USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Романюк розгнівався на лучан

12 Березня 2013 13:02
За гроші, які витратили з міського бюджету на вивіз сміття зі стихійних сміттєзвалищ, можна було поремонтувати тротуари, прибудинкові території та встановити ліхтарі на вулицях Луцька.

Таку думку висловив Луцький міський голова Микола Романюк під час оперативної наради у мерії 12 березня.

Як розповів луцький мер, за інформацією, яку він отримав у відділі екології міськради, минулого року ліквідували 62 стихійних сміттєзвалища у місті і вивезли звідти 180 автомобілів сміття. «То це Кузьмич (директор КП «Луцькспецкомунтранс», - «ВН») з Кубіцьким (начальник департаменту ЖКГ міськради, - «ВН»), з начальниками ЖЕКів і з Гламаздою (начальник відділу екології міськради, - «ВН») пішли і розкидали там сміття, да?», - висловився Микола Романюк.

«Порахуйте, скільки один КамАЗ з Брищ туди і назад?», - попрохав міський голова. На це директор КП «Луцькспецкомкнтранс» Валерій Кузьмич відповів, що «з погрузкою» один вивіз сміття коштує 320 гривень.

«Скільки за ці кошти з міського бюджету в рік можна було зробити? Тротуарів, прибудинкових територій, фонарів поставити. Люди ж самі за паркан викинули і забули і ходи за ними прибирай», - зауважив Микола Романюк.

Тож, він запропонував попрацювати разом з муніципальною дружиною і дільничними інспекторами і знайти одного-двох людей, які викидають сміття у непризначених для цього місцях.

«Попросив би засоби масової інформації, телебачення, це найбільш наглядно, показати пару чоловік. Знайдіть таких з дільничними і покажіть, хто через паркан викидає сміття», - додав мер Луцька.

«Тут має бути зустріч, ми для людей робимо і вони це також мають розуміти. Тих, кого не знаю, яким словом нехорошим можна назвати, людей, які так себе ведуть треба показувати, щоб країна знала своїх героїв», - резюмував Микола Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Сергiй Показати IP 12 Березня 2013 13:29
ну i программа в головi.. "ходи й прибирай", да, ходи й прибирай, працюй на людей! органiзуй так, щоб або прибирати зручно, або кидали туди де треба.. чи в головi не помiститься нiяк з комсомольскою программою, що то ДЛЯ ЛЮДЕЙ робота.. а "покупець завжди правий"..
Наталія Луцьк до Сергiй Показати IP 12 Березня 2013 14:46
от через такий мега мозок, як у вас, толку не буде ніколи.
з Брища Показати IP 12 Березня 2013 13:45
Так може Романюк поставить дуже багато смітників,щоб люди викидали сміття в баки а не де попало.
Сергій до з Брища Показати IP 12 Березня 2013 16:38
смітників достатньо, культури в людей - ні.
Niсk Показати IP 12 Березня 2013 13:59
Тільки, оце, не треба триндіти про смітники і "...ходи й прибирай, працюй на людей..." Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.
Лучанин Показати IP 12 Березня 2013 15:04
Звичайно недоопрацювання зі сторони міськради є, але є друга сторона - оце хамло з приватного сектора, яке за міліони збудувало будинок але ждобиться заплатити 30 грн в місяць щоб йому з під хати вивезли сміття. Так от зловіть хто так стихійно скидає сміття і вкінці місяця оцей камаз чи більше відвезіть йому на подвірря і скиньте - через тиждень задумається
юрій Показати IP 12 Березня 2013 15:39
180*320 це 57600 грн... Скільки ж можна зробити за ці кошти і який взагалі при цьому бюджет міста якщо врахувати що ВСІ двори, вмі прибудинуові території та і взагалі всі вулиці в стані як після бомбардування!!! І чому в нашої влади хватає оощуму тільки на тк щоб когось в чомусь щвинуватити, а не зробити зось для міста?!!
ХАХАХА до юрій Показати IP 13 Березня 2013 08:32
Дуже смішний коментар.
юрій Показати IP 12 Березня 2013 15:41
І до речі, пане Романюк, країна знає своїх героїв, будьте певні...
спостережливий Показати IP 12 Березня 2013 16:12
нехай не дурять комунальники,їм вигідно створювати стихійні звалища.Хто рахував ці машини і кількість сміття.Є куди списати паливно-мстильні матеріали та зарплату
Сергій Показати IP 12 Березня 2013 16:38
Та все правильно, якщо лінь 10-20 метрів дійти до смітника, то потрібно або руку ламати або штраф хоча б півтори тисячі...
Павло Показати IP 12 Березня 2013 17:26
"Романюк розгнівався на лучан" А якщо лучани розгніваються, що тоді буде з Романюком?!:)
Сергій Показати IP 12 Березня 2013 17:39
правильно Романюк сказав. колись і маршрутки через 10м. зупинялися, а зараз тільки на зупинках. важко лишніх 20-50м. пройти викинути сміття??? повністю погоджуюсь місто має знати своїх героїв, тоді можна буде зрозуміти, що не дало людині поцілити в сімтник.
юрій Показати IP 12 Березня 2013 18:40
Що не дало поцілити у смітник??? А те що тротуару туди банадьно нема. Або грязюка або сніг по пояс... Пів луцька в цьому багатстві купається, але то все гут... Якщо влада плює людям в очі, то чому вона чекає порядності від людей?
Ніна Показати IP 12 Березня 2013 19:23
Ось мешканці будинку №2 по вулиці Генерала Шухевича домоглися, щоб смітники з двору перенесли через дорогу, на колишній спортмайданчик Шухевича 3. А не подумав Кубіцький, куди носитимуть сміття мешканці пр.Перемоги,13. От у дворі даного будинку №13 і виникло стихійне звалище. А ще після цього переносу смітників мешканці Шухевича 4 мусять переходити з пакетами сміття дорогу між машинами і назад, а якщо дитину веде мама в садочок і виносить сміття, то дорогу переходити з дитиною двічі - до смітників та назад і в дитсадок у дворі. Від під"їзду до найближчого переходу - понад 150 метрів, а смітники візуально справді - навпроти хати, а як перейти? Мешканцям Шухевича 4 тепер від смітника через пішохідний перехід біля ДОСАФу до найближчої зупинки в напрямку Там-Таму - зайвий кілометр! А було ж по дорозі! Під"їзд - садочок - перехід біля 5 школи - зупинка Західінкомбанк. От і валяються пакети зі сміттям під стінами будинку Шухевича 4...
Андрій Показати IP 12 Березня 2013 19:50
Я ніколи не бачив, що б в місцях де є достатня кількість смітників, створювались масові сміттєзвалища. В місці, смітники є тільки на зупинках або в порядних підприємців. А в приватному секторі з смітниками взагалі біда, хоч в багажник складай те сміття і сам вивозь. Не там крайніх шукаєте, пане Микола
Корінний лучанин Показати IP 12 Березня 2013 20:19
Цікава мова П.Романюка про показову розправу над 1- 2 особами. Цілком в комсомольському стилі!Ми по самі вуха в смітті! Не секрет, що вже стало системою, мешканці(не лучани) прилеглих до Луцька селищ привозять( ну не бідаки останні)до міста по дорозі на роботу сміття(часом в немалих об'ємах) на своїх авто та скидають в сміттєві баки, причому сміття всяке різне в т.ч. будівельне і іншу всяку ГИДОТУ (отруйну також). Це одна сторона цієї "медалі", а друга - це сам вивіз сміття. Як не крути, а сміття ТРЕБА ВИВОЗИТИ! А ще одна проблема - В САМИХ ЛЮДЯХ- в звичайнісінькому людському ЖЛОБСТВІ! Своє сміття викидають на дорогу! Отут треба КАРАТИ!!!
іван Показати IP 12 Березня 2013 21:20
мер правий
Закономірність Показати IP 12 Березня 2013 21:59
Якщо муніципали відповідають за збір мзди з бабусь (точніше бабусь ганяють, а цигани торгують і платять мзду), якщо відсутні хоча б якісь результати їх (муніципалів) роботи, то порахуйте скільки камазів сміття можна було б вивезти лише за рахунок коштів, які виплачуються керівництву муніципальної міліції! А який загальний фонд заробітної плати всієї дружини?
влад Показати IP 12 Березня 2013 22:48
Мер правий, вам уже ліньки винести сміття через дорогу,скоро будете гадити біля власного ліжка.
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 13 Березня 2013 20:29
Наші люди-і це в більшості-великі свині,які гадять де бачать,а потім крайніх шукають,то може мер буде біля кожної жопи з лопатою стояти?Безкультурність сплошна,одним словом за..анці,які мають ноль культури!
Ніна до СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 13 Березня 2013 21:42
Егеж, безкультурність. Феєрична.
Ніна до СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 13 Березня 2013 21:49
Ви праві, але чи Ви самі є втіленням культури?
він Показати IP 13 Березня 2013 21:30
не гоже меру гніватись налюдей,вони його вибирали, в тому числі і ті які сміття не там викидають. Розібраться меру потрібно чому так викидають Не розбереться - більше не вибируть.
Ольга Показати IP 14 Березня 2013 10:55
Поїдьте в Чехословаччину і побачите, який там порядок,яка культура, яка точність.Там з бутилкою пива не пройдеся відкрито, не то що стати, і пити на кожному кроці.Ви,що живете в первіснообщинному ладі чи дикуни.Хто повинен після вас прибирати, ви ж люди а не тварини, ніхто не наведе порядку після кожної свині, ми самі повинні порядок підтримувати і кожній оселі, чи приватному будинку.Ось тоді і порядок буде.Не вміють полішуки жити ,як цивилізовані люди, хай шурують на Полесьє, а там воля, і гадять де попало.Правильно ,штрафувати потрібно і великою сумою, щоб знав, що потрібно прибрати, як нагадив.Це Романюк повинен заставляти нікчем ,щоб вели жили охайно, і сміття не викидали- це можна робити з дітьми по два роки і вчити їх.А таких людей, нехлюй взагалі виселити з Луцька, хай не заважають жити охайним і працьовитим людям.Це лежні і ледацюги.Доходить до абсурду - вибирали мера,щоб лежнів працювати заставив, та такі люди непотрібні і вони нікого не вибирали,їм ніхто і ніщо непотрібне, коли нагадив і не прибрав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus