USD 39.85 40.28
  • USD 39.85 40.28
  • EUR 40.05 40.35
  • PLN 9.95 10.20

Росія відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера «Москва»

19 Червня 2022 14:33
Чиновники та спецслужби продовжують змушувати родини російські моряків приховувати інформацію про своїх загиблих на «Москві» родичів 27 членів екіпажу,серед яких 19 строковиків, дотепер вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У Севастополі офіційно поховали лише мічмана Вахрушева.

Командир крейсера, капітан першого рангу Купрін, який, порушуючи статут, одним з перших покинув корабель, пояснює свій вчинок намаганням врятувати саме строковиків. Нібито він отримав такий наказ після вибухів на кораблі.

Читати ще: «Захотіли зробити з мене терориста»: до батька строковика з крейсера «Москва» прийшли «із серйозного відомства»

Родичів загиблих моряків відмовляються приймати як у командуванні ВМФ РФ та командуванні Чорноморського флоту, так і в органах влади та соціального забезпечення. Їх спрямовують до групи психологів, медиків та юристів, яка була спеціально створена для приховування інформації про загиблих та зниклих безвісти окупантів-строковиків.

Дізнавшись про бажання родичів оприлюднити інформацію про загиблих у ЗМІ, до них додому та за місцем роботи приходять співробітники ФСБ та проводять «розяснювальну роботу» з погрозами про кримінальну відповідальність за розголошення державної таємниці.

Читати ще: Офіцер сказав, скільки ядерних боєголовок було на знищеному крейсері «Москва»

Соціальна напруга серед родичів росіян, що загинули на крейсері «Москва», продовжує зростати.

Нагадаємо, 13 квітня Збройні сили України завдали удару по ракетному крейсеру «Москва» – флагману Чорноморського флоту РФ. Корабель був уражений українським ракетним комплексом «Нептун» та отримав серйозні пошкодження. Увечері 14 квітня у міноборони РФ визнали, що крейсер затонув.

Після повідомлення про затоплення крейсера батьки моряків почали шукати інформацію про тих, хто вижив і загинув.

Дмитро Шкребець звинуватив міноборони Росії у брехні через те, що сталося з кораблем, а його дружина розповіла The Insider, що разом з ним побувала в шпиталі у Скелястій бухті, куди привезли поранених з крейсера. Там, за її словами, було близько 200 постраждалих моряків. Загалом, як стверджує мати зниклого матроса, на кораблі було понад 500 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus