USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рівень антисемітизму в Україні – один із найвищих в Європі. Опитування

22 Листопада 2019 07:40
За останні 4 роки в Україні значно зріс рівень антисемітизму, який є одним з найвищих у Європі.

Про це йдеться у дослідженні ADL Global 100 Index для Антидифамаційної ліги з Нью-Йорка, пише Громадське.

Жителям 14 європейських країн пропонували низку запитань щодо певних негативних стереотипів, респонденти мали відповісти, вважають вони цей стереотип «ймовірно правдивими» або «ймовірно помилковими».

Так, рівень антисемітизму у порівнянні з 2015 роком збільшився у Східній Європі, а у Західній залишився приблизно на тому ж рівні. Загалом кожний четвертий європеєць погоджується з антисемітськими стереотипами.

Найвищий рівень у Польщі — за 4 роки він збільшився з 37% до 48%, в Україні — з 32% до 46%, це найбільше зростання у списку. Антисемітські погляди в Угорщині майже не змінились, але залишаються стабільно розповсюдженими — 42% у 2019 році проти 40% у 2015-му.

Зазначається, що єврейські групи виступали з критикою урядів України, Польщі та Угорщини. Зокрема в Україні через вшанування лідера націоналістів Степана Бандери.

У Польщі ухвалили закон, який забороняє певні висловлювання щодо Голокосту, в Ізраїлі це назвали спробою «відбілити» поляків, які брали участь у ньому. Націоналістичний уряд Угорщини критикували за кампанію проти єврейського фінансиста Джорджа Сороса, який народився в Угорщині.

У Західній Європі невелике зниження антисемітських поглядів зафіксували у Великій Британії, Іспанії, Нідерландах, Німеччині, Австрії та Італії. У Данії цей показник збільшився з 8% до 10%, у Бельгії — з 21% до 24%, у Франції залишився на рівні 17%. Найнижчий рівень антисемітизму у Швеції — 4%.

Стереотипні питання стосувалися таких розповсюджених думок, як вплив євреїв на світові фінансові ринки, медіа. Наприклад, у Західній Європі найрозповсюдженіший стереотип, що євреї більш лояльні Ізраїлю, ніж країні, у якій вони проживають — так вважають від 32% опитаних у Франції до 62% в Іспанії.

Понад 40% німців та австрійців (42% та 44%) вважають, що євреї занадто багато говорять про те, що відбувалося під час Голокосту.

Зазначається, що опитування проводилося на фоні міграційної кризи у Західній Європі, куди прибували здебільшого мігранти з Близького Сходу. У зв’язку з цим є занепокоєння, що вони можуть «імпортувати» антисемітські погляди.

Автори дослідження провели окремі опитування серед мусульман Франції, Великої Британії, Бельгії, Німеччини, Італії та Іспанії, й антисемітизм серед них був вищим, ніж у країні в цілому. Водночас вони частіше спілкувалися з євреями й були кращої думки про Ізраїль, ніж мусульмани у країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Опитування проводилося в період з квітня до червня у 18 країнах, крім 14 європейських це Канада, Південна Африка, Аргентина та Бразилія. У ньому взяли участь понад 9 тисяч респондентів віком від 18 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
пулішук Показати IP 22 Листопада 2019 08:25
неправда!Українці дуже толерантні.
Анонім Показати IP 22 Листопада 2019 08:50
Неправда. І це доведено виборами.
скептик Показати IP 22 Листопада 2019 09:11
Питання антисемітизму штучно підігрівається. варто було б вивчати питання ксенофобії, бо цим страждає все людство
скептик Показати IP 22 Листопада 2019 11:25
хтось наполегливо ліпить з українців непривабливий образ.
Психопланетарій, Лип Показати IP 22 Листопада 2019 11:57
У всьому світі вже визнано, що українська як колись говорили толерантність зараз перебуває на низькому рівні, а расиські висловлювання щодо людей з жовтим або темним кольором обличчя аж зашкалює. Я у цього кожний день переконуюсь все більше і більше. Боюсь, що скоро всі розумні та толерантні громадяни України виїдуть за кордон, залишаться одні дегенерати.
скептик до Психопланетарій, Лип Показати IP 22 Листопада 2019 14:50
самокритика, звичайно, корисна річ. особливо у специфічному колі оточуючих. слава Богу, мені такі особи не попадаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus