USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реальність, а не мова ворожнечі: українців перестануть блокувати за пости про війну у Facebook та Instagram

3 Лютого 2023 23:18
У соцмережах обмежують українські акаунти через так звану мову ворожнечі. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що є перші домовленості з корпорацію Meta, яка володіє Facebook та Instagram, про перегляд своєї політики стосовно українців.

Результатом оновлення алгоритмів має стати дозвіл блогерам та медійникам вільно висвітлювати події, пов'язані з війною в Україні. Із позитивних сигналів, наприклад, – розблокування сторінки полку «Азов», йдеться в ТСН.

Соціальні мережі слова-синоніми до росіян, якими їх нарікають українці, прирівнюють до «хейтспічу» або мови ворожнечі, за що люди одразу отримують тимчасове або вічне блокування.

Публікація світлин і відео вибухів, поранених, загиблих – те, на що Росія перетворила буденне життя в Україні у Facebook та Instagramназивається неприйнятним контентом. Десятки тисяч сторінок українських користувачів від початку війни були обмежені або видалені.

Соціальні мережі нині перешкоджають українцям розказувати світу про злочини Росії. Блогери, журналісти, волонтери, медіа – усі потерпають від правил корпорації Meta. Платформа не має прозорої політики. За що прилетить бан вже завтра, достеменнно не відомо. Так виник цілий рух під хештегом STOP BLOCKING UKRAINE. Активісти допомагають українцям відвойовувати свої сторінки.

Ще влітку міністр цифрової трансформації звернувся до корпорації Meta, аби та переглянула правила користування Facebook та Instagram.

«Для них це не очікувана ситуація, що з'являється стільки контексту з жорстокістю зі смертю, це для нас ситуація, ми живемо з вами під час війни, для нас це реальність, але алгоритми, штучний інтелект, редакторські групи не були до цього готові», – каже міністр.

Бюрократичні роботи тривали пів року, каже Федоров, але він бачить перші поступки з боку корпорації Марка Цукерберга. Перший позитивний дзвіночок – це те, що розблокували сторінку полку «Азов». Не один рік корпорація Meta вважала «Азов» небажаною організацією. Сторінку могли обмежити тільки за фото з прапором полку або за хештег.

Зараз змінюються внутрішні політики, які адаптують саме під Україну під час війни. Зокрема вже зробили фаст-трек для швидкого розблокування.

Платформи соцмереж – це потужний інструмент для інформаційної війни і на цьому полі бою Україна не збирається здаватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus