USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Реконструкція, капремонт або демонтаж: яка доля фонтану на проспекті Волі у Луцьку

14 Вересня 2020 22:29
У Луцьку створили робочу групу щодо визначення доцільності експлуатації фонтану «Фігурний «Квітка» на проспекті Волі, яка вирішить, що робити з водограєм – реконструювати, капітально відремонтувати чи знести.

Про це розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, пише ВолиньPost.

За словами очільника водоканалу, виникла гостра потреба вирішити долю фонтану «Квітка», адже виникали проблеми у питаннях його роботи, безпеки та естетики.

«У нас є люди, які бажають робити селфі, піднімаються на ті квіти. Вони вже механічно пошкоджені. Гранітні плити відпадають, усе зношене. До того ж, у тому місці є серйозні пориви на мережі водопостачання», - відзначив Віктор Гуменюк.

Так, спеціалісти провели технічне обстеження водограю на проспекті Волі від фундаментів до електромережі і благоустрою, напрацювали технічний звіт і відповідні рекомендації. Згодом робоча група повинна розглянути звіт і вирішити долю фонтану.

«Дії можуть бути такі: реконструкція, капремонт, знесення. Кожен з варіантів потрібно зважити. Треба також, щоб на ту локацію подивилися й архітектори з професійної точки зору, бо там не лише «Квітка», а цілий каскад фонтанів. Як на мене, їх забагато, враховуючи те, що невдовзі запрацює новий фонтан на Театральному майдані. Перед парком достатньо одного фонтану. Складність полягає ще й у тому, що граніт, мармур, із яких зроблений водограй, варвари кожного дня обписують, пишуть рекламу наркотиків. А вивести з граніту напис балончиками фактично неможливо. І навіть якщо розглядати можливість зробити «з нуля» гранітний фонтан, то він там три місяці й не простоїть, буде спартачений написами. Тому або реконструкція, або знесення», - вважає директор «Луцькводоканалу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучани Показати IP 14 Вересня 2020 23:04
Спочатку треба створити комісію на предмет належного утримання та експлуатації цього фонтану ! Встановити винних у порушенні експлуатаційних вимог, оформити то відповідним актом і передати матеріали у правоохоронні органи для притягнення винних у псуванні комунального майна до відповідальності ! А то той спєц, шо мав би забезпечити експлуатацію і збереження об'єкту, починає розмірковувати про естетику і прекрасне, а канделябр від карбюратора ж не відрізнить . У Луцьку якась пошесть на встановлення не фонтанів, а таких собі біде для підмивання. І то, блін, навіть їх вчасно не вміє і не може зробити. Збережіть фонтан, а тих, в кого руки зі с&аки ростуть, повиганяйте на%єр з роботи. А то вони ще й перед виборами зроблять ведмежу послугу для влади !
Step Показати IP 15 Вересня 2020 09:16
Вже задовбали ці новітні прихильники "інтернаціоналу". 1. Ми старий мір разрушим до основанья, а затем 2. Ми новий мір построім. Далі п.1 вони не рухаються.
Ага Показати IP 15 Вересня 2020 11:29
Ламать не строить-душа не болит! А фонтан необходимо сохранить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus