USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Реакція соцмереж на викривальні плівки Онищенка

19 Квітня 2018 15:23
З'явилася перший аудіозапис із плівок нардепа Олександра Онищенка з голосом президента Порошенко. Ця подія, яка може перевернути політичну ситуацію в Україні.

Напередодні видання "Страна" першим опублікувало текстову розшифровку цих записів.

На них нардеп спілкується з гарантом і передає йому корупційну пропозицію - частку в газовому бізнесі екс-міністра екології Миколи Злочевського. В обмін на закриття проти нього кримінальних справ.

Президент (а точніше, його голос) відреагував на це схвально, назвав Злочевського "хорошим хлопцем" і пообіцяв подумати, що можна зробити.

З розмови чути, що Злочевський перерахував на компанії, підконтрольні Порошенкові, десять мільйонів доларів - і готовий "згорнути цей борг", якщо президент прийме його пропозицію.



Що цікаво, на початку 2017 року справи проти екс-міністра часів Януковича були в Україні дійсно закриті.

У соцмережах заявили, що президент не може залишити публікацію плівок без пояснень - інакше це буде означати його причетність до схем, розписаних Онищенком.

"Страна" зібрала реакцію користувачів на викриття нардепа.

"Порошенко повинен порозумітися"

"Книга Олександра Онищенка - це український Вотергейтський скандал. Порошенко зобов'язаний дати інтерв'ю і порозумітися з суспільством", - вважає телеведуча Наталя Влащенко.



Паралелі з Вотергейтом проводить і блогер Максим Гольдарб.

"Оприлюднення плівок із записом президентських "переговорів" про 50/50 - гірше Уотергейтського скандалу. У рази. Цікаво, чи зробить Порошенко як колись американець Ніксон: чи подасть у відставку? Чи знайдеться хоч грам совісті, моралі?".

З тим, що президент повинен якось відреагувати, згоден і журналіст Юрій Бутусов:

"Це обвинувачення президент зобов'язаний прокоментувати. Тут промовчати не можна. Варіантів реакції два: визнати або спростувати. Спростувати - значить подати в суд на Ньюсван (телеканал, в ефірі якого прозвучали плівки - ред.), Довести, що все неправда.

На записі голос, схожий на голос президента, обговорює отримання хабара в 10 мільйонів доларів від Онищенка та іншого олігарха Злочевського. Обговорюється чисто корупційне питання про закриття кримінальних справ, і голос президента це не спростовує, а погоджується.

Цікаво, що сказали американці про записи. Цей скандал є убивчим компроматом для президента і потребує термінових роз'яснень.

Але поки жодних заяв президент не робив. Хоча це його обов'язок у такому випадку".



Порозумітися президенту пропонує і блогер Макс Бужанський.

"Як громадянин, я щиро бажаю Президенту знайти в собі мужність порозумітися щодо плівок Онищенка. І привести переконливі докази своєї непричетності.

Жодні гроші не варті Ростова і щастя не подарують".



"У цивілізованій країні був би імпічмент"

Нардеп від БПП Єгор Фірсов вважає, що в іншій країні після таких плівок був би імпічмент.

"У будь-якій цивілізованій країні, був би імпічмент і реальний тюремний термін. Аудіозапис не залишає сумнівів і варіантів для маніпуляцій, Порошенко - корупціонер, як і його найближче оточення. Це черговий доказ того, що Президент використовує свою владу для особистого збагачення і нарешті ми отримали прямі докази.

Чи буде чесне розслідування у нас? Звичайно ж ні! Ймовірно якщо і буде, то вже після виборів. І в залежності від того, кого ми з вами виберемо наступним Президентом України".



Нардеп Сергій Власенко говорить про те ж. За його словами, українські медіа масово замовчують тему плівок Онищенко - хоча в будь-якій країні це була б сенсація абсолютно для всіх ЗМІ:

"Після вчорашнього ефіру на NewsOne, сьогодні вранці переглянув низку інформаційних інтернет-ресурсів "першого ешелону". Деякі з них поставив новина про те, що" Мельничук розбив ніс Лінько "та НІХТО не поставив новина про корупцію Пеці, докази якої вчора надав Онищенко в ефірі NewsOne.

У будь-якій країні це була б інформаційна бомба, яка спричинила б за собою відставки, кримінальні провадження і, безумовно, обговорювалася б усіма-усіма-усіма".



Журналіст Станіслав Речинський порівняв "Порошенкогейт" з "Кучмагейтом" - коли були опубліковані плівки Мельниченка.

"Після плівок, на яких Президент України наказує "віддати чеченцям" журналіста, плівки на яких інший Президент за частку в 50 відсотків дає імунітет від кримінального переслідування, подиву вже не викликають. Хіба що огиду. Але плівки Онищенка цінні тим, що "клієнт" зараз зі страху почне робити дурниці".



Деяких користувачів, наслухавшись плівок Онищенка, потягнуло на поезію. Наприклад, журналіста Михайла Ткача:



Згаданий вище Михайло Саакашвілі згадав, як після його конфлікту з Злочевським, в Одеській ОДА почалися обшуки.

"Коли я наїхав на Злочевського, ГПУ через кілька днів влаштувала маски-шоу у мене в Обласній адміністрації, а Порошенко за моєю спиною домовлявся зі Злочевським. А потім той же Порошенко звинувачував мене в угодах з людьми Януковича".



Журналіст Олександр Дубинський вважає, що публікація плівок може зірвати плани об'єднання провладних сил навколо фігури Петра Олексійовича.

"Ключова мета публікації плівок Олександра Онищенка зараз - перешкодити Порошенку укласти союз з Народним фронтом і Гройсманом щодо створення об'єднаної політичної сили і висунення Порошенка єдиним кандидатам в 2019.

Квітень-травень це останні місяці, коли, згідно з законом, Порошенко може розпустити Раду - і спробувати переобратися до моменту остаточного обнулення своїх рейтингів".

Юрист Андрій Смирнов вважає, що у Порошенка тепер залишився вибір - між біографією Муссоліні або Чаушеску.

"Гарна "історія про президента, про якого ніби як нового нічого і не дізналися. Роттердам +, Липецька фабрика, сліпий траст, Мальдіви, заробітки і крадіжки на армії своєї ж країни, продаж цукерок у підконтрольне Росією Придністров'я, а тепер і "Коля хороший хлопець".

Вибір є завжди. Ось біографія Муссоліні, а ось Чаушеску. Вибирайте, Петро Олексійович.

І окремо для Артема Ситника, який заявив у 2017 році про "ліквідацію схем Онищенка".

Артем Сергійович, не існує схем Онищенка, є схеми вашого начальника Порошенка, організатора і керівника організованої злочинної групи.

"Американці в курсі офшорів Порошенка"

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко прокоментував виданню "Страна" про те, що адміністрація президента залучена в корупцію - зокрема, скуповування голосів в Раді.

Він нагадав, що НАБУ вже давно розслідує справи щодо хабарів нардепів за голосування по прийняттю держбюджету, звільнення Шокіна і призначенням Луцена генпрокурором. А також зняття з посади самого Наливайченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦЕ ІМПІЧМЕНТ ДЛЯ ПОРОШЕНКА – НАЛИВАЙЧЕНКО ПРО ПЛІВКИ ОНИЩЕНКА

"На сьогодні ми маємо додаткові факти як докази отримання неправомірної вигоди народними депутатами України за голосування в парламенті за низку законопроектів, що випливають із плівок Онищенка та його книги", - прокоментував екс-глава СБУ.

Він розповів, що в день його відставки "Порошенко тримав мене цілий день у себе в кабінеті - він боявся, що парламент забажає заслухати мій звіт" (згідно з процедурою) перед розглядом питання про відставку. Тепер я розумію, що після того як все було готово для голосування (зібрані кошти для роздачі народним депутатам) його попустило і я зміг піти. Пам'ятаю, президент навіть блискавично вихопив звідкись і відкрив пляшку дорогого на вид шампанського - я відмовився пити і пішов", - розповів Наливайченко.

За його словами, США повністю володіють інформацією про корупцію, угоди Порошенка і його оточення - "я звернувся в Міністерство юстиції США з відомою мені інформацією (назви офшорів, бенефіціари, платіжки, суми)".

"США поки не чіпають безпосередньо Порошенка тільки тому тому, що є російська агресія, є анексований Крим, є Путін, Асад, Кім Чен Ин. Але по відношенню до оточуючих - ведеться "активна робота", - заявив Наливайченко.

"Це - шок. Це - книга імпічменту президента", - робить висновок екс-глава СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus