USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Равлики, солодощі та VasЯ OMG: яким був перший день Lutsk Food Fest. Фото

5 Вересня 2021 13:17
У мурах Луцького замку триває найсмачніший фестиваль області Lutsk Food Fest. Відвідувачам гастрономічного свята не доводиться сумувати. Вони не тільки насолоджувалися стравами та напоями, а й брали участь у конкурсах, підтанцьовували під запальну музику, робили пам’ятні світлини і невгамовно спілкувалися між собою.

Lutsk Food Fest, який цього разу проходить за мотивами культового серіалу «Друзі», традиційно триває два дні. Тому ті, хто першого дня фестивалю не встиг завітати до замку, має нагоду надолужити втрачене протягом неділі.

Дійство організували у звичному форматі: на території замку Любарта облаштували фут-траки і намети з їжею та напоями, місця для відпочинку та сцену, із якої постійно долинає драйвова музика.

Читати ще: Lutsk Food Fest: чим годують і дивують у замку Любарта. Фото

До вибору відвідувачів – реберця, величезні шматки м’яса, шашлики, овочі, приготовані на грилі, морепродукти, суші, плов, закуски, бограч, піца та екзотичні равлики.

Не менше різноманіття й серед напоїв – лимонади, соки, вина, а також коктейлі на будь-який смак.
Частують гостей фестивалю чимало місцевих підприємців.

Наприклад, тут можна насолодитися кавою та тістечками з кав’ярні «Старе місто», відомої своїм персоналом – офіціантами з синдромом Дауна.

І в Луцькому замку вам залюбки запропонують ароматні напої та неймовірні солодощі Андрій Мельник і Валентин Новосад.
Нагадаємо, кав’ярню «Старе місто», що на площі Ринок у Луцьку, торік відкрили членкині громадської організації «Батьки дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» Олена Мельник та Лариса Новосад.

Також на Lutsk Food Fest можна придбати продукти бджільництва та вироби з меду від волинських господинь.
Чимало на фестивалі і представників із різних міст України, які приїхали до Луцька радувати містян незвичними гастрономічними пропозиціями.

Вареним м’ясом равликів частують гостей гастрономічного свята представники молодого фермерського господарства Dido Djozef із Тернополя.

«Ми відкрили власну ферму в селі Угорськ близько трьох років тому. Вирощуємо равлика виду Helix Aspersa Muller. Він був завезений в Україну з Середземномор’я, його природнє середовище – це Іспанія, Італія, Португалія. Біля двох років ми вже працюємо з продуктом, передусім виготовили консервацію, знайшовши завод у місті Дубно, який погодився з нами працювати», – мариновані равлики трьох смаків у скляній банці», – розповів засновник фермерського господарства Андрій Свірський.
Андрій Свірський разом із дружиною Іванною

На Lutsk Food Fest можна спробувати фаршировані равлики за класичним та фірмовим рецептами.

«Є равлик по-бургундськи з зеленню, часником і маслом, а також фірмовий равлик від цьоці Люди. Цьоця Люда – це наш технолог, яка замість сиру рікота, який використовують в основному рецепті, додала до діжонської гірчиці, масла та білого сухого вина наш український кисломолочний сир. Равлик попередньо відварений із розмарином і часником».

Андрій Свірський наголосив, що равлики – безпечний продукт, адже він проходить безліч етапів очистки та перевірок.
Окрім різноманіття оригінальних страв і напоїв, організатори заходу підготували насичену розважальну програму. Першого фестивального дня на музичній сцені запалювали запрошені ді-джеї.
Натомість найбільше відвідувачі очікували на виступ гурту PATSYKI Z FRANEKA. Колектив уперше презентував у Луцьку свої хіти про любов та життєві напряги.

Лідер гурту Назар Худин зазначив, що цей вечір музиканти хочуть зробити для лучан незабутнім.

«Ми сьогодні вперше приїхали до вас. Організатори сказали, що буде свято, буде фуд-фест, буде замок. І коли ми приїхали, зайшли в замок, у нас був такий дикий дитячий захват, що я просто не можу описати це словами. Ми вийшли після саундчека, а там хлопці билися на мечах, лицарі, вся атмосфера Середньовіччя… Я насправді хотів би подякувати організаторам за те, що вони роблять таку величезну культурну та просвітницьку діяльність, за те, що вони проводять такі фестивалі, показують нам нашу історію та культуру», – сказав він.
Читати ще: Гуркіт середньовічної зброї та обладунків: у Луцьку – видовищні лицарські бої. Фоторепортаж

#Кайфова, VasЯ OMG, «Марічка», «Карпати» – ці та інші пісні презентували лучанам PATSYKI Z FRANEKA.
Як зауважив фронтмен гурту в перерві між композиціями, він хотів би зізнатися Луцьку в коханні, адже в період пандемії музиканти надзвичайно вдячні за можливість бути на сцені. Він подякував медикам, правоохоронцям, військовим та волонтерам, які оберігають Закон і наше здоров’я у важкий період пандемії. Саме їм колектив присвятив пісню #Stayathome, яку охрестили гімном карантину. Саме під цю композицію луцькі медики танцювали під час локдауну, підтримавши так своїх колег з інших регіонів країни.
Останньою PATSYKI Z FRANEKA заграли пісню «Жовтосині». Її музиканти присвятили збірній України з футболу, яка цього дня грала матч групового відбору на чемпіонат світу зі збірною Франції на НСК «Олімпійський» у Києві.
Зазначимо, що вартість вхідного квитка на території фесту становить 65 гривень.

Дітям до 12 років – безплатно.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
питання Показати IP 5 Вересня 2021 15:33
Чому цін ніде на продукцію немає, не попадають у об'єктиви камер? Це щоб людей інфарткт не схопив після побаченого, щоб не відлякували і люд йшов?! :)))
Оля Показати IP 5 Вересня 2021 16:25
З такими цінами хай самі його їдять,, і шоб ще поїсти треба за вхід заплатити! Я за ці гроші нормально і вдома поїм!
ленин Показати IP 5 Вересня 2021 19:40
праздник для богатых. Бедным смотреть и радоваться за богатых, кляцая зубами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus