USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією

6 Лютого 2023 16:32
Верховна Рада України визнала приватну російську військову компанії «Вагнер» міжнародною злочинною організацією.

Про це повідомив депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк.

«Рада Схвалила постанову №8397 про визнання приватної військової компанії «Вагнер» міжнародною злочинною організацією. За – 333», – написав він.

Крім того, за його словами, депутати визнали російські приватні військові компанії терористичними організаціями, також про це повідомив депутат Олексій Гончаренко.

Як ми писали, 26 січня Міністерство фінансів США визнало ПВК «Вагнера», яка бере активну участь у війні в Україні, транснаціональною злочинною організацією та застосувало низку санкцій. У своїй заяві Мінфін зазначив, що «група Вагнера також втрутилася та дестабілізувала країни в Африці, здійснюючи широкомасштабні порушення прав людини та вимагаючи природні ресурси у їхніх людей».

3 лютого Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus