USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рекорд Майкла Фелпса на 100 м побили

26 Липня 2019 23:27
Американський плавець Калеб Дрессел встановив новий світовий рекорд у запливі на 100 метрів батерфляєм, перевершивши досягнення одного з найкращих спортсменів усіх часів Майкла Фелпса, інформує ВВС.

Дрессел виграв півфінальний заплив на чемпіонаті світу з водних видів спорту у Південній Кореї, подолавши дистанцію усього за 49,50 секунди. Протягом усього запливу він випереджав найближчого суперника більш ніж на метр.

«Абсолютно неймовірно!» – так відреагували на досягнення американця коментатори.

Після запливу Дрессел виглядав абсолютно спокійним та не схоже, щоб сильно радів. Коментатори припустили, що він вірив у можливість проплисти ще швидше.

«Якщо він так проплив у півфіналі, то складно уявити, як він пропливе у фіналі», – сказали коментатори.

Попередній рекорд належав 23-разовому олімпійському чемпіону Майклу Фелпсу, який у серпні 2009 року проплив аналогічну дистанцію за 49,82 секунди на чемпіонаті світу в Італії.

Фелпсу все ще належить чинний рекорд світу в запливі на 400 метрів комплексним плаванням (4 хвилини 03,84 секунди), а також три рекорди в складі естафетних команд.

Чому це так важливо?

Вважається, що рекорди Майкла Фелпса дуже складно перевершити через особливості фізичних показників цього спортсмена.

При зрості у 193 сантиметри Фелпс має непропорційно короткі ноги й непропорційно довгий торс у порівнянні зі звичайними людьми, а розмах його рук складає 201 сантиметр

Також Фелпс має 47-й розмір стопи, що дещо більше за середні показники людей його зросту, а рухливість щиколоток перевищує норму і дозволяє рухати ногами з більшою ефективністю у воді.

Дворазовий олімпійський чемпіон Калеб Дрессел має зріст у 191 сантиметр, та вважається найшвидшим спринтером у професійному плаванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus