USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рівень забруднення у Луцьку в межах норми: через аварію на «Рівнеазоті» досліджували якість повітря

22 Липня 2021 13:33
Через аварію на «РівнеАзоті» у Луцьку досліджували вміст шкідливих речовин у повітрі.

Про це інформує обласний лабораторний центр.

З метою запобігання негативного впливу викидів продуктів згорання палива від автотранспорту ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України » проводить планові моніторингові спостереження за забруднювачами атмосферного повітря на 8 маршрутних постах міста Луцька та 6 постах в інших містах області.

У зв’язку з аварією на ПАТ «Рівнеазот» 21.07.2021 року проведено дослідження проб атмосферного повітря на трьох маршрутних постах м. Луцька на визначення вмісту фенолу, формальдегіду, азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, вуглецю оксиду та пилу.

За результатами проведених досліджень встановлені наступні концентрації: фенолу – 0,005мг/м3, формальдегіду – 0,012мг/м3, азоту діоксиду – 0,19мг/м3, сірчистого ангідриду – менше 0,04мг/м3, вуглецю оксиду – 3,9мг/м3 та пилу – 0,32мг/м3.

Встановлені концентрації досліджених забруднюючих речовин не перевищують гранично допустимі.
Нагадаємо, кадри як величезна руда хмара здіймається над хімпідприємством неабияк налякала рівнян і тих, хто живе поруч. У ДСНС заявили, що аварія на підприємстві не забруднила повітря.

У поліції розслідують провадження через порушення правил безпеки на хімпідприємстві. «Заміни трубопроводів не відбувалося останнє десятиліття, тому попередньою причиною може бути невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія», – заявив міністр МВС Денис Монастирський.

В Держекоінспекції підозрюють, що на «РівнеАзоті» хотіли приховати аварію. Адже екстрені служби про те, що сталася надзвичайна ситуація, дізналися із соцмереж. Також попри обіцянки керівництва підприємства, на «РівнеАзот» не пропустили екологічну інспекцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ага ага Показати IP 22 Липня 2021 14:03
да шо ви гаварітє... тільки смердить регулярно...
Богдан Сташинський Показати IP 22 Липня 2021 20:17
Цирк на дроті ... При аварії на ПАТ " Рівнеазот" дув стійкий північний вітер. А у Луцьку - слабкий 3 м/с північно - західний ... Тому навіть гепатетично та руда хмарка а ніяк не могла потрапити не тільки до Луцька, а й на територію області - треба знати географію чим писати уселяку ху ... ню !!!
Лучанка Показати IP 23 Липня 2021 10:51
Який азот??? Щодня жахливий сморід вдень і вночі отруює тисячі лучан!!!! Мерія, прийміть міри!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus