USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Робили з ухилянтів волонтерів: на Волині судять засновника благодійного фонду

24 Жовтня 2023 21:06
На Волині судять засновника благодійного фонду за «добрі справи». Чоловіку інкримінують незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон під виглядом волонтерів. Також фігурантами кримінальних проваджень стали інші посадовці благодійного фонду.

Переїзд через кордон чоловіків уже став популярним бізнесом. Із початком повномасштабної війни виникло чимало благодійних фондів і громадських організацій, які позаписували у свої члени тисячі волонтерів. Не секрет, що зараз таким чином військовозобов’язані чоловіки можуть отримати перепустки за кордон, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На лаві підсудних – засновник благодійного фонду «Добра справа» Андрій Лінник.

Директор цього фонду Юрій Слива проходить за таким же обвинуваченням. За його сприяння за кордон нібито виїхали і не повернулися 230 військовозобов’язаних чоловіків. Юрій Слива свою вину визнав повністю.

А от Андрій Лінник вважає, що нічого протизаконного не зробив.
Читати ще: Засновника волинського фонду обвинувачують у незаконному переправленні ухилянтів за кордон

«Із 16 травня до 12 грудня 2022 року підписав адресовані Волинській облдержадміністрації листи, на підставі яких облдержадміністрація видала накази про надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час, на підставі яких безперешкодно перетнули державний кордон України 78 військовозобов’язаних осіб», – зазначає прокурор Волинської прокуратури Ігор Москаль.

На думку адвоката, його клієнт не винен, бо не може відповідати за дії інших людей.

Схема діяла наступним чином. Благодійний фонд надавав документи військовій адміністрації на конкретну людину, а адміністрація вносила її в систему «Шлях». Окрім дозволу перетинати кордон, «волонтер» отримував відстрочку від військової служби.

Нагадаємо, за рік «Добра справа» внесла у систему «Шлях» 1081 чоловіка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus