USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Росія готує нову хвилю мобілізації, – ЗМІ

24 Травня 2024 11:40
Російська Федерація буде змушена оголосити чергову хвилю мобілізації до кінця 2024 роки попри те, що нині її численність більша за українську.

Про це повідомляє Financial Times.

Росія восени 2022 року вже оголошувала про мобілізацію 300 військових. Однак тоді це викликало серйозні хвилювання в російському суспільстві.

Тому з того часу російське командування намагалось заманювати чоловіків на війну вмовляннями підписати контракт. Таким чином Росія щомісяця могла вербувати близько 30-40 тисяч солдатів. Загалом минулого року росіяни могли завербувати понад 385 000 солдатів, припускає ЗМІ.

Читати ще: Росія активно готує диверсії по всій Європі, – ЗМІ

Росіяни зазнають значних втрат на фронті, але російська армія зараз на 15% більша, ніж на момент початку повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року.

Росія для збереження переваги на полі бою може незабаром вийти за рамки усталеної стратегії набору кадрів. Це пов’язана з нестачею людей для нового великого наступу.

«До кінця цього року або початку наступного року нова хвиля часткової мобілізації стане неминучою», – наводить думку джерела видання.

Російська влада все ще готова пожертвувати деякими оперативними успіхами на фронті, щоб росіяни менше стикалися з війною, додає джерело.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
CHALLENGER 2.5 Показати IP 24 Травня 2024 18:36
От скотиняки не те що ми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus