USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Росіяни обстріляли друкарню відомого українського видавництва, є загиблі

23 Травня 2024 14:06
Під час масованого обстрілу Харкова у четвер, 23 травня, росіяни вдарили по друкарні місцевого видавництва Vivat. За даними обласної військової адміністрації, відомо про сімох загиблих та понад 10 поранених.

Окупанти обстріляли транспортну інфраструктуру, комунальне та цивільне підприємство, яке займається друком. Загорівся цех із папером, пише УП. Життя.

Директорка Vivat Юлія Орлова підтвердила, що йдеться саме про їхнє видавництво.

«Так, це наша друкарня. Зараз пожежа. Розбирають завали і рятують людей», – написала Орлова.

Згодом вона уточнила, що влучання сталось в друкарню «Фактор-Друк», у якій здебільшого друкуються книжки видавництва.
За даними голови Харківської облдержадміністрації Олега Синєгубова, росіяни завдали щонайменше 15 ударів по місту. Станом на 13:35 відомо про сімох загиблих та понад 10 постраждалих внаслідок обстрілу.

Читати ще: За добу на фронті сталося 143 бойових зіткнення, – Генштаб

Видавництво Vivat, засноване у 2013 році, спеціалізується на виданні книжкових бестселерів українською мовою. Тут виходять книги таких українських письменників, як Дара Корній, Андрій Кокотюха, Артем Чех, Вахтанг Кіпіані, Надія Гербіш, Галина Крук, Марк Лівін, Оксана Мороз.

Основні напрямки діяльності видавництва – це non-fiction, художня література, дитяча та підліткова література. Співпрацює з відомими світовими видавництвами: Penguin Random House, Simon & Schuster, Hachette Book Group, Macmillan Publishers.
За статистикою Книжкової палати, останніми роками посідає місце у трійці найбільших українських видавництв за кількістю виданих найменувань і накладів.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на чергову атаку росіян по цивільній інфраструктурі Харкова.

«Надзвичайно жорстока російська атака проти Харкова й Люботина – за попередніми даними, одразу 15 ракет. На жаль, є вбиті та постраждалі. Екстрені служби вже на місцях влучань, і кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога.

Російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані, – поблизу наших кордонів. І це слабкість – не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують.

Терор усюди повинен програвати – у будь-яких умовах, на будь-якому континенті. І це наш спільний обов’язок – усіх у світі, хто має змогу захищати життя від терору. Україна робить усе, що може. Дякую кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу», – написав глава держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus