USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Збірна України зіграла внічию з Францією у відборі на чемпіонат світу

4 Вересня 2021 23:41
У п’ятому матчі групового етапу відбору на чемпіонат світу збірна України на НСК «Олімпійський» у Києві зіграла внічию з чинними чемпіонами світу – збірною Франції (1:1).

Україна доволі агресивно розпочала матч. Спочатку небезпечний випад організували Циганков з Яремчуком – французькі захисники впоралися. А невдовзі пристрілювався Ярмоленко, але з неробочої правої ноги у ворота не влучив.

На моменти синьо-жовтих «галльські півні» відповіли ударом головою Погба після кутового – Пятов забрав м’яч до рук. Попри такий старт, українці намагалися застосовувати комбінований пресинг, зустрічаючи гостей то на своїй, то на їхній половині поля. При цьому українські футболісти відразу вибігали в атаку. Зокрема Яремчук намагався злету пробити після непоганої атаки та подачі Ярмоленка, однак вдарив зовсім неточно.

А на 27 хвилині французи лише вдруге пробили по воротах Пятова – Грізманн завдавав удару з-за меж карного майданчика, але у ствір не влучив.

На 35 хвилині збірна України створила один з кращих своїх моментів у першій половині. У награній ігровій ситуації під час кутового Ярмоленко відклеївся від суперника та пробив злету після подачі – Льоріс парирував, а Забарний на добиванні пробив вище. Через кілька хвилин Ярмоленко знову пробивав головою після стандартного положення.

На 44 хвилині свій найкращий момент у першій половині втратила Франція – Погба вивів Марсьяля віч-на-віч з Пятовим, однак кіпер був на висоті у цьому моменті та відвів небезпеку. А вже в наступній атаці Шапаренко неймовірним ударом в дев’ятку відкрив рахунок у матчі – 1:0. Передував взяттю воріт прохід Яремчука флангом та простріл, який невдало вибили захисники французів на півзахисника «Динамо».

Але переможний для збірної України рахунок протримався недовго. На 50 хвилині Марсьяль зіграв на добиванні після удару головою Рабйо та сейву Пятова – 1:1.

Пропущений гол не збентежив синьо-жовтих, адже вони і далі намагалися атакувати, зокрема французи кілька разів вимушені були вибивати м’яч на кутовий. Циганков ледь не закрутив м’яч у ворота після одного з таких стандартних положень, але йому завадив Погба. На 63 хвилині французи відповіли ударом Грізманна – вище. А на 78 хвилині збірну України після удару Діабі врятувала стійка.

В останні 10 хвилин основного часу Олександр Петраков намагався підсилити атаку, випустивши Малиновського та Сікана замість Циганкова та Яремчука.

Проте до кінця гри команди так і не забивали, відтак свисток арбітра зафіксував нічийний результат – 1:1. Відзначимо, що це вже п’ята нічия для збірної України у п’яти матчах групового етапу відбору на чемпіонат світу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus