USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Речник Кремля не зміг відповісти, в яких межах визнали «ЛНР» та «ДНР»

22 Лютого 2022 13:19
Спікер Кремля Дмитро Пєсков не зміг пояснити, у яких межах Росія визнала «незалежність» псевдореспублік «ЛНР» та «ДНР».

У Пєскова під час преспідходу журналісти намагались уточнити, чи ідеться про визнання у поточних, фактичних межах, чи в межах Луганської та Донецької областей загалом, пише Бабель.

На що Пєсков відповів: «У тих межах, яких вони проголошували». Журналісти намагались уточнити – проголошували на якийсь момент? Спікер Кремля відповів: «Ну, коли ці дві республіки були проголошені». Далі журналіст видання Bloomberg хотів отримати ще одне уточнення з цього приводу, але Пєсков заявив, що йому нічого додати і сказав «У тих межах, де вони існують і були проголошені».

Читати ще: Зеленський заявив про можливий розрив дипломатичних відносин з Росією. Оновлено

Далі діалог із журналістами виглядає так:

«Ехо Москви»: Існують чи були проголошені?

Дмитро Пєсков: Ну і були проголошені та існують.

«Эхо Москвы»: Тобто нинішніх?

Дмитро Пєсков: Додати мені нічого до цього.

Перед цим заступник глави Міністерства закордонних справ Росії Андрій Руденко заявив, що Москва визнала «ЛНР» та «ДНР» у межах, які зараз фактично встановлені.

Зауважимо, незважаючи на те, що в Росії вже дали зрозуміти, що визнають «ЛДНР» у їхніх нинішніх кордонах, у самих «республіках» йдуть заяви, що їхні кордони – це вся територія областей. Зокрема, ватажок «ДНР» Денис Пушилін сказав, що межі «ДНР» будуть у межах Донецької області.

21 лютого президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених утворень «ЛНР» і «ДНР» і підписав відповідні укази. У них Путін доручив ввести війська на окупований Донбас для «підтримки миру».

Голова Європейської ради Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель назвали рішення Росії кричущим порушенням міжнародного права. В Євросоюзі наголосили, що відповідь обов’язково буде.

Президент США Джо Байден заявив, що визнання Росією «ДНР» і «ЛНР» являє собою загрозу національній безпеці Сполучених Штатів і підписав указ про санкції проти «ЛДНР».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus