USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія планувала провокації та диверсії в Одесі на роковини трагедії 2 травня

2 Травня 2022 12:16
Правоохоронці зірвали плани росії дестабілізувати ситуацію в Одесі на роковини трагедії 2 травня, затримані 12 диверсантів.

Про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

Зараз особлива увага приділяється Одеській області, оскільки ворог не полишає планів захоплення регіону.

Напередодні 2 травня працівники ДБР спільно зі співробітниками Національної поліції провели масштабну спецоперацію з виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у роковини трагедії.
Були перевірені десятки осіб з-поміж криміналітету та можливих колаборантів, які могли під керівництвом спецслужб рф дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Працівники ДБР виявили та затримали 12 осіб, які обґрунтовано підозрюються у підготовці диверсій, протестів і заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбуренням одеситів до масових безпорядків.

Читати ще: «Там ніхто не хоче бути гарматним м’ясом». Речник Одеської ОВА – про напад з Придністровʼя та 2 травня, за яке росіяни вісім років обіцяють помститися

У диверсантів працівники Бюро виявили арсенал зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та набоїв до них зберігалась у приватному будинку одного із затриманих. Крім того, у заколотників виявили прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури.

За задумами ворога, зловмисники мали реалізувати свій злочинний план на річницю трагічних подій – 2 травня.

Слідчі ДБР порушили кримінальне провадження за державну зраду (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Усіх фігурантів передали Службі безпеки України для подальших процесуальних дій.

2 травня 2014 року учасники одеського антимайдану напали в центрі міста на українських активістів. Під час сутичок пролунали постріли, загинули кілька чоловік. Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де вони забарикадувалися у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинули 48 учасників масових заворушень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus