USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

РФ замовила в Ірану 1000 ударно-розвідувальних безпілотників, – журналіст

15 Серпня 2022 07:38
Росія замовила в Ірану 1000 ударно-розвідувальних безпілотників. Цей контракт був підписаний після того, як Іран передав росії літаки і тренажер для військових.

Про це повідомив ліванський дослідник та журналіст Елайджа Маг’є з посиланням на свої джерела, передає УНН.

«росія підписала контракт із Іраном на купівлю 1000 безпілотників після того, як Іран поставив кілька літаків та тренажер, на якому тренувалися російські офіцери. Вони успішно використовували перші безпілотники в Україні», – повідомив Маг’є.

З його слів, в останнє десятиліття росія не приділяла великої уваги індустрії безпілотних літальних апаратів і не приділяла їй достатніх інвестицій. Натомість москва зосередилася на розробці гіперзвукових ракет, яким вдалося досягти оперативного рівня цієї технології, випередивши США.

Маг’є зазначив, що Іран розробив свої далекобійні та високоточні ракети для досягнення дальності до 2000 км, і вони успішно застосовувалися в Іраку та Сирії проти різних цілей.

«Однак, як бачимо, Тегеран також зосередився на інтенсивному розвитку індустрії дронів», – написав Маг’є.

Він нагадав, що іранці використовували цю технологію в Сирії та передали її своїм союзникам у Лівані, Сирії, Іраку та Ємені, а також палестинцям у Секторі Гази.

Читати ще: Здатні переносити кілька бомб і ракет: стали відомі характеристики безпілотників, які Іран планує передати РФ

«Закупівля безпілотників росією є важливим показником, що підтверджує якість та розвиток іранської промисловості, яка досягла успіху у виробництві безпілотників, таких як Shahid 129, які можуть літати довше 24 годин. Саме це і залучило росію, особливо для використання у війні в Україні», – повідомив Маг’є, посилаючись на свої джерела в Ірані.

Нагадаємо, перший заступник спікера Держдепартаменту США Ведант Пател повідомляв, що протягом останніх тижнів російські військові проходили навчання в Ірані в рамках угоди про передачу безпілотників.

12 липня радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що росія звернулася до Ірану з проханням надати їй «сотні» бойових безпілотників для використання у війні проти України.

Згодом Білий дім оприлюднив інформацію, що російські чиновники щонайменше двічі відвідали Іран для огляду БПЛА.

Держдеп США заявив, що Вашингтон введе санкції проти Ірану, якщо країна постачатиме росії безпілотники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бандера Показати IP 15 Серпня 2022 08:55
Фігня то все... Іран сама підсанкційна країна в світі... Вкид не більше... Дослівно цитую одне з джерел на рахунок цього всього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus