USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Росія навмисно завдала ракетного удару по Польщі, щоб спровокувати НАТО, – Жданов

16 Листопада 2022 16:49
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що інцидент у Польщі був черговою спланованою атакою Росії з метою «розхитати» НАТО.

Про це він розповів 16 листопада в інтерв’ю Ukrlife.TV, передає ТСН.

«Я думаю, що удар був навмисний з боку Російської Федерації. До того ж, це був найпотужніший за кількістю ракет масований удар по Україні. Водночас ввімкнути «дурня» і сказати, мовляв, «ну дві ракети заблукали випадково» – це цілком можливо для РФ», – вважає Жданов.

За словами експерта, Путін вирішив «розхитати» НАТО. Оскільки більшість російських провокацій щодо Альянсу залишаються без відповіді, російський диктатор, ймовірно, вирішив підняти ставки.

«Він постійно провокує НАТО на якусь жорстку відповідь Росії. Це чергова провокація. Він вирішив підняти ставки. Він зрозумів, що нічого не працює: перетинання повітряного простору російськими безпілотниками і авіацією тощо. Погрози не працюють. Щодо ядерної зброї йому виставили чітко червоні прапорці. Маневру він не має ніякого. Тепер, мовляв, потрібно отакого випадкового маленького «ударчику» завдати по країні НАТО», – вважає Жданов.

Експер також наголосив, що українські ракети С-300, які за думкою Байдена впали на території Польщі, мають систему самоліквідації.

«Я розумію бажання та позицію США сказати, що це були ракети випущені Україною з метою збити російські ракети. Але в українських С-300 є особливості: у них є система самоліквідації – якщо вона не потрапляє в ціль, вона вибухає. Спрацювати як ракета класу земля-земля вона не може. Такі перероблені ракети є тільки у РФ – ними вони обстрілюють українські міста. Польські журналісти вчора по гарячих слідах сказали, що уламки схожі на Х-101. Це ракети середньої дальності класу повітря-земля», – наголосив Олег Жданов.

Також він додав, що такі боєголовки мають високоточне влучання, вони можуть відхилятися від цілі на 20-30 метрів. Водночас ПВО Польщі їх не помітили тому, що це крилата ракета. Вона може маневрувати в просторі та летить на низькій висоті.

Нагадаємо, ввечері 15 листопада на території Польщі у селі Пшеводуві впала ракета, внаслідок чого загинули двоє людей. Це сталося приблизно за 6 кілометрів від українсько-польського кордону під час повітряної тривоги на всій території України.

Вже згодом президент США Байден заявив, що ракети були випущені не з Росії. Проте закликав дочекатись завершення розслідування інциденту.

Президент Польщі Анджей Дуда припустив, що «швидше за все, це була ракета російського виробництва». Він повідомив, що на місці ведуться слідчі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Листопада 2022 17:41
поведінка НАТО зрозуміла - там не готові до війни ні ядерної, ні третьої світової. Їх позиція проста,якщо українці хочуть незалежності, то вони зброю дадуть, але воювати вони будуть тільки тоді,коли усвідомлять реальну загрозу для них. До речі, вони так можуть здати і країни Балтії, і Польщу, коли прийде час - вони бояться ядерної війни, а пуйло цим і користується. Але,щоб 'зберегти обличчя' знайшли таку 'чудову' для всіх версію.
Упс Показати IP 16 Листопада 2022 20:23
Оооо. Проснувся експерд. Оклигався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus