USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюка назвали відповідальним за сутички 11 квітня

13 Квітня 2011 13:57
Вся відповідальність за конфлікт між «сталіністами» та громадою міста, що відбулися на Театральному майдані 11 квітня 2011 року лежить виключно на луцькому міському голові Миколі Романюку, - заявила партія «За Україну!».

Заяву з цього приводу прес-служба ВОО ПП «За Україну!» поширила 13 квітня.

Партія «За Україну!» заявляє, що вся відповідальність за конфлікт між «сталіністами» та громадою міста, який відбувся на Театральному майдані 11 квітня 2011 року, лежить виключно на луцькому міському голові Миколі Романюку. Адже ще 6 квітня депутати Луцькради звернулися до міського голови з вимогою припинення сталінської акції. Микола Романюк пообіцяв подати до суду, але не зробив цього», - йдеться у тексті заяви.

«Повторно 7 квітня 2011 року з відкритим листом до Миколи Романюка звернулася громадська організація «Національний Альянс» з вимогою через суд заборонити збір коштів на пам’ятник Сталіну так як це розпалює політичну та національну ворожнечу. Але й цю вимогу громадськості міський голова проігнорував.

І лише 11 квітня, через 2 години після сутичок лучан з комуністами, пан Романюк висловив свою позицію по акції комсомольців. І лише після вказаних подій на Театральному майдані начальник юридичного відділу Луцької міської ради Марина Мартіросян спромоглася нарешті подати до суду з вимогою заборонити збір коштів на пам’ятник Сталіну у Луцьку», - пишеться в заяві партії.

Автори заяви наголошують: «така бездіяльність міського голови і призвела до сутичок 11 квітня».

У заяві є також ряд вимог. По-перше, звільнити начальника юридичного відділу Луцької міської ради Марину Мартіросян «за непрофесійність та бездіяльність, яка призвела до сутичок на Театральному майдані».

По-друге, на найближчій сесії Луцької міської ради публічного обговорити та засудити «будь-які спроби в Луцьку возвеличення Сталіна та інших діячів радянської епохи, які причетні до організації геноциду українців – Голодомору».

По-третє – «рішенням міської ради підтримати ув’язнених в м. Запоріжжі за підозрою в пошкодженні пам’ятника Сталіну та засудити возвеличення злочинів сталінізму в Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 58
Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 14:21
Це "За Україну"? Гуз тепер на інших переводить стрілки? Сміливий хлопака. :)
Знаючий до Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 14:43
"На інших" - це на кого? Ти про що, хлопче? Ти взагалі текст повідомлення читав, умнік?
ДИБІЛ до Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 16:59
Вася, ти коли мені оддасиш 50 гривень за то шо я з вами стояв в палатці? Вася, ти обіщав!
Уважний Показати IP 13 Квітня 2011 14:26
Гузь підіграє комсомолу і комуністам. Гузь - ви нічим не відрізняєтесь від "червоних", навіть сприяєте тим, хто зацікавлений і піарі цієї акції, апріорі - самим комуністам (і тим, хто збирає бонуси на цій акції). НацАльянс у вашій особі повністю себе дискредитував як структура, яку використовують у політичних розборках... Апріорі і те, що Гузь тепер на власні анархістські дії на майдані перекидає вину на мера, "УРА-НАЦІОНАЛІСТАМ" - ГАНЬБА
Олег Савчук до Уважний Показати IP 13 Квітня 2011 17:51
Мер бездіяльно відсижується. Аль'янс вигнав комуну з майдану, чому дискредитував? Які політичні розборки? Який піар комуністів? Альянс не продається. Он комуняки вже судові позови готують. Був би піар, то хоч палатку не ламали б. Вийдуть ще то отримають ще. Була палатка, нема палатки. Нема чого червоне на Волині сіяти. Хоча, що я тут розпинаюся, з вашого "УРА-" видно, що Ви українофоб. Спалилися шановний.
Спиридон до Олег Савчук Показати IP 13 Квітня 2011 18:53
А ви просто дурак
Олег Савчук до Спиридон Показати IP 13 Квітня 2011 20:25
Аргумент "сам-дурак" ніколи не виходить з моди у співчуваючих комуністам та регіоналам.
Уважний Показати IP 13 Квітня 2011 14:33
І не думайте, що виборці настільки необізнані, щоб вірити вашим байкам...Прикро, що лучанам хочуть "втюкати" чергову порцію "промивання мізків"...Вистачить кататись по цій темі...Політикани і в Африці - політикани
Кармеліта Показати IP 13 Квітня 2011 14:40
шо ви несете??? Гузь,як і всі нормальні українці не допустили в центрі міста маразму,вигнав сталінюг,про ЩО ВИ ГОВОРИТЕ??? уважний, ти ...слів нема. ДИБІЛИ,як не соромно. А Гузь і всі хто прийшли з націоналістами молодці.Доки є такі хлопці в Луцьку,буде все добре, а ці маразматикі будуть ср"ти в коментах!!!
117 до Кармеліта Показати IP 16 Квітня 2011 12:14
одні відстоюють свою позицію, інші свою. чому не можна просто враховувати що є й інші погляди, а не тільки ваші? чому "ті хто не з нами, ті проти нас"? це ше питання хто ту ворожнечу розпалює
Viktor 69 Показати IP 13 Квітня 2011 15:14
Пан міський голова мав уже діяти після того як депутат від ВО "Свобода" на сесії звернувся до нього, що в центрі стоять молодики і збирають кошти Сталіну... Натомість згодом почали казати, що недопрацювала команда мера, що затянувся судовий процес.... Короче - у негарну ситуацію попав Микола Ярославович... плюс його комсомольське минуле...
VSC Показати IP 13 Квітня 2011 15:32
Наш мер и тут обкакался. И зачем нам ТАКОЙ мер?
Стрийко до VSC Показати IP 13 Квітня 2011 17:03
Кажуть, якщо 100 разів повторювати людям одну й ту ж фразу, то вони вважатимуть її своєю (Гебельс був у цьому ас). Давайте я Вам допоможу: И зачем нам ТАКОЙ мер?
VSC до Стрийко Показати IP 13 Квітня 2011 17:18
Этого и добиваюсь.
Читач Показати IP 13 Квітня 2011 15:35
для захисників Романюка пропоную ще раз уважно прочитати статтю. До Романюка ДВІЧІ (!) зверталися з проханням подати до суду на сталіністів. А він цього не зробив. А як тільки відбулися сутички, то він бігом побіг в суд забороняти акцію. ЯКОЇ ВЖЕ НЕ БУЛО! Романюк це просто нерішучий політик, який боїться власної тіні, не те що відповідальність на себе брати!
Виборець Показати IP 13 Квітня 2011 15:39
Боже, кого ми мером обрали?! Він не може розрулити дрібний конфлікт із комуністами! як він буде містом керувати - дороги латати, садочки будувати, сміття прибирати?!! Згадав пісню Скрябіна - "ти є не дівчина, а просто шмата". Оце про нашого мера. Позор...
ДИБІЛ Показати IP 13 Квітня 2011 15:57
А шо суд запретив червону палатку? От казли! І де я тепер дєньгі зароблять буду? Мені ж там по 50 грн за день платили! І ще й газєти безплатні давали. Нє, ну це нармально такє отчібучіть?
Зацікавлений Показати IP 13 Квітня 2011 16:53
Гузь клоун, який хоче зробити собі рейтенг. Не Романюк влаштував сутичку, а люди які не мають належного виховання та толерантонотсі до інших людей з іншеми поглядами. Ми хочемо жити у вільній країні, а отже маємо вміти співіснувати з людьми які мають інший погляд на житя. Тіх хто затіяв сутички необхідно притягнути до відопвідальності за хулігансво. І не має чого тут перекладати із хворої голови на здорову відповідальність. Просто продажний політик Гузь намагаєтся виглядати гарно при паришивій грі. Складається враження що в місті Луцьку пішла мода кретикувати начальника юрвіділу Маріросян Марину. Думаю це означає лише те, що вона є новою людиною у владі і не бере учатсі в незаконних оборутках, які провадять такі горе-політики як Гузь, а тому вона їх не влаштовує, тому всі хочуть її відставки. Перед тим як когось кретикувати, на себе подивіться і навчіться себе вести як люди, я не як тварини. Інакше ваше місце в зоопарку за кліткою, в який будуть приводити дітей і показувати, як не требе себе вестию.
*** до Зацікавлений Показати IP 13 Квітня 2011 17:57
Якщо хтось прийде до тебе додому и почне качати свої права що робитимеш? А з нашим мером все зрозуміло. Комуністи сРоманюком такий був слоган на виборах
Олег Савчук до Зацікавлений Показати IP 13 Квітня 2011 18:02
Шановний, руки того вождя, памятник якого ці... нелюди хочуть поставити У ЛУЦЬКУ, не по лікті а по плечі, і не в крові, а гірше того, мільйонів Українців? Якій моралі і справедливості ми вчимо прийдешні погоління? Дозволяти такого не можна. Комуністи з фашистами співпрацювали з 33го року по 41й. Потім воювали одне проти одного. А тепер клеймять справжніх українських патріотів, що воювали за свою землю на два фронти, і їх ідейних нащадків - фашистами. Ще реєструють організації "антифашистські". Перевернули все з ніг на голову. Комуністи=фашисти. І ті і інші мають бути обмежені як антилюдська ідеологія.
нестор Показати IP 13 Квітня 2011 17:21
за моєю інформацією бют, свобода та заукраїну + козюра прокатають на цій сесії мартіросян. романюку знову доведеться вибирати, чи звільнити її чи піти проти волі депутатів. так вона всім вже насолила за пару місяців.
VSC Показати IP 13 Квітня 2011 17:23
Первый раз "кретикувати" я принял за описку, но второе "кретикувати" говорит о полной безграмотности. Подозреваю, что это сама Мартиросян написала, очень похоже что это безграмотный юрист писал.
))) до VSC Показати IP 13 Квітня 2011 19:48
да, очепятка попахивает кретинизмом, и очень сильно
БЮТ Показати IP 13 Квітня 2011 18:31
Саме так і бажають,а на місце Мартиросян втюхати юриста Осипова,ото вже буде лучанам щастя! Зашибісь.
Спиридон Показати IP 13 Квітня 2011 19:00
Нет, вы точно дурак!
jimmyspalah Показати IP 13 Квітня 2011 19:08
Та про що ви говорите. Невже не зрозуміло,- в нас такий мер . Не вміє брати на себе відповідальність. А е можна бути до всіх добрим. В приваті двічі на деньйому скидували ЦУ, а тепер , там де треба бути самостійним, він в анусі!
Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 19:11
Правильно людина написала. "Кретикувати" - це така довільна форма слова "кретинізм". І я цілком погоджуюсь з винахідником цього слова. Оскільки, нічим іншим, як кретинізмом бездарність альянсу пояснити не можна. Дітки в коротких штанцях просто бавляться в значимість, пихтять депутатством та помічництвом. Проте, знання в них, як з'ясувалось, таеи "кабанчикові". Звісно, вчитись вони не могли, оскільки глотки розривали, коли їм науки читали. Щоб розповідати про народовладдя, Савчук, то в першу чергу проситайте основи держави і права. Чи попросіть історика Гуза розповісти вам що є право, а що є шляхами та способами його реалізації. Хоча, швидше за все, Гуз вам почне цитувати бандеру. Своїх власних слів, певно, формувати не навчився. Досить вам вже репетувати! Вчіться!
Олег Савчук до Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 20:37
проCитувати не буду, я роботу та сім'ю маю, тому на дурницы часу нема. Якщо у Вас є конкретні аргументи - не всидайтеся. Ви ж шановний, десь з лісу недавно виповзли. Стільки суджень та тверджень і майже всі хибні. Такі смішні речі пишите. І не тримайте образи на Гузя за те, що він не удостоїв Вас дружби у фейсбуці, відписайши що з москалями нема про що говорити. Я бачу Ви образилися, дружити ні з ким? Він також зайнятий чоловік, і на дурниці часу не має.
Роман до Василь Давиденко Показати IP 14 Квітня 2011 11:19
Шо ти до Гузя доколупався - на площі, крім нього, було досить багато людей, багато з яких вже старшого віку. Тому не треба тут розпинатись про продажність Альянсу! Ми нікому не продаємось!
Роман до Василь Давиденко Показати IP 14 Квітня 2011 11:20
А якби за кожну нашу акцію ми отримували гроші, то мабуть були б найбагатшою організацією в Луцьку...
ДИБІЛ Показати IP 13 Квітня 2011 19:21
вася, хто б казав про "вчіться". ти шо багато діпломів маєш? ПТУ єлі-єлі кончив і то добре. Ладно, кончай розглагольствувать - виходь в доміно іграть. Мішка подойде, саня кононович будем півасік з воблою пить
Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 19:53
Дибіл! А пивасик де питимемо? Пропоную кав'ярню на вул. Сербській! Це бічна площі Ринок! Га?
ДИБІЛ Показати IP 13 Квітня 2011 22:29
Вася, не умнічай! подтягуйся, ми же ждем тебе. Ти де? Уже всі зібрались Усатий в гандонці подошов. В нього днюха він чекуню взяв, закусочка є посидим красіво. То ти будеш, нє?
Гузь Показати IP 13 Квітня 2011 23:24
Я теж хочу пива пацики, де ви сидите? Там де ми завжди збираємось?
ДИБІЛ до Гузь Показати IP 14 Квітня 2011 10:34
Ти провокатор! Ми тебе не знаємо і ніколи пить з тобою не будемо! Я квасю тільки з Васьком Давиденком, Мішкою, Саньком Кононовичем, ну іще іногда усатий в гандонці подходить. В нас своя кампашка. Ми там "Капітал" Маркса ізучаєм. Після пляшки на троїх харашо чтіво іде. Такшо ми дуже начітані, особєно по пяні
Шибанутий Показати IP 13 Квітня 2011 23:33
Чого ви до Мартиросян вчеполись. А слабо організувати справдливий процес в міськраді «за непрофесійність та бездіяльність, яка призвела до сутичок на Театральному майдані» самого Романюка?? Бо ж це його організована робота??? У вас там у фракції Ваш герой шиба сидить? Чи тож біженець з Буковини вже у бюті?
Василь Давиденко Показати IP 13 Квітня 2011 23:59
1. На дурницЫ ви, я бачу, не всидаєтеся :) "Ви ж шановний," - запам"ятайте, Савчук, що звернення, якщо воно в середині слова, виділяється комами з обох боків. Вивчіть українську мову, патрійот! Вам би це личило. 2. Гузя в друз"я??? Знаєте, Савчук, були б ви моїм ворогом, то я вам би того не побажав би! :)У Фейсбуку я помітив одного персонажа, на фото якого було зображено якогось напівнаголо підстрижену особу в позі мислителя Боярської Думи часів Івана IV Грозного. Йменує він себе українськими літерами Igor Guz. Оскільки, дивлячись на одному з телеканалів репортаж з місця луцьких подій, я почув невгамовне бажання схожого чоловіка, який щось тримав в руках, схоже на мегафон (чи то може звичайний рупор був), поспілкуватись зі мною персонально (той, знервований на площі Театральній у Луцьку, вигукував моє прізвище), то письмово до персонажа того і звернувся: "Привет, Гуз (саме так читається прізвище того персонажа на Фейсбуку в українській транскрипції). Ты так хотел со мной пообщаться в понедельник, что чуть голос не сорвал?" У відповідь я отримав наступне: ""З москалями нема спільної мови" - Степан Бандера." Повірте, це є цитати. Жодного слова не додано і не приховано. Хоча, цілком ймовірно, що ваш приятель зі схожим за звучанням прізвищем, сприйняв це, як прояв мого бажання з ним "подружитись". Це можна легко пояснити - в хлопчика немає друзів :) Нічого. Поясніть йому, що таке трапляється в перехідному віці. Також, давайте йому більше читати класики - в хлопця простежується яскраво виражений брак слів. Він постійно вживає цитати одного політичного діяча минулого століття. Він, напевно, забув, як йому повідомляли, що людина, яка вчиться на історичному факультеті ВДУ ім. Лесі Українки, повинна бути всебічно розвинутою особистістю! 3. Ви мене приємно здивували знанням деяких категорій з такої науки, як логіка. Ви десь вчились? Чи вчитесь? Якщо так - вітаю це. Адже переконаний, що вчитись ніколи не пізно. Разом з тим повідомляю, що, за тими ж самими законами логіки, будь-які твердження та судження, якщо на них не існує заперечень, - є істинними. Приємного вам часу доби, коли ви це все прочитаєте!
Василь Давиденко Показати IP 14 Квітня 2011 00:04
А те, Савчук, що ви основи теорії держави і права вважаєте дурницями, - дивує чи не найбільше! Тоді за яку державу "воювали ваші діди"? За дурницю? Чи з якого права ви виходили, вчиняючі дії, означені в кримінальному законі, як злочин? Це право - дурниця? Ви пам"ятаєте про Конституцію держави, в якій живете і в якій відстоюєте своє "дурничне" право? Напевно, що ні. Там для вас розумні люди колись написали, що кожен ЗОБОВ"ЯЗАНИЙ поважати закон. Чи ви не читали Основний Закон України? Вельми раджу! Для вас було б корисно дещо розширити свої розуміння права!
Олег Савчук до Василь Давиденко Показати IP 14 Квітня 2011 22:29
Я за українську Україну. Наразі ми послуговуємося половиною законів СРСР. За державу воювати не варто, тільки за рідну землю. Я вчиняв дії, означені в кримінальному законі, як злочин? Ви мене привселюдно називаєте злочинцем? Уточніть для протоколу. Про основи держави і права відізвався як дурницю, бо я не політик а підприємець. Тому фахово - це не моє, а не фахово - Ви не пояснили суті свого посилання. Дурниця - в даному контексті, то Ваше посилання. Моє, як ви визначили, "дурничне" право, якраз в законах України не зазначене і не захищене. Сьогодні закон України обслуговує олігархів, без роду і племені. Стосовно кількості друзів Гузя - http://watcher.com.ua/top-polityky/ukrainski-polityky-facebook-accounts/ - 11те місце по Україні, а у Вас? Шановний, я втомився Вам апелювати. Знову скажу, Ви багато говорите, та геть нічого не знаєте. Стосовно конституції і закону, Ви дійсно про мене низької думки, то Ваше право. Я ідучи на площу, чудово усвідомлював нашу мету і чинне законодавство, про що неодноразово відписував тут у коментарях. Та ми боремося за праве діло. А за праве діло і за українську Україну нічого не шкода.
Єлезіум Показати IP 14 Квітня 2011 00:28
Чого ви тут бичитеся! Звинувачуєте один одного. Ніхто з вас ні у чому не винен. Керівники обл чи міск компартії благославили цей душевний анонізм молоді на центральній площі міста, бо самі стояти не можуть , або бояться. І те, що Гузь припинів це збочення, свідчить про те, що Він турбуеться про традиційну орієнтацію людей міста,особливо молоді. Гузь зробив правельно.
M Показати IP 14 Квітня 2011 12:58
Так, не пройшла афера Романюка поностальгувати за "світлим" минулим і своєю молодістю. І не дали люди позайматись онанізмом молодим збоченцям на портрет "кормчого".
полтавчанин Показати IP 14 Квітня 2011 14:36
Благаю вас, бандерівські недоумки, - ВІДМОВТЕСЯ ВІД ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ, ЯКУ ПРИЄДНАВ У 1939р КОБА і швиденько повертайтесь до Польщі - там вас жде наймитство. Бігом до консульства за візою! Бидло має повернутися до своїх хазяїв.
Олександр до полтавчанин Показати IP 14 Квітня 2011 16:21
То й шуруй, худобо!
Місцевий до полтавчанин Показати IP 15 Квітня 2011 05:27
Сиди на полтавських сайтах. Нащо нам вказуєш що робити?
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2011 16:32
Сталіністи-ДИБІЛИ!
ДО ПОЛТАВЧАНИНА Показати IP 14 Квітня 2011 17:27
а ти йди кацапам дупи лижи,то твоє покликання,яке тобі до нормальних людей діло?
Василь Давиденко Показати IP 15 Квітня 2011 00:13
1. "Ви мене привселюдно називаєте злочинцем? Уточніть для протоколу" - це справа суду, а не моя. Якщо таке колись станеться, то я не заперечуватиму. 2. Якщо ви не політик, а підприємець, то займаючись політикою, ви займаєтесь не своєю справою. 3. Суть мого посилання викладена. Якщо ви її не бачите - вчіться! 4. Тобто, закон, на який ви так посилались в понеділок (щодо народовладдя тощо) - це також закон олігархів? 5. Кількість людей, на які Гуз цикнув кнопочкою "приєднати до друзів" або "додати в друзі" - не показник наявності в нього друзів. Перекажіть йому при нагоді, що не завжди кількість визначає якість. Сподіваюсь йому вистачить здібностей це збагнути. 6. ВЕЛЬМИшановний Савчук. Я ще слова не сказав вам. Наразі тільки відписую. Апелювання до мене від вас я не потребую. Та й не було апелювання ще жодного. Просто відпльовування. А якщо так, то в мене одразу виникають асоціації з вашим ймовірним підприємництвом та сферою його застосування. 7. Неправда. Я не низької думки про вас. Не перебільшуйте. В мене до вас ставлення відсутнє. 8. "Я ідучи на площу, чудово усвідомлював нашу мету і чинне законодавство, про що неодноразово відписував тут у коментарях" - вам притаманна свідомість? Це обнадійливо. Сподіваюсь, коли вона розвинеться, то з вами буде цікаво дискутувати. 9. "Та ми боремося за праве діло. А за праве діло і за українську Україну нічого не шкода" - ваше діло - це ваше діло. Ви маєте на нього право. Тільки якби ж то ви не вважали, що право - це дурниця, то ви б знали таку істину: право особи завершується там, де починається право іншої особи! А якщо вам для України нічого не шкода, то пошкодуйте хоча б Україну в боротьбі за неї! Олег! Як бачите, горизонти дискусій є досить широкі. Я не є прихильником ваших методів та ідей, як, власне, будь-яких інших. Правильно це чи ні - час покаже. Разом з тим, я дотримуюсь "принципу противаг". Тобто балансу. В ньому я вбачаю можливість вирішення багатьох питань. Це, на мою думку, і є політика. Хоча, мій фах - юриспруденція. В ній одним з головних принципів є прицип справедливості та законності. Сподіваюсь, що ви мене зрозуміли.
Олег Савчук до Василь Давиденко Показати IP 15 Квітня 2011 07:03
Пане Давиденко, не приємно на безпіставні образи реагувати, якщо їх буде більше, дискуссію вважатиму завершеною. 1. Тоді для чого було починати мову? Який з Вас після цього юрист? 2. Я точно не питав Вашої думки, чим мені займатись. Якщо політикою займатимуться тільки фахово, матимем лише те, що маємо в Україні сьогодні. 3. Може досить мене посилати вчитись. Я давно не студент, і думаю я старший за Вас за віком, здаєтсья Ви і тут помилялися. 4. То чи не єдина стаття що лишилася нам. 5. Знову образи? Гузь його прізвище. І знов образи. 6. Хто плював? Поділіться асоціаціями або ж мовчіть. 7. До чого тоді повчання і образи? 8. Знову образи. 9. Пане комуніст, Вам не потрібна сильна соборна незалежна Україна. Ви хочете лише керувати територією. Комунізм - зло, і Ви його адвокат. Бог Вам суддя. Ви не є прихильником буль-яких методів та ідей? Ой, брехня! Ваша справа - закони, моя - справедливість. Час всіх розсудить.
Алексей Показати IP 15 Квітня 2011 05:41
Василий, ты всем указываешь куда идти и что делать? Коммунист-юриспрюдент, когда ж вы комунисты вымрете?
Василь Давиденко Показати IP 15 Квітня 2011 21:56
Алексей: Странно, что вы ставите в ряд идейность и профессию. Это вещи не совместимые в том контексте (подчёркиваю), в котором здесь идёт, по сути, спор. Наверное, я просто идеалист. Посему, предпочитаю оперировать в пределах одного спора (или дискуссии - кому ак угодно) исключительно категориями, которые к тематики одного спора (или дискуссии) относятся. Поэтому давайте или о коммунизме и коммунистах или о юристах и неюристах. И, если всё-таки, совмещать два понятия, то хотя бы предупреждайте, что за смысл вы вкладываете в это совмещение.
Василь Давиденко Показати IP 15 Квітня 2011 22:27
Савчуку: Почну з останнього - не брехня. Моє ставлення до подій не є ознакою прихильності до ідей. Наскільки я зрозумів, ви не юрист. Тут, в такому разі, мені складно буде пояснити вам, в чому полягає завдання юриста. Дослухаюсь до вашого загального тону і висловлюсь так - я не комуніст, я не націоналіст. Мої погляди та переконання саме в тому і полягають, щоб не бути прихильником якихось поглядів та переконань. Не поспішайте звинувачувати мене в безхребетності або в чомусь подібному. Я люблю свою роботу, свої професії (як першу, так і другу), люблю свою справу (напевно, як, власне, і ви). Це і є моє переконання. Можливо, що через те, що народився я в Луцьку росіянином за національністю, тривалий період життя прожив в Росії (здебільшого шкільний), проте освіту здобував тут, в Україні, в мене і склалось ставлення до радикальних методів боротьби за будь-що вкрай негативне. В праві є таке поняття, як "розмежування власності". Це про майнові відносини. Проецируючи це поняття на національне питання, то я б все ж був би більш щасливим і спокійним, коли не ставалось би конфронтацій, а шляхом діалогів та домовленостей встановлювались би певні правила гри (життя, співіснування і т. д.) Ну, що поробиш, що в України така історія. Її не переробиш. Проте - і це є моїм принципом - той, хто намагається повернути тебе в минуле, намагається позбавити тебе майбутнього. А ось тут, як на мене, і з’являється небезпека. Минуле воно ніби і одне на всіх, проте ставлення та оцінка того минулого в кожного своє. Студенти-історики (принаймні мого періоду навчання) скажуть вам, наскільки складно нам було готуватись до семінарських, оскільки безліч різних підручників, різних авторів з різними поглядами та позиціями. І от віднайти спосіб викласти їх нейтрально - було вкрай складно. Здається, що це і нашим сучасникам не вдасться, та й нащадкам, з такими методами, як у понеділок, - навряд чи. Отже, я задаю собі питання – чи можливий діалог? Відповідь бачу – ні. Тоді що? Сталін з одного боку, Бандера з іншого? Один указ про присвоєння героя, інший – про скасування того присвоєння? І так по колу? А стосовно того, що я адвокат комуністів – заперечую. Моя робота полягає у юридичному супроводі діяльності молодіжної громадської організації. Хіба це є чимось осудним? Адвокат — це юрист, який подає правову допомогу громадянам і організаціям. Особливість роботи адвоката полягає в тому, що на відміну від слідчого, прокурора, судді, які захищають інтереси держави, він захищає інтереси своїх клієнтів, виконує дії відповідно до їх доручень. Адвокат допомагає громадянам та організаціям правильно формулювати їх законні вимоги, юридично правильно передавати їх, визначає найефективніші шляхи захисту прав. Хіба це погано?
Олег Савчук до Василь Давиденко Показати IP 16 Квітня 2011 05:17
Радикальним методом боротьби вважаю тероризм. А попередньо оголошена публічна акція, в якій було пошкоджено палатку через те, що ті хлопці на вимогу громади самостійно не йшли з майдану з причини "а шо ж ми своїм скажемо?" (я тому свідок) - хіба це радикальні дії? Громада зібралася - саме громада, яка пристала до акції НацАльянсу. Подію не можна засудити як протиправну лише тому, що більшість Лучан вважають акцію правильною. Це твердження немає зовсім нічого спільного з юриспруденцією. Ось в цьому і проблема. Деякі юристи до піни з рота доказують що закон і все - крапка. Лише саме життя таких юристів зможе переконати в тому, що вони не праві. Тому я Вас переконувати не буду. Залишайтесь при своїй думці. Діалог з комуністами не можливий. Коли комуна отримує владу, починаються тортури, розстріли, лінчування і сибір. З такою ідеологією не можливий діалог В ПРИНЦИПІ. Я не впертий баран, поділяю багато, якщо не більшість, соціальних ініціатив КПУ України. Коли доходить питання щодо українського, відродження традицій, церкви, героїв, що загинули за рідну землю а не за прапори, тут наші позиції радикально розходиться. КПУ буде до останнього боротися проти цих речей. Тобто проти мене, бо без них я "громадянин світу" без роду і племені. Почитайте ті ненависницькі коментарі, подивіться відео. Діалог не можливий. Західна україна - останній форпост українських традицій, тому зародки комунізму в нас мають бути придушені послуговуючись на п'яту статтю конституції. Демократія слабка. В часи комунізму нам слова не давали. Ми це пам'ятаємо. Якщо ж Ви не адвокат комуністів, то вкажіть назву громадської органіхації, чиї інтереси Ви представляєте. Стовосно останніх речень - це Ви собі поставте запитання, але вкажіть, кого саме Ви захищаєте. Якщо ж це комуністи, то Ви, або поділяєте їхнє бачення, або безпринципні - то Ваша справа. На мою власну думку - комунізм=зло, адвокація зла=зло - тому це погано. Але я принциповий, напевне тому наші думки розходяться.
Василь Давиденко Показати IP 15 Квітня 2011 22:45
Адвокат вбивці не означає, що адвокат також вбивця.
Олег Савчук до Василь Давиденко Показати IP 16 Квітня 2011 05:21
Перед законом - так. Адвокат працює в інтересах клієнта, але не закону і справедливості. Якщо ж Ви, завдяки своїм професійним здібностям, виправдали вбивцю, хто Ви перед вбитим, громадою та господом?
Василь Давиденко Показати IP 16 Квітня 2011 10:11
В інтересах громадянина - це вже в інтересах закону. Чи вбивця клієнт чи ні - справа суду. А суд виступає в інтересах держави. Оскільки злочин - це умисний вчинок, що порушує встановлений державою порядок суспільних відносин. Тут, вважаю, не повинно бути дискусій. Це є так і інакше бути не може. Стосовно того, що комунізм зло - тут вас складно зрозуміти. Зло той комунізм чи бандерівщина, що призвели до численних трагедій, чи зло є ті соціальні ініціативи, які ви поділяєте? Впевнений, що в такому разі треба чітко і остаточно відокремити цілі та засоби, минуле від теперішнього і т. д. Зрозумійте, Олег, якби чи то адвокат, чи то суддя, чи то прокурор або слідчий були або комуністами або націоналістами, то про правосуддя можна забути і більше ніколи не згадувати. А разом з тим забути і про державу і про право громадян в цій державі. Це не є безпринципність. Це - є принцип. Закон понад усе. Ані вашої, ані моєї персонально провини немає в тому,що маємо ТАКИЙ Закон. Але - він є. Моя робота полягала і полягатиме завжди (кого б вона не стосувалась) в максимальному дотриманні Закону. Оскільки, повторюсь, право одного закінчується там, де починається право іншого. Про неможливість діалогу я вже зазначав. І компроміс неможливий. Але разом з тим і фізичне протистояння - не метод. Тобто метод, але не мій особисто. Якщо вам цікаво дізнатись подробиці моєї роботи в інтересах молодіжної громадської організації, то просто приходьте в судові засідання, вони всі відкриті. Там і назви звучать і подробиці судових суперечок. Якщо, звісно, матимете на це час. А ось про добро і зло - тут ані ми. ані хтось інший ніколи не зможе дійти якоїсь виваженої центральної позиції. Це категорії - виключно суб’єктивні. Їх розуміння є в прямій залежності від внутрішнього світу особистості і т. д. Для когось - комунізм зло, а для когось - благо. Комусь нацизм був добром. Чи не так? Комусь зараз більш привабливі націоналістичні ідеї. Спитати носія таких поглядів - чому ти так вважаєш, та попросити відповісти «без купюр», то ніхто відповіді не дасть. Це явище. Можна пояснювати природу їх походження та прогнозувати розвиток, проте вони так чи інакше є неминучими, коли для їх виникнення існують всі передумови.
Олег Савчук Показати IP 16 Квітня 2011 23:48
Смішно, інтерес вбивці - вийти на волю, а не дотриманні верховенства права. Саме за те він Вам і платить. Ви дійсно вважаєте що ми живемо в правовій державі? Безпринципність - зміна позиції в залежност від вигоди. Ви стаєте на захист того, хто платить гроші. Нехай це сам диявол). Читаю і дивуюсь, якщо Ви не лукавите, то ви унікальний юрист-ідеаліст. Знаючи таку Вашу позицію, жодний винний у злочині до Вас за послугами не звернеться. Хіба що вкрай совісний, що глибоко жаліє про скоєне і готовий відплатити "по всій строгості закону". Який сенс мені шукати час, і приходити на не цікаві мені засідання? Я лише попросив назви ГО, щоб розставити крапки над "і", але Ви мовчите. Ваше право, але це наштовхує на думку, що назви тим ГО - "Антифашиський комітет україни" і (шось там) "Відродження"? Звичайно поняття зла - суб'єктивне, але я ж написав - "На мою власну думку - комунізм=зло" - саме на мою думку, і хочу зазначити, моя думка тут не йде в розріз з думкою більшості Лучан. Саме тому я активно її відстоюю. Знаю, що так само думає і мій сусід, і сусід сусіда. "попросити відповісти «без купюр», то ніхто відповіді не дасть." - Ви на чому грунтуєте дане твердження? Думаєте всі продажні і ніхто не має переконань? Ви смішні. Нажаль, не знаю жодного випадку, коли комусь платили за те, що він грав в націоналіста. Дізнаєтесь хто за націоналізм платить - скажіть, я приведу багато бажаючих.
Василь Давиденко Показати IP 17 Квітня 2011 12:07
Тоді я насправді ідеаліст. Стосовно вбивці і юриста - тут все простіше. Завдання адвоката - надати правову допомогу, а не вивести на волю винного (в ідеальному варіанті. Звичайно, є постидні винятки, яких, можливо зараз більшість). До того ж, винним вбивця стає тільки тоді, коли таким його визнав суд. До вироку - він невинуватий за презумпцією. Я не прагну набрати собі купу справ та клієнтів, які б мені платили гроші, щоб уникнути відповідальності. Непорядні люди залишаться такими попри всі мої намагання чинити в межах порядності. Щодо засідань - я запропонував вам це просто так, щоб просто мали уявлення яким саме чином відбувається правосуддя в Україні. Я не в захопленні від нього. Проте, я не перестаю бути ідеалістом навіть за таких умов. Одним з моїх клієнтів є ГО "Антифашистський комітет України" - юридична особа, яка відповідно до закону є також суб"єктом правовідносин. Адвокатура тут ні д чого, тут лише може бути представництво інтересів. Моє завдання - сприяти правовому спрямуванню її діяльності, забезпечення відсутності порушень закону як стосовно клієнта, так і ним самим. Випадки, коли "купується" ідея мені неідомі. Відомі випадки, коли купується людина. А щодо думки більшості лучан - тут не можу бути впевненим. Та навіть якщо там і більшість, то обов"язком більшості все ж залишається врахування інтересів меншості. Як, власне, і меншість, зобов"язана поважати позиції більшості. А про "купюри" - тут простіше. Ні з чого я це не брав. Аксіома є те, що не потребує доказування. В цьому випадку це є тим самим, що намагатись з"ясувати в людини, чому Всесвіт безкрайній. :)
Олег Савчук до Василь Давиденко Показати IP 19 Квітня 2011 05:53
Наразі, Ваш клієнт перебуваючи в катастрофічній меншості, вирішив плюнути в обличчя більшості. Інакше акцію назвати важко. Мета, напевне, відома лише йому, але наслідок - загальновідомий. Хлопці щось говорили про "червону волинь", власне мені швидше на згадку приходить "волинська різня". Василь - бажаю професійних успіхів, і кращих клієнтів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus