USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ріпак на кордоні із Польщею людям не загрожує, - ОДА

9 Лютого 2012 17:13
Вагони ріпаку, які розташовані на станції «Ізов» Володимир-Волинського району неподалік кордону із Польщею, не становлять жодної загрози для людей.

Про це повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Митники оформили 72 залізничних вагони з вантажем насіння ріпаку, які згідно з контрактами, підлягали процедурі дегазації на території Республіки Польща.

Відповідно до технологічних нормативів, процес дегазації може проводитись лише за належних температурних умов, а саме – від +5 до +18C. З огляду на морози вагони з товаром були повернуті на митну територію України, де вони знаходяться у запломбованому стані.

Їх подальшу долю вирішать власники товару, оскільки за висновками головного лікаря Ковельської лінійної санітарно-епідеміологічної служби, проведення дегазації в пункті пропуску «Ізов» за складних погодних умов не було б ефективним.


Насіння ріпаку, яке знаходиться у вагонах, є сировиною для технічної переробки і не призначене для посіву.

Державні інспекції з карантину рослин та Державна екологічна інспекція у Волинській області провели додаткове дослідження вантажу та заміри щодо складу повітря на станції «Ізов». Станом на 8 чи 9 лютого 2012 року перевищення вмісту фосфорного ангідриду в атмосфері повітря немає.

Медичні заклади Володимир-Волинського району, пункту контролю чи залізничної станції не фіксували скарг громадян на погіршення самопочуття, які могли б бути пов’язані із результатами отруєння фосфіном.

Життя і здоров’я працівників станції «Ізов», митної служби та туристів, які знаходяться в зоні митного посту «Ягодин» - під контролем профільних державних служб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Яд PH3 Показати IP 9 Лютого 2012 17:39
У нас інформація ВО «Свободи» - істина першої інстанції! :) Це вони все перевірили, безліч людей, які скаржаться на здоров'я у зв'язку з цим "вантажем", до них звернулося і підняли шум ... Не дивно - скоро вибори! Але дії вже дуже примітивні, так пшик, щоб повітря здригнути. :)
Цікавий Показати IP 9 Лютого 2012 18:18
"Відповідно до технологічних нормативів, процес дегазації може проводитись лише за належних температурних умов, а саме – від +5 до +18C. З огляду на морози вагони з товаром були повернуті на митну територію України, де вони знаходяться у запломбованому стані." Чому ці вагони не чекають потрібних погодніх умов на території Польщі? Якщо вони безпечні, то чому їх Польща повернула?
Патруль Показати IP 9 Лютого 2012 18:40
Яд, ну ти загнув, остання істанція на Волині- Клімчук!
Патруль Показати IP 9 Лютого 2012 18:43
Саме тому, що"не становлять жодної загрози для людей", його повернули з Польщі!
Яд PH3 до Патруль Показати IP 9 Лютого 2012 18:58
Читай уважно інфу! :) А чому саме "Свобода" там опинилась? :) Чому не звернулись до ТБ, газети, як завжди коли щось серьозне? Он ICTV сьогодні попхались - чекаемо "сенсацій" з коментарями "Свободи"! Дешевий цирк! :) Невже люди ще ведуться на таке?
Хімік Показати IP 9 Лютого 2012 18:50
Нелегалів з Європи - на Волинь, хімічнонебезпечні вантажі - також... А от Борис Петрович вар розкаже істину "Станом на 8 чи 9 лютого 2012 року перевищення вмісту фосфорного ангідриду в атмосфері повітря немає". Доречі через тиждень-два його дійсно не буде...
Для Патруля Показати IP 9 Лютого 2012 21:26
А яка причина повернення!Може роскажете нам?
Хімік Показати IP 9 Лютого 2012 21:40
http://p-p.com.ua/articles/21602/ цікаво співставити повідомлення. Доречі відображайте всі коменти. Я ж не порушував умов коментування у попередньому своєму коментарі.
Одумайтеся!!!!!!! Показати IP 9 Лютого 2012 22:01
Народ, про що йде мова...., про яку отруту?Оприлюднена інформація свободівців зовсім без фактів:хтось сказав,хтось почув,хтось перевірив,люди кажуть.... і т.д. То, що будемо цьому вірити?
XXLL до Одумайтеся!!!!!!! Показати IP 10 Лютого 2012 08:03
А люди вірять! :) Головне що це сказала опозиція і все проходить! :)
паралель Показати IP 10 Лютого 2012 08:35
Після перевірки вагонів санстанція заявила про те, що дегазацію небезпечного вантажу проводити на території залізничної станції категорично заборонено. Керівництво "Рівненської залізниці запропонувало впродовж доби забрати вантаж з насінням ріпака, яке не пройшло процедуру дегазації. Якщо небезпечний вантаж не заберуть – на відправника чекають штрафні санкції." До цих заяв і висновків Свобода не причетна. І факт залишається фактом Польща повернула вагони з ріпаком. Акцентую увагу, не обговорювала - безпечно чи небезпечно, не було заяв і взаємообвинувачень. Просто повернула, повідомила свого посла в Україні та консула у Луцьку. Доречі більшість вагонів вже розтянули з станції і частинами базують на інших станціях.
Цікавий Показати IP 10 Лютого 2012 08:46
Що ріпак на станції - це не факт, Свобода видумала? що фосфорним ангідридом оброблено - Свобода видумала? Що з Польщі повернуто - Свобода придумала? Які ще факти потрібно, чи ви визнаєте факти лише після перших летальних наслідків???
Цікавому Показати IP 10 Лютого 2012 10:53
Ріпак на станції-факт,Свобода і багато інших служб було-факт,оброблено фосфіном-факт,повернуто з Польщі -факт.Комусь було погано,тошнило і т.д-не факт.
Цікавий Показати IP 10 Лютого 2012 11:34
Вибачте, фактів летальних наслідків не встановлено - підтверджую, а от інформацію свободівці отримали саме від тих людей у кого погіршилось самопочуття.
внесу ясність Показати IP 10 Лютого 2012 12:15
Усі шукають "скелети" в питанні, чому повернули вагони. Чомусь роблять висновок: бо вони небезпечні. НЕПРАВДА! Небезпечні вантажі конфісковуються і утилізуються, а не повертаються. ПРАВДА у відповіді на питання, хто ПЛАТИТЬ за вагони, які стоять без руху і чекають зниження температури для їх дегазації. Якщо товар на українській митниці - платить український виробник, якщо на польській - польський покупець. Поляки не хочуть платити і знаходять приводи, щоб вагони стояли на українській митній території. Їх можна зрозуміти. Не можна зрозуміти "Свободу", яка декларує підтримку вітчизняного товаровиробника і водночас вішає тавро "небезпечний" абсолютно якісному українському товару. ГАНЬБА!
Зорро Показати IP 10 Лютого 2012 13:11
Препаративная форма фосфина - это таблетки в оболочке. Для того, чтобы прошла фумигация, таблетка должна перейти из твердого в газообразное состояние, что не возможно при низких температурах. фумигация препаратами на основе фосфона при t ниже - 7 фальсификат. Это спокойно можна доказать, посмотрев инструкцию по применению такого препарата, которая прилагается к каждой упаковке. Это схема часто практикуется для того чтобы получать так называемые откаты. Деньги, которые перечисляются на счет фумигационной фирмы впоследствии деляться на 3 части: одна - остается на счету фумигационной фирмы, вторая - отдается, в качестве дополнительной зарплаты, менеджеру, который от лица собственника занимается грузом, третья - в качестве взятки, специалисту фитосанитарной службы, который должен организовывать и контролировать фумигацию.Так что дорогие волыняне, не волнуйтесь, здесь надо разбираться не экологам, а провоохранительнам органам и налоговикам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus