USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Рік без Каті»: у Луцьку – мітинг у пам’ять про вбиту активістку

4 Листопада 2019 19:19
«Ми вимагаємо справедливості», – з таким гаслом у центрі Луцька зібралися люди в річницю смерті активістки Катерини Гандзюк, які вимагали покарати замовників та організаторів вбивства активістки. Як відомо, за рік лише п’ятьох визнали винними.

Захід триває у рамках всеукраїнської акції «Рік без Каті» увечері 4 листопада.

Акція проходить в 40 містах України. Зокрема, її учасники вистроїлися за великим банером «Хто замовив Катю Гандзюк?». Також до заходу закликали долучатися перехожих.

Як було зазначено під час акції, за діяльність Катерини Гандзюк проти криміналітету її вбили, до цього випадку мало хто знав про Катю. Наразі було засуджено лише 5 виконавців, але замовники спокійно собі живуть та розвивають свій бізнес.

Тож, активісти звернулися до президента Володимира Зеленського, аби за цю справу реально взялися.

Учасники акції наголосили, що Катя – символ боротьби проти несправедливості у всьому світі.

Розслідування справи – дуже принципове питання, тому активісти наголосили, що вони будуть постійно збиратися, поки справу не розслідують. Про Катю говорили, що вона була дуже хорошою людиною, займалася волонтерством та прийшла у систему, аби її змінити.

«Завдяки таким людям ми не втратили країну у 2014 році», – зазначили учасники акції.

Захід завершився виконанням Державного Гімну України.
Нагадаємо, 31 липня минулого року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Катерини Гандзюк. Інцидент стався біля під’їзду її будинку. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. Вона боролося за своє життя протягом 96 днів, однак померла 4 листопада минулого року.

За рік покарали лише 5 виконавців, проте вони отримали мізерні строки. І хоча замовники та організатори вбивства відомі, та вони й досі перебувають на волі.

Відтак, небайдужі лучани зібралися на Театральному майдані, аби вимагати справедливості. Чимало з них прийшли, з лампадками, а також з плакатами та банерами «Хто замовив Катю Гандзюк», «Хто вбивці Каті Гандзюк», «Її вбили».

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла понад 10 операцій, проте врятувати її не вдалося – жінка померла 4 листопада минулого року. Координатор нападу на Гандзюк Сергій Торбін був засуджений до шести років і шести місяців позбавлення волі, а безпосередній нападник Микита Грабчук – до шести років в’язниці. Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали по чотири роки ув’язнення, Віктор Горбунов – три роки.

Відзначимо, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, який фігурує у справі вбивства радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюк, попросив президента Володимира Зеленського про зустріч. Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора ГПУ в справі про вбивство Катерини Гандзюк. Слідчий суддя зобов’язав підозрюваного Владислава Мангера здати закордонний паспорт і одягнути електронний браслет. Владислав Мангер виписався з лікарні та 12 квітня вийшов на роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 4 Листопада 2019 19:39
З якого боку не фотографуй а "активістів" без проплати занадто мало...
Був там до Анонім Показати IP 4 Листопада 2019 20:27
Прийшли ті, хто небайдужтй до того, що відбувається. Якщо тобі платять за те, що ти десь у коментарях підіср...ш, це не означає, що інші щось роблять за гроші. Попустись, Дядьку, і почитай про напади на журналістів в Україні.
777 до Був там Показати IP 5 Листопада 2019 00:00
может за Олеся Бузину помитингуете? или забыли уже,или не платят за него?
Всезнайко до Анонім Показати IP 4 Листопада 2019 20:35
Ну чого? Десяток, то непогано...)
ДЄП до Анонім Показати IP 4 Листопада 2019 21:15
"Бо – мало нас. Малесенька щопта. Лише для молитов і сподівання." (с) - Вас, тих хто все міряє грошима, завжди більше - від цього й біди України...
123 Показати IP 5 Листопада 2019 07:40
Самі собі видумують ідола, а хтось на цьому заробляє гроші та просуває свої інтереси та рейтинги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus