USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Росія може посилити терористичні методи ведення бойових дій, – Генштаб ЗСУ

11 Березня 2022 20:18
Існує висока ймовірність посилення Росією терористичних методів ведення бойових дій в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook, передає УНІАН.

Зауважується, що противник продовжує ведення наступальної операції проти України. Разом з тим, основних цілей стосовно захоплення визначених міст та територій російські загарбники не досягли.

«Існує висока ймовірність посилення Російською Федерацією терористичних методів ведення бойових дій, завдавання ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, житлових районах, залякування місцевого населення, проведення інформаційних, психологічних акцій з метою підриву довіри населення до представників державної влади на місцях, поширення дезінформації, захоплення місцевого населення у заручники», – наголошується у повідомленні.

Читати ще: Російські окупанти за 12 діб вбили у Маріуполі 1582 мирні жителі

Також зауважується, що частини та підрозділи окупаційних військ не полишають спроб продовжити наступ на всіх напрямках. Для цього проводять заходи з формування та злагодження резервів на території Росії.

«Значна частина російських підрозділів відновлюють боєздатність», – зауважили в Генштабі.

Читати ще: Генштаб: на Волині зберігається загроза диверсій на об’єктах військової та цивільної інфраструктури

Крім того, противник намагається налагодити логістичне забезпечення частин та підрозділів, що ведуть бойові дії.

У Генштабі також підкреслили, що російські окупанти продовжують проводити повітряну розвідку позицій українських військовослужбовців у Донецькому, Таврійському, Південнобузькому та Бессарабському операційних районах.

«З метою втягування Республіки Білорусь у війну проти України противник вдається до провокативних дій. За наявною інформацією, авіація ВКС РФ завдала удару по населених пунктах на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу державного кордону України. З метою маскування Російська Федерація здійснила атаку з повітряного простору України», – констатували у Генштабі.

Читати ще: Коли Лукашенко може атакувати Україну

Наголошується, що Збройні сили України у тісній взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони дають гідну відсіч окупантам, завдаючи йому значних втрат в живій силі та військовій техніці.

«Морально-психологічний стан противника вкрай низький», – констатували у Генштабі і додали, що противника деморалізовано, на окремих позиціях окупанти здаються в полон.

Читати ще: «Ми вже досягли стратегічного перелому і йдемо до перемоги», – Володимир Зеленський

Раніше Міністерство оборони України попередило, що російська авіація готується завдати удару по населених пунктах Білорусі біля українського кордону. Літаки, пролетівши над територією України, розбомбили білоруське село. Також авіаудар припав і на Рівненщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus