USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Росія – зачинщик агресії в Європі», – глава Пентагону

27 Червня 2019 23:25
Росія збільшує агресію у світі та нехтує своїми зобов’язаннями за підписаними договорами. Про це заявив виконувач обов’язків Пентагону Марк Еспер у Брюсселі, пише ТСН.

«Як ми всі знаємо, зачинщик агресії в Європі сьогодні – це Росія. Через 30 років після падіння Берлінського муру Росія все ще прагне встановити владу над сусідніми країнами і втручається в демократичні процеси інших країн», – наголосив він. Американець також додав, що політика Кремля на дає підстав сподіватися на швидку зміну цього стану справ. «Росія енергійно проводить кампанію по військовій модернізації, включаючи космічний потенціал і кіберможливості, і планує виділити $ 28 млрд до 2020 року в рамках модернізації своєї ядерної тріади», – розповів керівник військових США.

За його словами, Росія не дотримується міжнародних угод, як це відбувається з договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. «Тут все очевидно: США дотримуються договору, а Росія ні. Зараз Росія до 2 серпня повинна вирішити, чи повернеться вона до дотримання договору. Це небезпечна дійсність, яку можна було уникнути, але Росія вибрала її, коли почала розробляти і розміщувати ракети SSC-8», – зазначив Еспер. Це, на думку американця, підтверджує, що «Росія порушує цей договір протягом декількох років».

Еспер також зауважив, що поточний стан справ накладає додаткові обов’язки на партнерів Сполучених Штатів у світі. «Це висуває нові вимоги нашим союзникам. Не обманюйтеся: США до останньої хвилини дії договору будуть його дотримуватися. Ми повинні це зробити, якщо колись підписали його 30 років тому», – зауважив шеф Пентагону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Virji Показати IP 28 Червня 2019 17:18
А Югославія,Ірак,Лівія..?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus