USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Радіо «Луцьк» мовитиме в інтернеті

10 Червня 2011 17:51
До кінця літа 2011 року трансляцію мовлення радіостанції «Луцьк» керівництво Волинської обласної телерадіокомпанії планує запустити в мережу інтернет.

Про це повідомила генеральний директор ВОДТРК Ольга Куліш.

За словами Куліш, це не єдина реформа, що очікує радіо.

Зокрема, за рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення змінюється формат мовлення з інформаційно-культурологічного на інформаційно-розважальний, і, відповідно, збільшується обсяг розважально-музичних програм.

«Ми змінили формат. Був інформаційно-культорологічний, став інформаційно-розважальний. Це сталося не за рахунок зменшення культурологічних передач, їх як було на добу чотири години, так і залишилося, а за рахунок збільшення розважально-музичних передач, тобто передач з підбіркою музичних творів», - каже Куліш.

Тобто відтепер кількість так званих «голих концертів» зменшилася на дві години. Водночас кількість програм, де присутній інтерактив з читачами, розважальні передачі, ігри, спілкування нині становитиме 5,5 година добу.

Інформаційно-аналітичного та публіцистичного мовлення залишається сім годин на добу. Куліш також повідомила, що на радіо вводиться польське мовлення – щодня з 22 до 23 години. Решта годин – виключно національний продукт.

Чотири години залишається для культурно-митецьких програм. «Голих концертів», коли в ефірі звучить суто музика, залишається одна година. Також по одній годині на радіо виділятимуть для культурно-просвітницьких та дитячих програм. Ще чотири години відводиться для реклами, анонсів, «перебивок».

«Те, що ми збільшуємо кількість авторського ведення в наших передачах розважальних і музичних, я думаю, позитивно вплине, бо спілкування з живою людиною завжди позитивно впливає на читачів. Ми завжди в такому випадку можемо оперативно реагувати на їхні повідомлення та запити, робити передачі під слухачів, враховуючи їх вподобання», - каже Куліш.

«Сподіваємося розширити аудиторію, аби радіо було цікаве не лише молоді, а й для випускників вузів, середнього покоління, адже буде збільшена кількість програм, над якими потрібно думати», - коментує генеральний директор.

Водночас, за словами Куліш, радіо відмовилося від низького діапазону частот. Така новація на деякий час «відріже» від трансляції радіостанцій ВОДТРК Ковель, адже там передачі можна було почути на хвилі 68,48 мГц.

Оскільки такі хвилі «ловлять» лише старі радянські приймачі, то аудиторія, що слухала радіо на низьких частотах, була невелика. Відтепер радіо подаватиме заявку на можливість трансляції на частотах формату FM.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Альона Показати IP 10 Червня 2011 19:43
ну нарешті почую свого кума в неті з тої заграніци:-))
lektoriy Показати IP 11 Червня 2011 01:30
А дійсно.. Це ж і за межами держави можна буде почути.. Тоді "Українці поза Україною" буде найпопулярнішою програмою нашого радіомовлення!
sukoman Показати IP 11 Червня 2011 19:44
На Радіо-Луцьк працюють талановиті, самовіддані люди, але постійне вмикання в прайм-тайм дитячих потуг у співах вимусило мене змінити стандартні налаштування вдома та в авто на іншу хвилю.
Max Freeman Показати IP 12 Червня 2011 01:26
Неужели...? Значит все наши усилия и просьбы были не зря.... :)
Sasha Показати IP 12 Червня 2011 13:07
а про яких читачів іде мова в статті? - "бо спілкування з живою людиною завжди позитивно впливає на читачів.", певне має бути слухачів. Цікаво чи виплачує ця станція рояліть? Адже може прийти позов із з-за кордону за порушення ліцензій.
OrestN Показати IP 12 Червня 2011 14:37
А чому нема онлайн-мовлення Волинськіх телеканалів "АВЕРС", "НОВА ВОЛИНЬ", ...???
lektoriy Показати IP 12 Червня 2011 22:59
А коли саме почнеться мовлення в інеті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus