USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Росія програла війну. Україну їм не взяти»: головне з інтерв'ю Ігоря Коломойського

28 Серпня 2019 14:07
Бізнесмен Ігор Коломойський дав чергове велике інтерв'ю, цього разу — головному редакторові видання Цензор.Нет Юрію Бутусову. У ньому він скаржиться на апетити Ріната Ахметова, пророкує, що депутати фракції «Слуги народу» неминуче «будуть бл*дувати», коментує роботу голови Офісу президента Андрія Богдана і малює стратегію закінчення війни з Росією — зняття санкцій в обмін на території. Видання TheБабель подає його інтерв'ю у дев'яти простих тезах.

1. Зараз в Україні живуть 35 мільйонів людей. Якщо через п'ять років президентства Володимира Зеленського буде 38 мільйонів — його треба обирати на другий термін, якщо ні — «ауфвідерзейн».

2. Петро Порошенко зруйнував корупційний принцип роботи політичної еліти, коли запровадив (під тиском МВФ) електронні декларації для чиновників.

3. Індійська компанія «Лакшмі Міттала» володіє комбінатом «Криворіжсталь» вже чотирнадцять років. Через викиди комбінату смертність від раку легенів у Кривому Розі вп'ятеро вища, ніж у Дніпрі. СБУ правильно зробила, що порушила кримінальну справу проти менеджменту.

4. На схемі «Роттердам+» за допомоги Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана компанії Ріната Ахметова заробили приблизно 3,5 мільярда доларів. Крім того, «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського заробляє мільярди доларів, продаючи руду в Китай, — замість того, щоб плавити з неї сталь і виробляти прокат, даючи роботу українським підприємствам. На продаж руди держава повинна накласти величезну ренту. Група «Приват», видобуваючи нафту, платить ренту приблизно у 30 відсотків. Компанії Ахметова сплачують ренту приблизно у два відсотки. При цьому Рінат Ахметов «не в курсі проблеми ренти [...]. Якщо він вже відрізняє виручку від прибутку, то я готовий з ним розмовляти на цю тему».

5. У новому уряді свої посади збережуть глава МВС Арсен Аваков і міністр фінансів Оксана Маркарова.

6. Частина депутатів фракції «Слуга народу» неминуче «почне бл*дувати». «Під ризиком виходу [з фракції] десь до ста осіб. Паршивими вівцями будуть насамперед бізнесмени». Щоб знизити цей ризик, потрібно підняти народним депутатам зарплату до пʼяти тисяч доларів (дві тисячі потрібні самому депутату, три тисячі він віддаватиме дружині). Якщо з фракції вийдуть 100 депутатів, за рік будуть нові парламентські вибори.

7. Глава Офісу президента Андрій Богдан перебуває в ейфорії. Він занадто захопився соціальними мережами, тому зіткнення з реальним світом іноді сприймає болісно — особливо, коли журналісти захоплюють його зненацька. Богдан поки що все робить правильно. Але варто пам'ятати, «що вершина — це остання точка перед спуском».

8. Якщо б на Донбасі спочатку не почався громадянський конфлікт, там не з'явилася б і регулярна російська армія.

9. Для того щоб закінчити війну, потрібно запропонувати Росії правила врегулювання, які буде вигідно виконувати і їй, і європейським країнам, — а вони мріють зняти з Росії санкції.

На його думку, Росія програла війну Україні, і їй рано чи пізно доведеться віддавати окуповані території.

«Давайте спробуємо розкласти по пунктах, підбити баланс.

По-перше, Росія несе великі втрати від введення санкцій, вони постійно посилюються, і тільки позиція України допоможе зняти частину санкцій, це призведе до пожвавлення в російській економіці, у них припиниться падіння. По-друге, Донбас для Росії великий тягар, на утримання виділяються величезні дотації з худого російського бюджету, і ситуація погіршується. Донбас російській економіці не потрібен, це частина українського промислового комплексу, якщо вони повернуть нам промисловість Донбасу, у нас значно зросте товарообіг з тією ж Росією, який з 2014-го впав у три рази», - заявив Коломойський.

На його думку, реінтеграція Донбасу заощадить для Росії мільярди і зніме відповідальність за населення, яке вони там «ледве-ледве годують».

«По-третє, в іншому випадку нам доведеться почати економічну війну. Підняти питання, як метал, вироблений на Донбасі, продається на експорт, як Росія бере участь у підробці сертифікатів. Ось, наприклад, Челябінський феросплавний робить поставки на комбінати в Єнакієвому та Алчевську, подамо його у санкційні списки і повністю закриємо збут продукції в Європу», - заявив бізнес.

Також Коломойський зазначає, що Донбас сковують великі сили російської армії, вони несуть втрати, витрати, а вести дві війни відразу в Сирії та Україні для Росії непомірний тягар. «Вони дуже вразливі, тому американці викинули їх з Венесуели», - заявив він.

Крім того, бізнесмен вважає, що геополітично Росія не може протистояти своїм світовим конкурентам – США і Китаю. «Вона ослаблена, проти неї збудований фронт, тому що Росія загрузла в Україні», - зазначає він.

«Росія програла війну. Україну їм не взяти, а віддавати окуповані території рано чи пізно все одно доведеться. Ми їм на даний момент пропонуємо піти на основі домовленостей, коли вони на багато чого можуть впливати. Ми повинні направити в Росію коридор для виходу з цих проблем», - заявив Коломойський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 28 Серпня 2019 20:22
На початку незалежності в Україні було 52 млн людей , зараз 35 млн. Де ділось 17 млн? Уявіть масштаби депопуляції , а це все поламані життя. Ті люди пали офярою , бо якби вони були ,Україна ніколи не стала б країною третього світу, вони не вписувались в це світле майбутнє. Країни втрачають людей у війнах і т.д ,щоб жити краще і тільки Україна примудрилася втратити стільки людей щоб жити гірше , щоб підбити своє майбутнє. Хто відповість за цей злочин ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus