USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Російське ТБ і «нормальне» ставлення. Савченко - про умови полонених в ОРДЛО

25 Лютого 2017 17:45
Народний депутат Надія Савченко повідомила, що полонені, яких вона відвідала на окупованому Донбасі, "почуваються добре".

Крім того, на своїй сторінці у Facebook Савченко оприлюднила список осіб, до яких вона навідалася. У списку - 34 прізвища.

За словами Савченко, українські полонені утримуються в камері по троє, на добу прогулюватися їм дозволяють протягом години. Також їм дозволяють дивитися ТБ, проте "ловлять" здебільшого російські канали.

"Вдалось побачити наших полонених . Хлопці почуваються добре. Умови звичайні, тюремні. Ставленная до них, кажуть, нормальне. В камері по троє, прогулянка година на добу, телевізор дивитись виводять, канали переважно російські, з українських ловить 1+1 та 5 Канал. Вірять, що скоро будуть на волі й надії не втрачають!" — написала нардеп.

Нагадаємо, 24 лютого бойовики заявили, що Савченко приїхала на територію, підконтрольну «ДНР», щоб відвідати українських військовополонених.

Народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров негативно висловився щодо поїздки позафракційного депутата Надії Савченко до окупованого Донецька, наголосивши, що не можна розтягувати по шматочках єдину політику держави.

Як передає УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам перед початком міжнародного форуму "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу".

"В історії деяких країн були випадки, коли законами було заборонено особистостям, яких би вони статусів не були, без узгодження з єдиною державною політикою вступати в переговори з ворогом майже із найдобріших намірів", - сказав депутат. Чубаров наголосив, що "не можна єдину політику держави розтягувати по шматочках, в тому числі, і народними депутатами". "Я ставлюся до таких "ініціатив" дуже негативно", - сказав парламентарій.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що поїздка Савченко до бойовиків на Донбасі - робота на шкоду Україні.

"Те, що вона поїхала до бойовиків і каже, що ризикує життям, це лукавство. Сьогодні спекулювання і гра на звільнення наших хлопців нічого не змінить. Обійми, легітимізація бойовиків нічого доброго депутату не приносить. Це робота на шкоду Україні", - заявив Жебрівський.

Також Жебрівський не виключив можливість того, що Савченко винна у держзраді.

"Якщо це підтвердиться, якщо дадуть свідчення бійці, цього буде достатньо, щоб людині оголосити підозру і притягнути до кримінальної відповідальності. Коли людина з передової закликає солдатів кидати позиції і йти на Київ, зрозуміло, що тут є державна зрада. Треба провести слідство. Матіос повинен внести до Єдиного реєстру заяву Ричкової та провести розслідування", - заявив Жебрівський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
124 Показати IP 25 Лютого 2017 17:55
Вона хоча б щось робить для бранців на відміну від вас к*злів барижних. Як ви вже всіх дістали!!!!!!!!!
Анонім до 124 Показати IP 25 Лютого 2017 19:59
а може робить вигляд...
Штірліц Показати IP 25 Лютого 2017 20:18
Мата Харі
ку-ку до Штірліц Показати IP 26 Лютого 2017 10:26
Як до місяця пішки...
Йопрст Показати IP 25 Лютого 2017 20:58
Ця д:ра прищята-агент 006 ,сто пудіків,зрадлива тварь!!!
Ігор луцький Показати IP 25 Лютого 2017 21:49
до 124:а який реальний результат її роботи.Піарщиця вона конкретна.А наробила вона,як кицька на глині.Їздить на обнімашки до друга Сашка Захарченка і гарних картинок для рос.т.в.
Моя хата з краю! Показати IP 26 Лютого 2017 09:06
відпустив путін бо вона корисна йому в Україні, чомусь за інших полонених так не роздувають як за неї! с**а закон щей прийняла, що море б*дла вийшло з зони!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus