USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Регіонал «переміг», бо виборчком порушив закон, - ОПОРА

6 Листопада 2010 09:03
Луцька районна виборча комісія Волинської області підвела підсумки голосування у мажоритарному окрузі № 31 з виборів депутатів Луцької районної ради. Депутатом по цьому мажоритарному виборчому окрузі, що охоплює межі смт Торчин, став Ігор Волошенюк, заступник голови районної організації Партії регіонів, директор ПП «ЛТранс».

Рішенням ТВК він з перевагою в 23 голоси випередив Богдана Пруса, висуванця ВО «Батьківщина». Хоча ще зранку 5 листопада ситуація була з точністю до навпаки – представник партії влади програвав «бютівцю» 22 голоси, - розповів координатор кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

Все почалося з того, що районна виборча комісія безпідставно прийняла рішення про повторний підрахунок голосів на одній з виборчих дільниць округу. Акт про порушення, яке нібито мало місце на ВД, був складений кандидатом Волошенюком близько 3 ночі понеділка 1 листопада, тоді як свідки заявляють, що він покинув приміщення ДВК ще близько 2 ночі.

Натомість, під час самого підрахунку голосів ТВК ніяк не відреагувала на факт виявлення бюлетенів з однієї дільниці в пакетах з іншої ДВК, а продовжувала перераховувати голоси, ніби нічого не сталося.

А те, що пакети не були запечатані належним чином не викликало сумніву у ТВК.

І хоча факт зовнішнього впливу на пакети з виборчою документацією був незаперечний, комісія не повідомила правоохоронні органи. Натомість окремі члени комісії, так звані «керуючі більшістю», трактували норми виборчого закону на власний розсуд і пропонували проекти рішень такі, як їм треба, а більшість в комісії слухняно піднімала руки.

Таким чином, опрацювавши виборчу документацію ДВК №08053 ТВК виявила в пакетах з бюлетенями за Волошенюка бюлетені за Пруса, але з іншої ДВК №08054.

Але ТВК вирішила бюлетені з номером сусідньої дільниці порахувати як дійсні, причому застосувала цей підхід і до інших бюлетенів.

Перерахувавши бюлетені за кандидата Пруса комісія виявила, що багато з них (56 бюлетенів) є недійсними, оскільки в них, крім позначки на підтримку Пруса іншим чорнилом були проставлені другі позначки.

Таким чином виборча комісія вчинила кілька порушень підряд, чим фактично повністю змінила результати виборів.

В результаті такого «правильного» підрахунку голосів кандидат від влади переміг опозиційного кандидата. Слід зазначити, що за затвердження протоколу по підсумки голосуванні у 31 окрузі не голосували голова і заступник ТВК.

На завершення цілої низки порушень, ТВК прийняла ще одне протизаконне рішення - заборонила офіційному спостерігачу ГМ «ОПОРА» проводити фото і відео зйомку засідання комісії.

Це є грубим порушенням п.4 частини 6 ст.59 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», - каже Михайло Шелеп.

Тим самим Луцька районна виборча комісія надала додаткові підстави сумніватися в чесності та прозорості своєї роботи, - заявили в ГМ ОПОРА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
Ір Показати IP 6 Листопада 2010 09:51
Ойойой!Ото дали!Ну це боротьба за одне місце в рай раді.Бо,що той,що той пройшли по списках.
ВИБОРЕЦЬ Показати IP 6 Листопада 2010 11:27
Той Шелеп дійсно ПРИШЕЛЕПКУВАТИЙ
Хохма Показати IP 6 Листопада 2010 12:33
Прізвища членів комісії, які приймали участь у порушеннях з їх домашніми адресами видайте будь ласка. І нехай кожен їх знайомий з відчуттям гордості плюне їм в обличчя.
ВИБОРЕЦЬ до Хохма Показати IP 6 Листопада 2010 18:03
пишіть адреси будемо плювати
Viktor 69 Показати IP 6 Листопада 2010 12:48
Та пішла ця Партія регіонів в сраку.... А цей Волошенюк г..(цензура).н!!!!!
знаючий Показати IP 6 Листопада 2010 14:27
ось список членів комісі. всі, крім тих хто від справжніх опозиціонерів - фальсифікатори. http://www.cvk.gov.ua/pls/vm2010/wp001
Відповідь Показати IP 6 Листопада 2010 14:53
Основні фальсифікатори Волошенюк та Кревський які приписала в Торчині перед виборами половину районної виборчої комісії,так тримати вперед фальсифікатори
відповідь Показати IP 6 Листопада 2010 14:56
Як стало відомо нашому луцькому власкору CNN, перед початком виборів у Торчинській селищній раді за наказами своїх партій терміново прописалися четверо лучан – двоє комуністів та двоє «регіоналів». Причому всі четверо увійшли до складу Луцької РВК. Серед них – і секретар районної виборчої комісії, «регіоналка» Єлизавета Піддубна. Та сама Єлизавета Володимирівна, яка встигає реєструвати своїх однопартійців ще до початку виборчої кампанії.
недругЗЕКІВ Показати IP 6 Листопада 2010 18:00
НІ волохатому-зеку я чув що він був під слідством(не під домашнім арештом)за часів волиського клондайку звідти і виросли його 30 тірів
Stopkadr Показати IP 6 Листопада 2010 19:41
Заводіла була Піддубна, в гопкомпанію увійшли також Баранов з народної партії, Бенещук О. М.Партія "Солідарність жінок України" Богданенко О. В.Комуністична партія України Главацький А. А.Комуністична партія України Ключко П. І. Партія регіонів Колеснікова І. М.Комуністична партія України Митрофанова А. І. Народна Партія Савлук О. В. Селянська партія України Самойліч І. А. Партія Зелених України Столярук В. В. Партія регіонів Щербачук І. Ф. Народна Партія Хто знає де працюють, живуть ці блазні?
Віра до Stopkadr Показати IP 6 Листопада 2010 19:51
Дивна ситуація із складом Луцької РВК. А що в цьому районі інших партій нема? Одна ригоАнальна компашка місцевих підрахуйків , готова служити Клімчуку за кавалок сухого сухаря. Такі й рідну матір продадуть. Хай народ знає своїх "героїв"!
Всезнайко Показати IP 6 Листопада 2010 21:39
Дуже задоволений, що здоровомислячих людей виявилась переважна більшість. Богдан Прус 3 дні не допускав перерахунку бюлетенів, знав, що зфальсифікував вибори. Якщо все в порядку, то чому не перерахувати? І грошей в нього вистачило, щоб купитилише 2 члена комісії Мішу Ковальчука (Наша Україна) та Жанну Пудлік (Батьківщина), які не вилазять у нього з кабінету (адмінресурс). І тільки любов"ю займаються по кабінетах Міша сім"ю покинув із за тої Жанни конченої...
ееее до Всезнайко Показати IP 6 Листопада 2010 23:57
шокований таким бредом. видно правда добре очі ріже. то й дали вказівку шось написати. як Прус міг сфальсифікувати як комісі всі регіонські. проте ті тупі регіони навіть по людськи не сфальсифікували : ручку важко було підібрати, і в якому стані бути шоб при пакуванні, після фальші, шоб переплутати пакети. підставили членів твк на яких тепер всі пальцями показують шо вони повірили в магію переміщення бюлетенів
УА до Всезнайко Показати IP 7 Листопада 2010 11:24
Міша і Жанна а також Ваші родини не піддавайтесь провокаціям тієї шайки підрахуїв схоже на те що регіонали вирішили роздерти не тільки матінку Україну але і сімї українців. ПАРТІЯ РЕГІОНІВ БУДУЄ НОВУ УКРАЇНУ І З ЧОГО ВИНИ ПОЧИНАЮТЬ МИ ВСІ БАЧИМО ГАНЬБА ГАНЬБА ГАНЬБА
M Показати IP 7 Листопада 2010 10:12
ВВС повідомляє, що в усій Україні домінує Партія Регіонів: http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news/2010/11/101106_elex_sat_ok_is.shtml
відповідь Показати IP 7 Листопада 2010 11:27
Зранку 29 вересня представники партій прийшли до Луцької районної виборчої комісії, щоб першими зареєструвати списки і документи. Секретар комісії від Партії регіонів прийшла пізніше, але відразу заявила, що список Партії регіонів уже зареєстрований. На доказ чого вона вийняла з шухляди столу пакет відповідних документів. Про це нашому луцькому власкору CNN повідомили представники партій. Оскільки працівники міліції, начебто заявили, що протягом ночі і зранку до комісії ніхто не заходив, то список Партії регіонів міг бути зареєстрований лише вчора, що є порушенням чинного законодавства. Та й як секретарка, без засідання комісії, без голови РВК та його заступника змогла зареєструвати однопартійців? Відповідь напрошується однозначна: лише незаконно!
відповісти Показати IP 7 Листопада 2010 16:27
селищний голова Торчина повинен подати у відставку після таких виборів,під час виборів під його фотографією яка висіла у залі для голосувань було написано,що він безпартійний,але він член Батьуівщини а може вже член Регіонів,до речі в нього були поцупили машину,еде ходять чутки,що маштну він просто програв в казино,Грицюку - добрі кадри у Вас, так тримати
правда в очі коле Показати IP 7 Листопада 2010 19:55
авто подарував не тільки мер але і його соратник покольру волошенюк його джипа бомбанули "реальные пацаны" і він не зміг нічого зробити тойота лендкрузер був завезений з білорусії і перебитий під двійника бившому начальнику омрео нічого не залишалось тільки сосати чупачупсу...
СПРАВЕДЛИВІСТЬ Показати IP 7 Листопада 2010 20:32
Міша - справедлива людина, і не разу під час перерахунку голосів він не був прихильний ні до одних ні до других, він опирався лише на закон, на який доречі малаб опиратися і районна виборча комісія. Алеж деж "Пудель", "Ван Хелсінг" в кожаному плащові" і "Даїшник" можуть щось знати про вибори і закон!
відповідь Показати IP 7 Листопада 2010 21:10
вгадайте з трьох раз відмінності - Эксперт, предупрежденный об уголовной ответственности за дачу заведомо ложного заключения, пришел к таким выводам: - страницы с постановлениями об отмене приговоров Януковичу вшивались в архивное дело после расшивания других листов, - бумага листов, на которых напечатаны постановления об отмене приговоров Януковичу, отличается от других листов в архивном деле, - во всем архивном деле отсутствуют документы, отпечатанные на той же печатной машинке, что и тексты с постановлениями об отмене приговоров Януковичу, - подписи от лица судьи Виталия Хованского, который был докладчиком на заседании президиума Донецкого областного суда об отмене судимостей Януковича, выполнены другим лицом, - один лист из постановления об отмене приговоров Януковичу в данном архивном деле был полностью изъят после расшивания дела, и на его место был вставлен ныне имеющийся лист. Кроме того, факт подделки подтверждался показаниями самого судьи Хованского.
Ір Показати IP 7 Листопада 2010 23:00
Та яка "Батьківщина"?Кревський вже десь з рік ходить під Волошенюком,а той з бандюгами!
відповісти Показати IP 8 Листопада 2010 09:53
Волошенюк святкував перемогу в ресторані готелю Профспілковий - біля готелю добряче бились,а Л.Піддубна попала в аварію так тримати регіони
Селюк Показати IP 8 Листопада 2010 10:24
Щось не видно і не чути головного регіонала товарища Башкаленко О.К. Це він організатор всіх фальсифікацій на Волині, це він вислуговується перед ПРУ, це він режисер залякувань, зловживань та тиску, це йому на Волині - ГАНЬБА.
Lesnik Показати IP 8 Листопада 2010 14:15
Що Птурс, що Волошенюк - два чоботи пара. Не бачу ніякої різниці між ними. Не все одно, хто з двох злодіїв переміг? Однаково в раді будуть обоє, по списках пройдуть. А краще б жодного не було.
Lesnik Показати IP 8 Листопада 2010 14:29
Цікаво, чому Птурс не балотувався в рідному селі, а чомусь в Торчин поперся?
ок до Lesnik Показати IP 8 Листопада 2010 19:35
Ти не леснік а чупакакабра ходяча рідне село Пруса на тернопільщені...
відповідь Показати IP 9 Листопада 2010 08:51
слідкую за Прусом давно думаю те що він зробив для району ніхто вже не зробить а як його звільняв Бондар за завод Кромберг,просто людина вміє доводити до кінця розпочату справу тому йому завідують
ПРАВДА Показати IP 9 Листопада 2010 11:19
от вам немає, що робити всеодно буде так як треба і Прус поцілує всіх в ***.суд признає по закону районна комісія поступила чи ні...
спостерігач Показати IP 9 Листопада 2010 11:23
Після заяв перерахувати голоси люди в масках приїжали і вимагали забрати заяви...Секретаря комісії збила машина одразу ж після погроз Пруса...ЦЕ НЕ ДИВНО??? це хто ще фальсифікатор???
спостерігач 2 до спостерігач Показати IP 9 Листопада 2010 20:48
перечитайте свої заяви про перерахунок голосів ,повільно і два рази як нормальні молдавани ,самі сміятись з них будете чи вам викласти їх сюда ..волошенюка на дільниці не було це вам підтвердять ваші члени двк з 53 ,або інша член двк з 54 дільниці написав що бачив фальсифікації підчас рахунку голосів на 53 двк ,,, через вікно чи що,,,? він в себе на 54двк рахував бюлетні ПРОФФЕСОРА наскільки треба бути тупим щоб писати такі маразми хоча вам нема чого дивувати попутали конверти за що вам гроші заплатили ,я думаю коли ваші розберуться ,якщо гроші вже дали то заберуть, я би так зробила ,,,поветаюсь до теми на пяну голову під профспілками влаштувати мордобій хто в вас там був в масках а хто з пльоткою самі розберіться і друге якщо прус секретаря напоїв на вашому святкуванні що лика не вязала і попала в аварію то він напевно винен в усьому що ви йому приписуєте і на закінчення ЛЮДИ СХАМЕНІТЬСЯ ДУМАЙТЕ ЩО РОБИТЕ Є НА НЕБІ ВСЕВИШНІЙ ВІН ВСЕ БАЧИТЬ ПЛАТЯТЬ В ЖИТТІ ВСІ РАНО ЧИ ПІЗНО БАГАТО ЧИ МАЛО ,АЛЕ ВСІ....
*** Показати IP 9 Листопада 2010 11:51
що ж там не піддавайтесь провокаціям, якщо Жанна і Міша не виходили з кабінету до ранку це підтвердила охорона РДА.Мішка нормальний пацик, що він в тій Жанні знайшов???
відповідь Показати IP 9 Листопада 2010 19:57
ні волохатому зеку в Луцькому районі
відповідь Показати IP 10 Листопада 2010 12:24
Партія регіонів системно запроваджує норми подвійної моралі у партійне та суспільне життя. Свідченням цьому є минулі місцеві вибори, під час яких вищі партійні лідери ПР декларували прихильність до демократичних норм, закликаючи всіх до чесних виборів. В реальності ж все відбувалося з точністю до навпаки - нормою проведення минулих місцевих виборів були відверті фальсифікації та зухвалі порушення виборчого законодавства, про що криком кричать всі учасники виборчих перегонів - від "Свободи" до КПУ
відповідь Показати IP 10 Листопада 2010 12:33
Хто ж рекрутується у ПР? В першу чергу, це пристосуванці всіх мастей, які роками не виходять з владних коридорів і періодично перефарбовуються у будь-який колір, що його набуває центральна влада. Вони небезпечні своєю спроможністю вибиратися на найвищі щаблі місцевої владної чи партійної ієрархії, витісняючи відданих партійців та компетентних фахівців, а також своєю здатністю дискредитувати будь-які найкращі починання чи прогресивні реформи
777 Показати IP 10 Листопада 2010 15:38
Ви,досить вже!!Вчора Рішенням суду було визнано, що Луцька районна комісія діяла в межах Закону і порушень не допускала. Це суд, а не ваші ЕБЮТівські марення.Гуляйте, коні, полем...
відповідь Показати IP 13 Листопада 2010 18:25
Повертаючись до сили ударів, спрямованих на опозиційні сили, зауважимо, що в наданій статистиці «Батьківщина» далеко відірвалася від своїх колег по опозиції: 2139 позовів за дванадцять днів, з яких тільки 1836 прийнято до розгляду, і тільки 14 (!) з них — задоволено. Ці дані дуже промовисті. Навіть якщо врахувати, що від початку партія Юлії Тимошенко розуміла, що результати виборів оцінюватимуть судді в норкових шубах, чому й узяла курс на оскарження результатів виборів, прагнучи озброїтися максимальною кількістю зафіксованих фактів порушень. За «Батьківщиною» — педантичні підрахунки «Фронту змін» (85 позовів), що активізувався, ослабленої «Сильної України» (21), «Нашої України» (48), «Громадянської позиції» (12). Загалом близько двох із половиною тисяч звернень до суду. І от цікаво — про що скажуть ці цифри Миколі Яновичу? Партія якого, до речі, теж була досить активна у відстоюванні власних інтересів. Аж 54 позови. При цьому тільки сім не задоволено. Ось така красива історія поєдинку влади і опозиції, яка висвітила до того ж практичний результат судової реформи.
відповідь Показати IP 13 Листопада 2010 18:47
эти козлы мешают нам жить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus