USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині – 200 вагонів токсичного ріпаку?

7 Лютого 2012 18:16
На залізничній станції «Ізов» у Володимир-Волинському районі Волинської області вже тиждень на відкритому просторі стоять понад 200 вагонів з насінням ріпаку, обробленого смертельно небезпечною для людини речовиною – фосфіном.

Про це повідомили у прес-службі волинської «Свободи».

Працівники станції скаржаться на характерний присмак у роті, нудоту, першіння у горлі. Вагони з вантажем, обробленим фосфіном, стоять на території станції з відкритими люками. Отруйні випаровування безперешкодно потрапляють у повітря. Існує реальна небезпека ураження працівників.

Сам вантажовідправник зацікавлений лише у тому, щоб відправити вантаж за призначенням, а здоров’я і життя людей його не хвилює. Між тим, він мав би зберігати токсичний вантаж у закритому приміщенні з обмеженим доступом до того часу, поки не пройде весь термін дезактивації насіння, який становить 14 днів.

Поки термін дезактивації не пройшов, польська прикордонна служба категорично відмовляється пропускати на свою територію смертельно небезпечний вантаж з фосфіном. Тому він перебуває на українській стороні, створюючи потенційну загрозу для працівників та мешканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 8 Лютого 2012 09:17
а чий ріпачок то?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus