до чого ви тепер мене не змусите!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus