USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада заявила, що вона - проти судових рішень на догоду Путіну і Мєдвєдєву (оновлено о 14:00)

17 Січня 2011 13:26
Депутати Луцької міської ради 17 січня висловили свій протест проти рішення суду про скасування присвоєння звання героя України Степанові Бандері.

Зокрема, у рішенні Луцькради йдеться,

«Луцька міська рада висловлює протест щодо ганебних судових рішень Донецького окружного адміністративного суду, Донецького апеляційного адміністративного суду та Вищого адміністративного суду України, які пішли на поводу тих агентів Кремля, які сьогодні засідають у вищих ешелонах української влади. Вважаємо, що рішення про скасування Указу Президента України (N 46/2010) від 20 січня 2010 року «Про присвоєння С. Бандері звання Герой України» суди ухвалили за вказівкою Адміністрації Президента України на догоду Путіну і Мєдвєдєву.

Це рішення стало можливим тому, що режим Януковича позбавив незалежності судову гілку влади – сьогодні суди демонстративно виконують замовлення Адміністрації Президента України, ухвалюючи провокативні, політично вмотивовані судові рішення. Водночас правоохоронні органи стали головними знаряддями боротьби проти політичної опозиції і основним засобом побудови поліцейської держави. Вочевидь, режим за прикладом Кремля не лише відбілює Сталіна, а форсованими темпами реанімує в Україні сталінізм.

Окупаційна адміністрація Януковича-Азарова-Табачника розгорнула широкомасштабну війну проти українців на всіх фронтах – мовному, освітньому, ідеологічному, судовому, соціальному, економічному, культурному, духовному: рішення Вищого адміністративного суду є тільки однією з ланок цієї війни.

Рішення і дії окупаційної адміністрації, яка засіла на Печерських пагорбах, продиктовані передусім страхом перед постатями Бандери, Шухевича, а також Мазепи, крутянців, холодноярців, воїнів ОУН-УПА, які воскрешають в українцях героїчний Дух їхніх предків. Бо владоможці розуміють, що раніше чи пізніше режим Януковича змете сила української національної революції. Що саме стане основним каталізатором революційного вибуху – можна хіба припускати. Імовірно, це буде так звана пенсійна реформа чи зміни в трудовому законодавстві, а можливо – посилення репресій проти українських патріотів. Однозначно, що революція відбудеться під прапором Бандери.

Вороги України не могли подолати Бандеру живого, вони бояться його й мертвого. Адже Бандера для мільйонів українців, попри недолугі і нікчемні рішення судів, був і залишається українським Героєм.

Для української громади – Бандера та Шухевич були, є і будуть національними Героями. Під егідою органів місцевого самоврядування і далі відбуватимуться заходи зі вшанування наших національних Героїв. Війну проти Бандери і терор проти патріотів України, ми, депутати Луцької міської ради, розцінюємо як наступ на громадянські, конституційні та національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом!».

Окрім цього у рішенні йдеться про необхідність збору коштів для зведення пам’ятника Бандері біля Палацу урочистих подій у Луцьку та проведення просвітницької та роз’яснювальної роботи щодо постатей української історії з нагоди 20-ої річниці Незалежності.
Текст заяви готували депутати фракції "Свобода". Вони повідомили що цей текст - аналогічний тим текстам, які раніше були прийняті Львівською та Івано-Франківською радами.

Під час обговорення депутати цитувати англійського політика Уінстона Черчеля, доводили порушення основ судочинства відміною рішення, згадували Сталіна та вимагали надати довідку про діяльність Бандери.

«Це мої земляки (Бандера та Шухевич, - «ВН»), я проти них нічого не маю. Але треба було запросити кандидата історичних наук, аби пояснити нам хороший він був чи ні. Ми не готові до розгляду цього питання», - зазначив депутат Микола Дендіберін.
Таку біографічну довідку надав депутат Аскольд Пекарський.

А депутат Сергій Григоренко зазначив, що Луцька міська рада повинна бути солідарною з Галичиною, яка вже висловила всій протест.

До слова, депутати Партії регіонів не прийшли на сесію. Загалом були присутні 34 депутати, усі вони проголосували «за».

Водночас на сесії були відсутні Олег Чернецький з фракції ВО «Свобода», Олена Голєва з фракції Європейської партії України, Андрій Разумовський з фракції «Сильна Україна», Андрій Козюра від фракції «Наша Україна», Олег Дмитрук та Віталій Кварцяний з фракції «Фронт змін», члени фракції Партії регіонів Тетяна Дементьєва, Іван Смоленг, Ірина Комлик, Леонід Лаба, а також члени фракції «Батьківщина» Антон Сосновський, Рустам Дячук, Юрій Корольчук, Юрій Мишко, Роман Бондарук, Володимир Никитюк та Ганна Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Смайл Показати IP 17 Січня 2011 14:55
Кому треба поставити пам*ятник, щоб дороги стали нормальними, пенсіонери заможніми, студенти отримали роботу за освітою, працюючі отримали гідну зарплату і люди в цілому стали щасливими?
СН до Смайл Показати IP 17 Січня 2011 17:00
Тобі
Смайл до СН Показати IP 18 Січня 2011 17:30
Дякую, не поспішаю і не прошу, бо рано чи пізно всім буде пам*ятник та два квадратних метри земельної ділянки, скільки б за життя гектарів не прихопив. А цінна людська ПАМ*ЯТЬ, а не пам*ятник. Леніну багато було встановлено і що? Було, та загуло.
Лучанин Показати IP 17 Січня 2011 15:09
Ті, що найбільше кричать під час виборчих компаній на серйозні рішення на сесію не ходять!!!Це ж не землю ділити, за це гроші на карман не йдуть- тут просто треба висловити думку громадськості(не для цього хлопці в міську раду перлись)
Данило Показати IP 17 Січня 2011 17:28
Смайл: Чтобы прошла кара -нужна ВЕРА.Вот и весь ответ.А еще можно вернуть беларусский телеканал(подумайте почему его нет ни в украинии ни в россиянии).Люди увидят как можно жить когда не воруешь у своего народа.Смотрите фильм "чарующая Беларусь"-думайте.
Гуцул до Данило Показати IP 17 Січня 2011 22:48
В России канал Беларусь ТВ есть. Во всяком случае, у нас по кабельному, в Псковской области есть.
Soldier of fortune Показати IP 17 Січня 2011 18:00
А мені подобаються "Чаруючіє вибари Лукашенкі або щастя для олігофренів у диктатурі", віват тупим і непробудним фанатам бацьки!!!
Universal22 до Soldier of fortune Показати IP 17 Січня 2011 19:32
тобто тобі більше до вподоби дерьмократія, яка переростає в тоталітаризм? чим тобі бацька не вгодив? придушенням мітингів? той лад, який втримав і досі втримує Лукашенко, витримає загрози зовнішнього капіталу. А у нас все зав'язло в корупції. Запитайте білорусів, чи їм погано живеться. Отих самих 80%, які проголосували "за" Лукашенка, вам у відповідь скажуть, що "наш бацька для нас багато зробив". ВИ ПРО КОГО-НЕБУДЬ З НАШИХ ПОЛІТИКІВ ТАКЕ СКАЖЕТЕ???
Alchak Показати IP 17 Січня 2011 18:03
Все дуже просто. Одна цитата:«Могущество России может быть подорвано только отделением от неё Украины. Надо найти и взрастить предателей среди национальной элиты и с их помощью изменить самосознание одной части великого народа до такой степени, что он будет ненавидеть всё русское, ненавидеть свой род, не осознавая этого. Всё остальное — дело времени». ОТТО ФОН БИСМАРК Схема проста, як все геніальне. Спочатку через німеччину пропустити ешалон з Леніним, агентом впливу, на німецьки гроши зробити жовтневий переворот, кайзерівськими штиками підтримати гетьманську владу, і хоп-мейлі- новоспечені держави -УНР, ЗУНР та інши ура-патріоти. До речно згадати і "СС Галичину" Україна- апассіонарна по суті. Довідка-"(от лат. passio — страсть, страстность) — понятие, введенное в научный оборот в 70-е гг. XX в. Л. Н. Гумилевым в его монографии "Этногенез и биосфера Земли". В широком смысле — уровень "биохимической энергии живого вещества" (термин В. И. Вернадского), содержащийся в отдельном индивиде или в группе людей, объединенных внутрисистемными связями. Как одна из центральных категорий теории этногенеза (науки о законах возникновения и развития самобытных народов — этносов) означает энергетическое напряжение общественных систем. Именно люди, обладающие определенными характеристиками ("человеческим качеством"), выступают движущим ядром общественных систем и придают им соответствующий вектор развития." Це не визначення, це вирок.
Universal22 Показати IP 17 Січня 2011 19:20
Олег Чернецький, Олена Голєва, Андрій Козюра, Віталій Кварцяний, Володимир Никитюк - кого зі списку тих, хто був відсутній, знаю. і підтверджую - це безідейні гниди. у них бабло рулить баблом. або просто кишка тонка, бояться, якби їх не прихлопнули. Чернецький досі не награється, нову забавку знайшов - міськрада Луцька. та ще й за списками Свободи!!! певно він їм офіс безкоштовно в оренду здавав.
Фанат до Universal22 Показати IP 18 Січня 2011 01:52
Чернецький зараз за межами України. За інших не знаю.
M Показати IP 17 Січня 2011 19:45
Підтримую протест. Свою історію треба захищати!
Ладо Показати IP 18 Січня 2011 10:40
А чому тільки на догоду Путіну чи Мєдвєдеєву? Тут також найдуться людям для яких бендерик супостат... і найдеться їх немало.
Ірина Показати IP 18 Січня 2011 18:07
Собаки гавкають,караван іде!Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus