USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Романюка назвали луцьким Льонею-Космонавтом. ФОТО

3 Лютого 2011 07:26
У Луцьку 2 лютого ряд молодіжних організацій влаштували пікет міському голові Миколі Романюку, звинувативши його у намаганні «бути добрим для всіх».

Про це повідомили у молодіжній організації «Авангард».

Як розповів секретар громадської організації «Авангард» Олександр Кононович, поштовхом до акції протесту стало те, що міський голова Микола Романюк голосував під час сесій міськради за присвоєння провідникові ОУН Степану Бандері звання Почесного громадянина міста Луцька, а також в підтримку протесту проти рішення суду, що позбавило Бандеру звання героя України.

Як сказав Олександр Кононович, основне, що обурює учасників акції, – це те, що Романюк намагається «одним місцем сісти на два стільці».

«Людина, та ще й на такій посаді, має бути однозначна і відверта у своїх поглядах. Наприклад, коли мером був Богдан Шиба – він чесно всім казав – «я націоналіст», «я бандерівець». І до нього питань не було. А Романюк хоче бути своїм і для «Свободи», і для ветеранів війни…», - пояснив свою позицію Кононович.

Анархісти плюс комуністи

Як розповіли організатори акції, їх метою було донести свою позицію до людей, а також заявити про неї самому Романюку.

Акцію влаштували у центрі Луцька, біля Пацацу культури міста. Тут мав розпочатися урочистий концерт з нагоди для визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Сюди й мав прибути міський голова після мітингу на Меморіалі Пам’яті.

«Ми свого досягли – Романюк нас побачив. Побачив – і втік у Палац культури», - розповів Кононович.
Акцію організували місцевий осередок Ленінської комуністичної спілки молоді України та Луцька міська молодіжна громадська організація «Авангард».

Як розповів Олександр Кононович, в акції також взяли участь представники молодіжних організацій партії «Справедливість» та Партії анархістів.

Всього ж було близько 30 учасників акції.

Вони тримали плакати з написами «РОМАНЮК – ЛУЦЬКИЙ "ЛЬОНЯ"-КОСМОНАВТ», «РОМАНЮК – НЕ НАШ МЕР!», «РОМАНЮК ІУДА!», РОМАНЮК + БАНДЕРА = ОДНОДУМЦІ.

Про колабораціоністів

Учасники акції поширили заяву. У ній, зокрема, йдеться:

«Сьогоднішньою акцією протесту …повідомили громадськість міста проте, що саме луцький міський голова є прихильником провідника українських колабораціоністів Степана Бандери».

«Про це свідчить його послідовне голосування у міськраді «за» присвоєння Бандері звання «Почесного громадянина міста Луцька» та в голосуванні стосовно заяви «Про рішення Вищого адміністративного суду», - заявили учасники акції.
«Луцький міський голова цим голосуванням протиставив себе ветеранам Великої Вітчизняної війни, які воювали у лавах радянської армії та визволяли Україну, та місто Луцьк зокрема, від фашизму», - йдеться у заяві.

«Таким чином на нашу думку Романюк М.Р. не має морального права бути присутнім на такого роду урочистостях разом з ветеранами – визволителями!!!», - резюмували протестанти.

До речі, цікаво, що Романюк – сам виходець з комсомольського середовища. З 1983 до 1993 рік він працював у комсомольських та партійних структурах. Зокрема на посадах від інструктора до першого секретаря Волинського обкому Ленінського Комуністичного Союзу Молоді України.

Ще раз про Ісуса

Нагадаємо, кілька днів тому на ім’я луцького міського голови Миколи Романюка молодіжна організація «Авангард» надіслала клопотання з проханням внести на розгляд Луцької міської ради кандидатури Ісуса Христа на звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Як пояснив секретар організації Олександр Кононович, (який, до слова, під час останніх виборів до Луцької міської ради був кандидатом у депутати від Комуністичної партії,) така ініціатива продиктована бажанням заставити громаду оцінити недалекоглядні вчинки депутатів.

Зокрема, мова про те, що спеціально для того, аби присвоїти звання «Почесного громадянина міста Луцька», міські депутати змінили положення про присвоєння цього звання, зробивши можливість присвоювати його не лучанам і людям, які уже померли, - повідомили у «Авангарді».

«Закони – не віршики. Їх не можна міняти під настрій. Якщо ми будемо так міняти правилам - до чого ми дійдемо? У нас немає ні системи, ні підходу. Ми як татари – нам все-одно», - пояснив таку позицію Кононович.

Він запевнив, що «Авангард» однозначно буде добиватися, аби клопотання про присвоєння звання «почесного» Ісусу Христу розглянула Луцька міська рада. «Чим Бандера достойніший?», - таким риторичним питанням пояснив представник «Авангарду» свою позицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
Tarantino Показати IP 3 Лютого 2011 07:49
Навіть близько не назву себе симпатиком комуністів, але не можу не висловити респект за цю акцію. От справді - по ділу Романюка розмазали.
забужан Показати IP 3 Лютого 2011 08:37
Антифакі заворушилися... Шо, москалі бубло підкинули?
колишній комуніст Показати IP 3 Лютого 2011 08:54
Хто сказав, що комуністична партія вмерла?! Вона живе і досі, щоправда, у вигляді червяків, які які вкотре точать ті червяки, що зїли комуністичну партію. А залишки цих червяків типу кононовичів в передсмертних конвульсіях калічать душі молодих людей, яким нікуди примкнути. Їх або ректори лякають відрахуванням перед виборами, або підбирають кононовичі. Немає молодіжних достойних організацій, молодь без вітрил, тому й по ночах в барах-норах курить кальян з травкою і пє пиво на перервах між академічними парами. Цим користуються кононовичі - нелюди зі звірячими душами. І не Романюка вони "розмазали", а виставили напоказ своє гниле нутро.
КВИНТ Показати IP 3 Лютого 2011 09:04
Бред сивой кобылы!!!!!!!!!!!!
:) Показати IP 3 Лютого 2011 09:07
комуняку на гілляку
space Показати IP 3 Лютого 2011 09:13
А ви думаєте школа комсомолу так просто проходить?! :) Там людей конкретно вчили ...!!! :)))
yav Показати IP 3 Лютого 2011 09:19
а за акцію про Ісуса Христа - два респекти!! Бандера - вбивця. Яка б висока мета не була за його спиною, але моїм кумиром і героєм не може бути вбивця!!
Бандюга Показати IP 3 Лютого 2011 09:20
Я вважаю,що цих молодим "червонопрапорним шльондрам"потрібно було нащолкати по писку ,сам би допоміг,але тільки не в центрі міста,а десь по одному ...Може хоче хтось з партії "Ананістів" щось добавити?
Про акцію Показати IP 3 Лютого 2011 09:21
Молоді, амбітні, неосвічені, проплачені...
Serge Показати IP 3 Лютого 2011 09:27
Тупоголові комуняки тільки й можуть, що гавкати!!! в Україні немає комуністичної партії, їх цікавлять тільки гроші, ідейні тільки та невелика частина поважних пенсіонерів, які памятають свої молоді роки і асоціюють їх з комуністами. а на такі акції просто смішно дивитись. якщо хочете щось зробити пропорнуйте міській владі конкретні кроки для поліпшення життя Лучан, а хто де був не має значення, головне, що людина робить сьогодні!
goodok Показати IP 3 Лютого 2011 09:31
Та все норм, це ж мер акцію і замовив. Що може бути кращим ніж "бути добрим для всіх"? А ще відхрестили комуніста від комунізму, зробили борцем за націоналізм... Пару десятків людей обдумають це, зроблять якісь там висновки, а переважна більшість може сприйняти так: "от су.и комуняки, не дають меру працювати, а він же в нас, оказується, націоналіст!"
Колишній комуніст Показати IP 3 Лютого 2011 09:35
Ричук, постав мій коментар! Чи щось в ньому не так?
депутат Показати IP 3 Лютого 2011 09:42
уточнення - Романюк не голосував за присвоєння звання почесного громадянина Бандері
Експерт Показати IP 3 Лютого 2011 10:02
Романюк це жалюгідний лихвар, який заснував на комсомольські гроші (вкрадені в людей) прихватбанк на волині а потім за підтримки пархатого Бєні Коломойського проліз у владу. Проте зараз на посту мера він опинився у розбитого корита - немає грошей в місті, некерована міська рада, плюс пиха банкіра, який зневажливо ставиться до простих працівників міськради
BBC Показати IP 3 Лютого 2011 10:06
Посада мера - це трамплін на вибори у Верховну раду!!!
Експерт Показати IP 3 Лютого 2011 10:52
в місті немає грошей через податкові реформи дружбана колі-банкіра - Тігіпка. Тому Романюку не вдасться нічого зробити у Луцьку, та він і не для того прийшов. Насправді тіньовий мер міста Антон Кривицький задумав серйозну прихватизацію - парк, стадіон авангард і 5 га землі, Луцьктепло, Водоканал. А Романюк лише лялька в руках старого лиса Антона
VSC до Експерт Показати IP 3 Лютого 2011 11:36
Точно.
Viktor 69 Показати IP 3 Лютого 2011 11:13
Все стало зрозуміло після слів: "Наприклад, коли мером був Богдан Шиба..." Схоже, що у Луцьку розробляють проект націонал-комуністичної сили... Але як на мене, нехай вони посмокчуть "сладенького" і втихомиряться - ділкі задрипані...
Джин Показати IP 3 Лютого 2011 11:26
Романюк так само, як льоня космос розкраде луцьк Мало людинi зерна потягло на нерухомiсть
Депутат-тик Показати IP 3 Лютого 2011 11:36
а перед виборами писали, шо 'комунисти с романюком'
Тетянка Показати IP 3 Лютого 2011 11:42
шось тут не чисто. здається, ми маємо власний фемен :)))
Лучанин до Тетянка Показати IP 3 Лютого 2011 19:16
Можливо, але фемен роздягається сам, а тут їх роздягає Романюк ...
Стрийко Показати IP 3 Лютого 2011 11:52
З цілями цієї акції все зрозуміло. Романюка хочуть загнати в одну політичну нішу з Шибою, Грицюком та іншими. В той же час розчищаючи собі нішу "об'єднавчої" та "центристської" сили. Не ясно тільки - хто? Невже Бондар зі Столяром? (після переходу їх патрона в стан голубих, навряд чи їм вдасться у Луцьку і далі позиціонуватись правоцентристською партією)
Soldier of fortune Показати IP 3 Лютого 2011 13:54
Усе насправді було так, БП перетелефонували з Банкової, мовляв, проконтролюй акцію наших колег росіян, на що той гаркнув -"Єсть!", а Кононовичу підкинули рублєй і він тявкнув - "Єсть!" А насправді акція - ПОВНЕ ЛАЙНО, тупа, пришелепкувата і продажна як і її організатори від Москви - Києва до Луцька!!!
олекса Показати IP 3 Лютого 2011 14:30
поживемо побачимо.
Толя Показати IP 3 Лютого 2011 14:30
Романюк определяйся!!! Для всех хорошим не будешь. А партнеров потеряешь!!!
Prikrasna Показати IP 3 Лютого 2011 14:47
що за брєд? та я бачу, що в нас вже не один фемен!тільки добре проплачений....на фото видно, що люди стоять там не з власного бажання. Комуністи блін..такі комуністи як я балярина!
хорвaт Показати IP 3 Лютого 2011 14:54
Анaнисти i комунiсти нa вaс нe звeртaють вжe увaги.Вaш eлeкторaт в Гaрaзджi
луцький Показати IP 3 Лютого 2011 16:21
Можна критикувати комуністів але по суті акція правильна. Бо Романюк ніколи не мав чітких поглядів а в залежності від того на якому місці сиділа його дупа він то хвалив марксизм-ленінізм як перший секретар обкому комсомолу то вболівав за бандеру як мер луцька. Це абсолютно безхребетний політик-хамелеон
дибиди Показати IP 3 Лютого 2011 16:31
рэспект и уважуха авангарду!!!
Василь Давиденко Показати IP 3 Лютого 2011 17:54
Не брешіть!!! ГОЛОСУВАВ!!! Утримався, але голосував!!! А от зміст "утримався", на мою думку, саме й полягає у підтримці. Ні вашим, ні нашим. Хіба це позиція дорослої людини, яка до всього ще й є головою міста? Чи він коли керував банком також завжди утримувався, коли приймав важливі рішення? Чи коли губернатором був також внаслідок чийогось утримання??? Трус він...
Антибандера Показати IP 3 Лютого 2011 18:34
Що, отримали банан під око, примітивні бандерлоги!!! Ховаєте Компартію 20 років, а вони вам писок втерли, вашими ж депутатами!!! Не питой по кому дзвонять дзвони - вони дзвонять по вам...
Ностердамус Показати IP 3 Лютого 2011 18:39
Через декілька місяців романюку - недовіра...
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2011 18:44
Романюк це весільний генерал.(((
Лучанин2 Показати IP 3 Лютого 2011 18:47
Це клініка(( Купка йолупів 50ти гривневих.
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2011 19:28
Дуже цікаво читати всі коментарі. Таке враження що окрім бандери та комуністів більше нема про що поговорити. Те що нинішній голова пообрізав бюджети медикам та освітянам, то це не проблема? Такого вже з часів Кривицького давно не було. Повернення мумії 2. Завтра ваших дітей не буде кому вчити, якщо вже не брати рівень надання знань, а також кому лікувати, бо всіх або позвільняють, або за свій рахунок в відпустки повідправляють. До кого ви завтра звертатись будете, чи може в нас всі ідеально здорові та освтчені?.. Залишилось ще тільки міст в першу чергу на вашавку добудувати, верніше те що не додали спи... Давайте взагалі всіх позвільняєм і на кожному розі поставим по памятнику бандері та сталіну. Хоч буде в кого плювати, якщо ще буде чим. Порівняння з Льонею в чому?
Давайте поговоримо! до Лучанин Показати IP 3 Лютого 2011 20:53
Насправді поговорити є про що - заступники Романюка нахабно брешуть і не червоніють! Наприклад, Байцим на нараді в ОДА розпинався що для погашення заборгованості в КП "Зелене господарство" це підприємство виграє тендер (корупція звісно)http://www.volynnews.com/news/city/u_romanyuka_uzhe_znayut_khto_vyhraye_maybutniy_tender_na_25_milyona/ , хоча тендер на утримання зелених насаджень Соколовська вже місяць тому віддала ТзОВ "МЖК" - це така собі приватна контора Ковалюка. І з цім жуліком вже підписані договора! Байцим справді цього не знає чи включає дурака і просто нагло бреше?
молотов Показати IP 3 Лютого 2011 20:52
тремтiть бандерлогi!!!!
1 Показати IP 3 Лютого 2011 21:01
Порівняння з Льонею дуже влучне.Того теж обрала третина виборців. Не може правити нормально той, хто не має реальної підтримки. А все через те, що вибори мера слід проводити у два тури.
історик Показати IP 3 Лютого 2011 22:19
Комуністи- це ті кого з кожним роком все меньше і меньше,пропоную виділити Їм місце в Їхній "красной книге" і відповідно в нашому зоопарку, щоб вони не впливали на наступне покоління. Готовий,,,,, підгодовувавти.
"ВАРЯГ" до історик Показати IP 4 Лютого 2011 21:21
Если-б ты "историк" хоть чу-чуть увлекался "Сучасною соціологією України" То ты знал-бы ,что с каждым днём на нашей Родине (Украине) коммунистов с каждым днём становиться всё больше, и больше! А профашистская рвань сама сжерает себя каждый Божий день! Птом, девать злую энергию некуда, вот и занимаються вандализмом, провокациями и осквернениями(ума не хватает на более умные поступки)! И всё это происходит под такими лозунгами как: -Україна для українців! -Слава Україні! Героям слава! -Любіть Україну! Теперь эти, в прошлом- прекрасные фразы с помощью этих бАНДЕРОВСКИХ горе-активистов стали носить- сугубо противный смысл, ассоциирующейся теперь, только с убийцами, вандалами и предателями всего Украинского Народа! А клетки можете уже начинать готовить, потому как Коммунисты , рано или поздно пересадят туда всех, кто хоть пискнет в сторону Рабочего народа Украины, а если гниль какая-то штык поднимет против оного, то в могиле окажеться раньше, чем подумает уколоть кого-то! Так что И ямки себе начинайте присматривать:) !
Два высших образования!!! Показати IP 3 Лютого 2011 23:19
Видно местечковый менталитет и "историков" и "некоммунистов" и т. д. Идеологию будующего они уже хоронят!!! Нонсенс! Они своими маламайскими мозгами, даже не в состоянии объять информацию. Для них период СССР - это и есть коммунизм:))) Ну это же смешно "товариство"! В советской стране мы так и недошли до коммунизма. Украина никогда при нём не жила. Не может устареть то, чего никогда небыло! 360 миллионов коммунистов в Китае! Коммунисты- президенты Греции и Италии и марксистка- президент в Бразилии. Вы остались во временах своих "героев" - колаборантов! У вас вечно кто то виноват! ВСЕ! Кроме вас самих. Кляті москалі, ляхи, жиди, австріякі, все гандоны! Одни вы святые! Только нимб с вашими гнилыми душонками уж никак не вяжеться! Вы даже не создали этой Украины, которую почему то считаете своей?! Мало сложить голову, её надо сложить с честью! А это качество у вас отсутствует...
Йорік Показати IP 4 Лютого 2011 00:36
Ну комуністи на акції були зовсім не старі, що означає не про "піссец" цієї ідеології(не партії) в Україні. Хто обзиває анархістів - ананістами, може зробити останнє і смиритися з тим що свобода, рівність, і взаємодопомога є дуже ектуальними в наш час, можливо 1917 рік може по спиралі повторитися і буржуазні пикі получать по заслузі!
Віктор Показати IP 4 Лютого 2011 12:17
Дивні Ви люди вчепились до комуністів. Знаєте в мене складається така думка що ми живемо найкраще в Европі. В нас з Вами великі зарплати, ми маємо по два три автомобіля по будинку чи квартирі, в нас чисте місто, внас зимою сухий асфальт на дорозі і тротуарах, а в цілому місті не найдеш жодної ямки на проїзджій частині. Нашим мужам (мерові депутатам) вже немає більше про що думати ось і залишилось питання з Бандерою, з перейменуваннями вулиць і т.д. Я думаю якби ми так жили то нам би всім було всеодно де і що ставлять. Хоч памятника Гітлеру. Не про те думаємо не за те переживаємо. А мужі наші тільки вміють що говорити. Наобіцяли нам на виборах. А тепер сидять і незнають щож їм робити. Ось і займаються хе…нею всякою.
Сергій Показати IP 4 Лютого 2011 12:51
Шановний пане мер РОМАНЮК! Під виглядом позбавлення історії від „білих плям” апологети націоналізму намагаються змінити погляд у суспільстві на ОУН-УПА, довести, що вона, як самодостатня, незалежна сила і єдиний захисник українського народу, вела національно-визвольну боротьбу, воювала аж на три фронти – проти сталінського режиму, німецького фашизму та проти польського експансіонізму, затушувати відомі факти злочинів націоналістичного підпілля та боївок УПА, переконати що вона не була на службі у фашистів. Після Сталінградської битви німецько–фашистські війська втратили ініціативу і несли поразки на всіх фронтах. Вони відчували дефіцит у військах, особливо в боротьбі з партизанським рухом. Це вимагало від них залучення додаткових сил. Ще 18 грудня 1942 року рейхсміністр окупованих східних територій А. Розенберг поставив питання про створення відповідних груп із середовища місцевого населення, які б могли допомагати у боротьбі з радянськими партизанами. ІІІ–я конференція ОУН–б, що відбулася 21 лютого 1943 року, вирішила створити “осередки організованої сили” під назвою УВА – “Українська визвольна армія”. А з 15 березня по 10 квітня того ж року за наказом Головного командування, утвореного Головним проводом ОУН, відбувся “масовий перехід українських шуцманів та поліціянтів із зброєю в руках в ліси”. Про це говориться у вже згаданому інформаційному огляді референтури пропаганди ОУН–б. ОУН–б засилало на Волинь свої кадри масово і постійно, не покладаючись на волинян. Не тільки В. Сидор (“Шелест”), Р. Шухевич (“Чупринка”), М. Лебідь (“Максим Рубан”), Д. Грицай (“Перебийніс”), Д. Клячківський (“Клим Савур”), М. Арсенич (“Михайло”), В. Кук (“Леміш”), О. Гайсин (“Лифар”), організатори і керівники збройних формувань ОУН–УПА на Волині, але й чимало низових командирів були галичанами.24) Хто ж служив в українській допоміжній поліції, а потім пішов в УПА? Назвемо окремих із них: • “Верховинець” – Троцюк Іван Михайлович, 1917 р.н., уродженець Березнівського району Рівненської області. Працював перекладачем у поліції. Після переходу в УПА очолював бригаду, був начальником штабу групи УПА “Завихост”, заступником керівника крайового проводу ОУН по ПЗУЗ; • ”Кубик”, “Ромб” – Зінчук Тихон Миколайович, уродженець Несухоїже Ковельського району Волинської області. Після відходу поліції в ліси був курінним військового округу “Турів”, командиром бригади “Вовчак”; • “Лисий” – Клінчак Іван, 1917 р. н., уродженець села Поздимир Радехівського району Львівської області. Був командиром Маціївського 103-ого шуцманшафтбатальйону і брав участь у знищенні Кортеліс. Після відходу в ліси був призначений курінним. Його курінь активно брав участь у знищенні польських населених пунктів; • “Залісний”, “Петро” – Ковальчук Панас Ілліч, 1914 р. н., уродженець села Литва (тепер Сарнівка) Луцького району Волинської області. Був комендантом Торчинської районної поліції. В УПА очолив СБ крайового проводу ОУН на ПЗУЗ; • “Трохим”, “Охрім” – Кревський Володимир Михайлович із Торчина. Був секретарем Торчинської районної поліції. В УПА був заступником шефа СБ крайового проводу ОУН; • “Рубащенко”, “Бурлака” – Коваль Степан Йосипович – заступник шефа Луцької поліцейської школи. В УПА був командиром особистої охорони крайового провідника ОУН “Дубового”; • “Олег”, “Данило” – Колтонюк Микола Федорович – комендант Луцької поліції. В УПА був шефом зв’язку крайового проводу ОУН; • “Мирон” – Затовканюк Федір Тихонович – заступник коменданта Луцької поліції. В УПА був шефом СБ Луцького надрайонного проводу ОУН; • “Стемид” – Бондарчук Михайло Васильович, поліцейський Горохівської поліції, провідник Луцького окружного проводу ОУН; • “Дубовий” – Литвинчук Іван Самійлович, 1914 р.н., уродженець с. Зимне Володимир–Волинського району Волинської області. З сім’ї священика УАПЦ, агент німецької розвідки. В УПА – командир війського округу “Заграва”; • “Рудий”, “Кайдаш” – Стельмащук Юрій Олександрович, 1920 р.н., уродженець с. Коршів Луцького району, агент німецької розвідки. В УПА – командир військового округу “Турів”, а потім – військової групи “Завихост”; • “Верещака”, “Олекса” – Воробець Федір Васильович, 1922 р.н., уродженець села Горожанка Монастирського району Тернопільської області, агент німецької розвідки під всевдо “Волинець”. В УПА – командир військової групи “Тютюнник“, згодом – провідник північно–східного проводу ОУН; • “Еней”, “Роман” – Олійник Петро Федорович, 1914 р.н., уродженець села Міжріччя Івано–Франківської області. В УПА очолював військовий округ “Богун”, згодом – заступник крайового провідника ОУН на ПЗУЗ. В другій половині 1943 – початку 1944 року для виконання цих завдань посилилися контакти між керівниками німецького абверу, командуванням частин абверу, під час яких узгоджувалися спільні дії, обговорювалися питання у зв’язку між ними і надання допомоги загонам УПА зброєю та боєприпасами. Зустрічалися з фашистами і боївки УПА, які діяли в Любомльському районі. За кілька тижнів до визволення області заступник шефа СБ Ковельського окружного проводу ОУН Олександр Никитич (“Ворон”) зустрічався з чинами Любомльського гестапо безпосередньо в місті Любомлі і отримав від них зброю, яку перевіз підводою в село Полапи, де в той час знаходився штаб курінного УПА “Лисого”. Іншого разу він же із заступником курінного УПА “Лисого” під псевдом “Яструб” в селі Сокіл Головнянського району (тепер Любомльського) отримав від німців 25 кулеметів “Дехтярьов”, 15 автоматів ППШ, 110 гвинтівок СБ і завезли цю зброю в ліс. З чим цілком можна погодитися, так це з висновком робочої групи „Проміжних висновків…”, що “найбільша трагедія історичного моменту полягала в тому, що це була братовбивча війна”. Але треба лише додати: ініційована, здійснювана українськими націоналістами проти волі самого народу, але від його імені. Тому вони й були зметені його презирством. Це і засвідчують наведені факти. Задумайтесь, панове "демократи" мер Луцька, заступник мера Кравчук, кому присвоюєте звання почесного громадянина Луцька і кому ставите памятник (Бандері) в Луцьку! Знайте, що прийдешне покоління Вас засудить, а за ваші злочини ще будуть відповідати ваші діти і внуки! ________________________________________
Сергій Показати IP 4 Лютого 2011 13:13
З липня 1941 року відбулася зустріч представників німецької влади з керівництвом ОУН(б). Від неї, окрім С. Бандери, брали участь Горбовий, Андрієвський, Мудрий та Шухевич. Відповідаючи державному підсекретарю Німеччини Кундту, Степан Бандера чітко заявив: “ОУН вступила в боротьбу, частина в лавах німецького вермахту, а частина як організатори в тилу більшовицьких військ, маючи виконувати завдання у взаємопорозумінні з вермахтом, а частина в совєтській армії повинна була сприяти послабленню більшовизму у співпраці з німецькою армією… Я віддав наказ своїм людям все зробити для того, аби боротися спільно з німецькими військами”.2) В одній із спеціальних директив націоналістичного керівництва під назвою “Боротьба і діяльність ОУН під час війни”, зокрема, вказувалося, що фашизм є природним союзником націоналізму. “Союзник, – писалося в ній, – повинен побачити наші організаторські таланти, зрозуміти наочну вигоду, яку він може одержати від нашої діяльності”. Все це було враховано керівництвом гітлерівського рейху під час підготовки і ведення війни проти Радянського Союзу. Напередодні її фашисти готували збройні підрозділи з оунівців для здійснення диверсій, збирання розвідувальних даних та збурення паніки. Абвер та гестапо масово закидали на територію України свою агентуру, заздалегідь підготовлену в спеціальних школах. Тільки з жовтня 1940 по лютий 1941 року прикордонники на кордонах України зареєстрували 86 випадків спроб збройного прориву через держкордон, а органами держбезпеки з вересня 1939 по січень 1941 року на території Волині було розкрито та затримано 186 агентів фашистської розвідки і емісарів закордонного проводу ОУН, а також ліквідовано при збройному зіткненні 40 агентів та емісарів. Чисельність їх була різною – від 3 – 5 до 100 і більше нелегалів. Наприклад, у жовтні 1940 року на дільниці 90–го Володимир–Волинського прикордонного загону намагалася прорватися група в 127 чоловік, яку готував до прориву емісар Краківського проводу ОУН Яворський. Влітку цього року прикордонники затримали 5 чоловік – кур’єрів центрального проводу ОУН. В липні 1940 р. УНКВС Волинської області в селі Цеперів Луцького району в будинку керівника сільської групи ОУН Савчука Карпа була виявлена і ліквідована група на чолі з закинутим з–за кордону Шевердою Костянтином.3) Після закінчення Бранденбурзької розвідувально-диверсійної школи в район міста Луцька були закинуті Леонід Кушнір та Володимир Шумський зі зброєю, радіоапаратурою і великою сумою грошей. Через кілька днів в цю ж місцевість були також закинуті агенти фашистської розвідки, підготовленні у берлінській розвідувально-диверсійній школі, - Олексій Кушнір та Ананій Федчук. Але невдовзі всі вони були затримані в селі Піддубці Луцького району.4) Їх головне завдання полягало в підготовці і здійсненні повстання на території західних областей України напередодні нападу фашистської Німеччини на Радянський Союз. Для цього Краківський центральний провід ОУН та утворений ним повстанський штаб спільно з фашистським абвером розробив „єдиний генеральний план” повстання. Всією цією роботою керував Роман Шухевич – „Чупринка”.5) Для активізації підривної діяльності і створення повстанських організацій на територію області за завданням центрального проводу ОУН та особисто С. Бандери на Волинь прибув емісар „Нинзя”, котрий провів чотири наради з керівниками окружних проводів ОУН, на яких вимагав посилити військову підготовку оунівців, створення диверсійних груп із них, здійснення терористичних актів над партійно-радянським активом, накопичення зброї та боєприпасів, збирання розвідувальних даних про військові частини Червоної Армії.6)
Senator Показати IP 4 Лютого 2011 17:42
що за х...нь. Про що Ви говорите, Сталіну можна вести переговори з гітлером, напередодні нападу відправляти весь комсостав в відпустку, знищувати військову еліту в Сибірі, а українцям не можна. Ви прогинаєтесь в покорі перед комрежимом як остання бл..дь. З цієї ситуації є один вихід. Примирення.
1 Показати IP 4 Лютого 2011 22:56
Сергію,для історичної правди опублікуй також ПІБ всіх стукачів совєцьких. Хоча на це жодного ресурсу не вистачить.
КГБ Показати IP 5 Лютого 2011 03:23
Наш давний резидент и стукач в КГБ(сбу) - это Романюк М.Я. Мы зделали его победителем на выборах! Так надо было...
Сергій Показати IP 5 Лютого 2011 09:08
Ви знов шановні нічого нехочете розуміти і аналізувати! Я сьогодні кажу тільки за одне, що не можна розвязувати сьогодні ворожнечу в суспільстві, не можна сьогодні возвеличувати фашизм і злочини ОУН-УПА! Є шановні, ще живі свідки бандерівських злочинів на території Волинської області! Запамятайте! Примирення сьогодні бути не може, не подасть руку герой-визволитель - бендерівцю, так само як і бендерівець - герою! Тому сьогодні взагалі, на мою думку не потрібно піднімати ці теми, а тим паче голосувати МЕРУ РОМАНЮКУ за Бендеру! Не ворушіть минуле,, щоб наші діти і внуки не знали про ці злочини УПА!
Clever Показати IP 5 Лютого 2011 10:15
1) колишній комуніст 03 лютого 8:54 Хто сказав, що комуністична партія вмерла?! Вона живе і досі, щоправда, у вигляді червяків, які які вкотре точать ті червяки, що зїли комуністичну партію. А залишки цих червяків типу кононовичів в передсмертних конвульсіях калічать душі молодих людей, яким нікуди примкнути. Їх або ректори лякають відрахуванням перед виборами, або підбирають кононовичі. Немає молодіжних достойних організацій, молодь без вітрил, тому й по ночах в барах-норах курить кальян з травкою і пє пиво на перервах між академічними парами. Цим користуються кононовичі - нелюди зі звірячими душами. І не Романюка вони "розмазали", а виставили напоказ своє гниле нутро. ахаххаха..Ещё большей ахинеи не читала.. Может Вы один из тех,кого запугивали ректоры? ахаха..По Вам Липины плачут.. 2) Бандюга 03 лютого 9:20 Відповісти Я вважаю,що цих молодим "червонопрапорним шльондрам"потрібно було нащолкати по писку ,сам би допоміг,але тільки не в центрі міста,а десь по одному ...Може хоче хтось з партії "Ананістів" щось добавити? Уважаемый! Вы болен..Вам даже Липины не помогут..Онанизм там,к сожалению, не лечат... 3)Лучанин2 03 лютого 18:47 Відповісти Це клініка(( Купка йолупів 50ти гривневих. По себе не судят. Не все такие продажные бля..и как Вы. 4) Prikrasna 03 лютого 14:47 Відповісти що за брєд? та я бачу, що в нас вже не один фемен!тільки добре проплачений....на фото видно, що люди стоять там не з власного бажання. Комуністи блін..такі комуністи як я балярина! Госпожа "балярина",коммент выше к Вам тоже относится. И прежде чем писать,надо грамматику выучить... По чём видно что люди стоят "не з власного бажання"?
Йолупів на мило!!! Показати IP 14 Лютого 2011 06:22
Комуняків на гіляку!!! Де ше ви повилазили серед молоді? Вас 70 років Гулагів, голоду і страху так нічого не навчили?!?? Де ви беретесь, червона плєсєнь((((
Я до Йолупів на мило!!! Показати IP 15 Лютого 2011 20:40
а где вы полишуки-бандеровцы берётесь?
Я до Йолупів на мило!!! Показати IP 15 Лютого 2011 20:54
а где вы полишуки-бандеровцы берётесь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus