USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Росіяни брешуть про успіхи в Бахмуті та окупацію міста на 70%, – ISW

19 Березня 2023 12:54
Інститут вивчення війни не знайшов візуальних доказів тверджень російських загарбників про окупацію низки об’єктів у Бахмуті.

Аналітики ISW вказують, що окупанти, імовірно, зосереджуються на наступальних операціях у північній частині міста, про що йдеться й у зведенні Генштабу.

Рашистські блогери також стверджували, що триває зачистка на території заводу з обробки металів АЗОМ. Проте ніяких підтверджень цьому аналітики не знайшли.

Не знайшли доказів експерти й словам Пригожина, що «вагнерівці» нібито вже за 600-700 метрів від адмінцентру Бахмута і на західному березі річки Бахмутка.

Читати ще: Пригожин побоюється контрнаступу ЗСУ за п'ятьма напрямками, – ISW

Також неправда й те, що Росія нібито окупувала 70%. За словами аналітиків, станом на 8 березня РФ займала 50% Бахмута і відтоді сили РФ значно не просунулись.

Зауважимо Росія зосереджує зусилля на захопленні Бахмута. Найбільше рашисти атакували з півночі міста, а також у районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Богданівка.

На Бахмутському напрямку окупанти втратили таку кількість живої сили, якої вистачило б на ще один похід на Київ, підсумував аналітик Іван Киричевський.

За оцінками Заходу, у боях за Бахмут ліквідовано не менше ніж 30 тисяч загарбників.

Через дефіцит у найманцях і техніці штурмовий запал ПВК «Вагнера» довкола міста згасає, ватажок терористів Євген Пригожин, раніше переконаний у могутності ПВК, готує аудиторію до поразки.

Читати ще: Експерт пояснив, чому ЗСУ не відходять з Бахмута та як це пов'язано із контрнаступом
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 19 Березня 2023 14:19
Не ну то ясно вам виднiше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus