USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюк заветував перейменування вулиць

18 Серпня 2011 08:53
Луцький міський голова Микола Романюк заветував рішення Луцької міської ради «Про перейменування вулиць міста Луцька», підписавши відповідне розпорядження того ж дня, коли проходила сесія – у середу, 17 серпня.

Як йдеться у повідомленні Відділу інформаційної роботи мерії, Романюк це зробив, «враховуючи пропозиції Громадської ради та численні скарги лучан на відсутність консультацій з ними».

«Нагадаємо, згідно Статуту міста «найменування та перейменування територіальних об`єктів міста - вулиць, провулків, майданів і парків тощо - здійснюються міською радою за результатами проведення консультативного опитування мешканців міста», - нагадали у міськраді.

Як відомо, найбільше суперечок під час сесії стало бажання депутатів перейменувати вулицю Лазо на вулицю Юлії Тимошенко – обговорення цього питання зайняло близько трьох годин. Романюк довго не погоджувався ставити проект рішення на голосування

"Батьківщина сама була в шоці"

Про можливість накладення вето на рішення Романюк заявив відразу після пленарного засідання 17 серпня.
«У рішенні є багато порушень. Мій принцип особистий: я не проти перейменування вулиць. Не проти пам’ятників і так далі. Але якщо ми будуємо громадянське суспільство, демократичне суспільство – ми повинні радитися з людьми. І в статуті територіальної громади це чітко виписано. На цьому я стояв дві години», - зазначив мер.
«У статуті міста написано, що «після консультації». Чому за вас мають вирішувати на якій вулиці ви повинні жити? Це ми кажемо, що погана була радянська влада – прийшли перейменували. Що зробили сьогодні? Те ж саме. В мене є порядка 20 звернень і більше 150 підписів. Люди не згідні. Хочуть жити умовно на Колгоспній. Чому ми маємо за них це вирішувати?», - аргументував позицію Микола Романюк.
«Я висловив хорошу пропозицію, як на мою думку: прийняти рішення за основу, провести якесь опитування. Є депутати по округах, хай би пройшлись по вулицях, поспілкувалися з людьми», - продовжував міський голова.
Мер Луцька узагалі каже, що в Україні є національний парадокс називати більшість вулиць іменами людей, хоча у всьому світі не більше 20% вулиць називають власними іменами.
«Фракція «Батьківщина» сама була в шоці, що це все виникло, бо це не їх ініціатива і ясно що працювала внутріфракційна дисципліна», - прокоментував дії депутатів міський голова.

Прийняли - а там і трава не рости?


Вето міського голови не буде подолане - припускає голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход.

"За рішення проголосувало лише 28 депутатів, а цього для подолання вето недостатньо", - зазначив Наход.

"Можливо до розгляду питання по перейменуванню вулиць повернуться найближчим часом, але питання вулиці Тимошенко там вже мабуть не буде", - припустив експерт.

"Оскільки рішення прийнято далеко не в інтересах лучан, а у відповідь поточному політичному моменту, то немає сенсу його далі проштовхувати будь-якою ціною. Думаю представники "Батьківщини" це розуміють", - вважає Михайло Наход.

Довідково:

У Статті 9 Статуту міста Луцька ("Найменування та перейменування територіальних об`єктів міста") йдеться:

1. Найменування та перейменування територіальних об`єктів міста - вулиць, провулків, майданів і парків тощо - здійснюються міською радою за результатами проведення консультативного опитування мешканців міста.

2. Перейменування територіальних об`єктів міста допускається, у випадках відновлення їх історичних назв та історичної справедливості.

3. Присвоєння територіальним об`єктам міста імен з метою увічнення пам`яті видатних державних, громадсько-політичних діячів, захисників Батьківщини, діячів науки і культури здійснюється тільки посмертно.

4. Назви територіальним об`єктам міста даються українською мовою з дотриманням норм Українського правопису.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
yav Показати IP 18 Серпня 2011 09:05
МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!
Rom Показати IP 18 Серпня 2011 09:05
"Є депутати по округах, хай би пройшлись по вулицях, поспілкувалися з людьми" - ходити вони вже розучились а їздити до людей на дорогих авто бояться )))
Лучанка Показати IP 18 Серпня 2011 09:07
Умніца п.Романюк. Так тримати!!!!!! Нашим "депутатам - слугам народу" тільки дай волю.Що ще можна в карман собі покласти - покладуть і пустять місто по-світу.
Лучанин Показати IP 18 Серпня 2011 09:08
Ніфіга би він не заветував, якби не вулиця Тимошенко. Казав би чесно, не лицемірив. Тіпа він не знав, що перейменування готуються, тут вдруг розпереживався, що лучан не спитали. Лицемір, причому якийсь невправний
Доброзичливець Показати IP 18 Серпня 2011 09:13
Шкода Григоренка. Був "молодим і перспективним", "зіркою, що сходить"... А тут... Єдине рішення, яке могло його якось зробити хоч чимось вагомим - і такий облом... З такими головастими хлопцями як Пиза і Осіпов, Сосновський і Бондарук (які на відміну від Григоренка добилися ще чогось в житті) - Сірожі слабо тягатися. Зливай воду і йди писати статті - хоч чимось може людям запам"ятаєшся.
Вася Показати IP 18 Серпня 2011 09:14
Підтримуємо мера! Замахала ця шароварна самостійність "бий-ламай поки дають"!
Сашко Показати IP 18 Серпня 2011 09:17
Романюк - молодець!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!! до Сашко Показати IP 18 Серпня 2011 09:29
Давай вулицю депутата Козладоєва
Про Олександра Пизу Показати IP 18 Серпня 2011 09:26
А давайте ось про що ще подумаємо. Ясно, що Пиза - провокатор. Хід справді хитрий - спровокувати дерев"яноголових тимошенківців на такий відверто ідіотський крок, тихенько відійти у бік, і дивитися як вони позоряться. (наївно думати, що електоральний конкурент Батьківщини - Фронт Змін - щиро захотів підтримати Тимошенко). АЛЕ! Пизу це характеризує аж далеко не як європейського і виваженого політика. Просто як хитрющого інтригана. Олександре Зіновійовичу, ваші виборці - певно люди одні з найвиваженіших і здравомислячих. Принаймні імідж такий і у вас, і у вашої політсили. Не боїтеся, що заграєтеся?
Лучанин Показати IP 18 Серпня 2011 09:32
Кому це потрібно перейменовувати вулиці.Скільки це грошей необхідно, люди голодні сидять,зарплати не платять.Яка різниця як вона називається. І ще ким.Якщо минулим списком - це абсурд. Достойними людьми є, які нічого не взяли від зміни режимів - це Кривенький, Куделя, Іващенкою.Люди,які дійсно люблили Україну, жили чесно, не гребли під себе для своїх діток. А при кожній владі її чесно служили - це Богачук,Мах.Оце діячі,знайшли ким вулиці назвати .А назвати вулмицю Тимошенко це взагалі з головою не дружать депутати
100 % до Лучанин Показати IP 19 Серпня 2011 09:30
Вибач за попередній комент!!!
Микола Показати IP 18 Серпня 2011 09:34
А завтра вони (депутати) будуть вулицям свої імена давати! Правду кажуть, що коли Бог захоче покарати, то спершу віднімає розум!
Сміюся і плачу... Показати IP 18 Серпня 2011 09:38
Але Пиза підсунув свиню ФРОНТУ ЗМІН.Вже по всіх сайтах є його прізвище,його колеги самі в шоці.Ну і що від нього можна далі чекати???Ненадійний партієць,нічого не скажеш...А я ще за цю політичну силу голосував - більше ніколи не буду !!!
Роман Показати IP 18 Серпня 2011 09:39
Так сделай це "опитування", и увидишь, что большинство лучан за Юлю. И пусть бандюки из ПР призадумаются.
Микола до Роман Показати IP 18 Серпня 2011 09:53
Може перестанемо наступати на одні й ті самі граблі - чи Юля-аферистка, чи Янукович-пахан - все однаково. Може досить самим себе принижувати і давати робити це іншим. Я, наприклад, вже нікому крім комуністів не вірю. І маю на це досить вагомі причини.
нарешті!!! Показати IP 18 Серпня 2011 09:55
романюк супер. підтримую на всі 100%
Микола Показати IP 18 Серпня 2011 10:00
Є пропозиція відправити в міськраду усі ці коментарі...
Виктор Показати IP 18 Серпня 2011 10:10
Романюк-умница.За какие заслуги Ю.Тимошенко переименовывать улицу в ее честь.Она пальцем не пошевелила для Луцка.Только были одни обещания.
Лучанка Показати IP 18 Серпня 2011 10:10
От цікаво, наші "захисники народу" читають що про низ народ пише? Я їх так зневажаю, як і ментів.Романюк МОЛОДЕЦЬ!!! Я зним починала чвою трудову діяльність. Завжди був думаючим керівником. Тільки він зам"ягкий керівник. Климчук Б.П. - не опустить нагоди у прямому ефірі оговорити його. П. Романюк, може пора ігнорувати таких керівників?
Вольдемар Показати IP 18 Серпня 2011 10:20
Романюку + 100
911 Показати IP 18 Серпня 2011 10:30
Опитування яким чином будуть проводити? Тільки тих, хто живе на тій вулиці? Тоді в Привокзальному районі ніколи б не було вулиці Шухевича. Історики повинні працювати, а не політики: П’ясецький, Бірюліна, і т. д. ІМХО
))) Показати IP 18 Серпня 2011 10:38
*проснувшись* а что это такое вообще вчера было? срыв переименования + выгодный пиар-ход для мэра или депутаты действительно настолько идиоты? теряюсь в догадках )))))
юрик Показати IP 18 Серпня 2011 10:39
этим сопливым национал-идиотам из міськради нечем больше заняться?!все проблемы города решены,осталось только переименование?и потом:они знают чем закончил лазо?того же и циле желают?предлагаю одновременно установить памятник паровозу из топки которого будет торчать увесистая задница цили капительман.
Світлана Показати IP 18 Серпня 2011 10:43
Романюк молодець! Він порядна, добросовісна людина, яка дбає про свій народ. Молодець!!!Такого мера ніде нема!!!!
Не-хохол Показати IP 18 Серпня 2011 10:49
Гнида Романюк, що там і казати. Провокатори підіграли. Запамятовуйте призвіща.
Олена Показати IP 18 Серпня 2011 11:23
Я в шоці!Ніколи не думала,що Пиза така недалека людина.Більше ніколи не буду голосувати за Яценюка і його "Фронт змін".Краще б Пиза з Дмитруком ковбасою на ринку торгували,а не в політику лізли...
Віктор Дмитрович Показати IP 18 Серпня 2011 11:35
Не треба все на Пизу. Пиза сам не проголосував. Це все Бютівці на чолі з Пустовітом. Ще й радились. А Романюк - за людей дбає. Дай Боже йому здоровя, а бютівським депутатам розуму.
serafim до Віктор Дмитрович Показати IP 18 Серпня 2011 12:08
Так Віктор Дмитрович,Пиза сам не голосував.Він сам цю провокацію зробив,а потім перелякався та не голосував.Як це на нього схоже:)))
яяя Показати IP 18 Серпня 2011 11:45
Миколо Ярославовичу - не перейменовуйте вулицю,мподумайте про людей, які по ній живуть
Дарина Показати IP 18 Серпня 2011 11:45
Депутати від Батьківщини тільки граються в ігри. Посміятись, що - небудь зробити для піару і все. А для людей - нічого. Вода гаряча їм не потрібна - для них це не проблема.А потім знову будуть обіцяти людям золоті гори. Нерозумні вони і все
Підтримую Показати IP 18 Серпня 2011 13:09
за такі розумні рішення і варто поважати мера, ато повилазили на голову і звісили ноги. ще б заветував рішення щодо пам'ятника біля ЗАГСУ, ще більше заповажали б люди.
Юлія Показати IP 18 Серпня 2011 16:08
РОманюк - клас. Наш мер. Прислухається до думки громадян. Шана і повага йому
Волинянин Показати IP 19 Серпня 2011 07:27
цей комсосомолець-банкір, дупу лиже пеердунам, але хай навіть він із шкіри вилізе - вулиці Тимошенко БУТИ !!!
ДЯКУЄМО Показати IP 19 Серпня 2011 11:28
Романюку моя вдячність за мудрий і виважений підхід .Він радить людей спитати .27 вулиць переіменувати діло нехитре-а людям гриза яка з заміною документів.
справедливий Показати IP 19 Серпня 2011 11:43
волинянин-ініціюй ці зміни на своїй вулиці- але попередньо не забудь сусідів спитати.Може і не натовчуть .
луцьк Показати IP 19 Серпня 2011 14:00
дякую жителям нашого міста за розумного і порядного мера- хоч він юдей послухаав
МСВ Показати IP 21 Серпня 2011 08:25
Ви що дійсно вважаєте,що Пиза сам це все провернув,а його обласний керівник нічого не знав (Кравчук С.Є.)? Все було зроблено щоб показати себе перед БЮТом,а потім спригнути. Крвчук спить і бачить себе на місці Романюка,робить все,щоб бютівцям догодити. Тому меру треба гнати цього хитрющого інтригана на біржу праці чи в одне з контрольованих Кравчуком підприємств,бо в нього воно не одне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus