USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Росія втратила на аеродромі в Криму 9 літаків, є супутникові знімки

11 Серпня 2022 10:05
Президент України Володимир Зеленський заявив, що 9 серпня Росія втратила на аеродромі "Саки" в окупованому Криму 9 військових літаків.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненнідо українців 10 серпня, пише Українська правда.

"Тільки за одну минулу добу окупанти втратили десять бойових літаків: дев’ять у Криму і ще один – на Запорізькому напрямку. Є в окупантів і нові втрати бронетехніки, складів з боєприпасами, логістичних маршрутів", – заявив глава держави.

Водночас, Схеми опублікували фото сервісу Planet Labs з аеродрому біля Новофедорівки в окупованому Криму.
На супутниковому знімку видно місця ураження, на яких до вибухів дислокувалось 9 літаків. Серед них – винищувачі типу Су-30СМ та бомбардувальники Су-24М.
Нагадаємо, вранці 10 серпня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що за минулу добу російська армія втратила у війні проти України 9 літаків. Про знищення близько десятка літаків внаслідок вибухів на аеродромі "Саки" в Криму повідомили і в Повітряних силах ЗСУ.

Читати ще: В окупованому Криму пролунали вибухи біля військового аеродрому: що відомо

Як відомо, 9 серпня на військовому аеродромі в Новофедорівці в Криму пролунали вибухи. Мешканці Криму публікували у соцмережах відео, на яких було видно мінімум два епіцентри вогню, та розповідали, що чули від 7 до 12 вибухів.

Міноборони Росії заявило, що пожежа на авіабазі "Саки" виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів. Пізніше джерело військового відомства РФ заявило ТАСС про порушення вимог пожежної безпеки на аеродромі поблизу Новофедорівки.

Міноборони України натомість заявило, що не може встановити причину займання в Новофедорівці.

"The New York Times" із посиланням на "високопоставленого українського військового" написало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму нібито стоять українські сили.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Київ не причетний до вибухів на аеродромі в Новофедорівці в окупованому Росією Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus